• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۱۸۱۸۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۰
بوشهر » اجتماعی

برگ درخت خرما علوفه‌ای مفید جایگزین کاه گندم

محققان جهاد کشاورزی بوشهر پس از ۱۲ سال تحقیق و پژوهش موفق به تولید علوفه از برگ درخت خرما شدند که نسبت‌به کاه گندم عملکرد بهتری برای پرورش دام دارد.

برگ درخت خرما علوفه‌ای مفید جایگزین کاه گندمبه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان بوشهر گفت: ما در استان کمبود علوفه داریم و علت آن هم کاهش بارندگی در سال‌های اخیر است که موجب شده دامداران از استان‌های دیگر علوفه وارد کنند.
 
محمد هادی صادقی افزود: در مقابل استان بوشهر جزء استان‌های خرماخیز کشور است و پسماند عظیم کشاورزی داریم که از نخیلات حاصل می‌شود.
 
وی ادامه داد: همین موارد موجب شد پس از ۱۲ سال تحقیق و پژوهش موفق به تولید علوفه از برگ درخت خرما بشویم و این در شرایطی است که ۶ میلیون اصله نخل در استان داریم که می‌تواند سالانه ۶۰ هزار تن علوفه تولید کند.
 
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی بوشهر با بیان اینکه علوفه تولید شده از برگ درخت نخل بازدهی بیشتری نسبت‌به کاه گندم دارد عنوان کرد: در آزمایشی که بر روی دو گروه در روستای گوابین شهرستان گناوه اجرایی شد گروه شاهد از کاه گندم و گروه آزمایشی از کاه برگ خرما تغذیه کردند و مشخص شد گروه آزمایشی خوراک کمتری مصرف کرده و گوشت با کیفتی هم می‌دهد.
 
صادقی با اشاره به اینکه با عمل آوری برگ درخت خرما میزان پروتئین این علوفه ۴ برابر افزایش می‌یابد، بیان کرد: هم اکنون برای هر دام روزانه ۲ کیلوگرم علوفه نیاز است که استفاده از علوفه برگ خرما مقرون به صرفه‌تر و در دسترس‌تر است به گونه‌ای که هم اکنون قیمت کاه گندم ۵ هزار تومان است، در صورتی که کاه برگ خرما با ۱۸۰۰ تا ۲ هزار تومان تهیه و موجب می‌شود هزینه تغذیه که ۷۰ درصد هزینه پرورش دام را تشکیل می‌دهد کاهش ۱۷ درصدی داشته باشد.
 
کارشناس معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی نیز گفت: در حال حاضر دو شرکت خصوصی با سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیون تومانی در حال تولید علوفه از برگ درخت خرما هستند که پیش بینی می‌شود تا چند سال آینده ۱۰ واحد به این ۲ واحد افزوده شود تا به این ترتیب وابستگی به تامین علوفه از استان‌های دیگر مرتفع شود.
 
حمیدرضا جهان بخش افزود: استفاده از برگ درخت خرما علاوه بر تامین علوفه دام، در صنعت نئوپان سازی و در بستر مرغداری به جای رول کاغذی هم کاربرد دارد و علاوه بر آن موجب به حداقل رسیدن مشکلات زیست محیطی ناشی از سوزاندن برخی از پسماند‌های درخت نخل شده است.
 
وی عنوان کرد: با توجه به وابستگی کشور و استان به واردات علوفه و با حذف ارز ترجیحی اختصاص یافته به آن، ارزش کاه تولید شده از برگ خرما افزون‌تر می‌شود، پس باید روی منابع جدید سرمایه‌گذاری کنیم.
 
کارشناس معاونت بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی بوشهر گفت: باید با تولید این نوع علوفه صنعتی و فشرده سازی آن هزینه حمل و نقل کاهش یابد که در این صورت می‌توان بخشی از تولیدات را به خارج کشور صادر کنیم.
 
وی بیان کرد: در کشورمان ۳۴ میلیون اصله نخل داریم که می‌توان از آن سالانه ۷۰۰ هزارتن علوفه تولید کرد.
 
مسئول بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات  و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر هم گفت: مشکلی که هم اکنون وجود دارد این است که سرمایه گذاران خصوصی از نظر مالی ضعیف هستند و توانایی تولید کامل خوارک دام را ندارند، بنابراین اقدام به خام فروشی می‌کنند پس نیاز به حمایت دولت از بخش خصوصی است.
 
سید ابوطالب صادقی افزود: هدف آینده ما این است که خوراک برای دام‌های مختلف در کل کشور تولید کنیم و به دنبال آن صادرات به حوزه خلیج فارس نیز داشته باشیم.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
کار خیلی خوبی لست
دزفول
نظر شما
آخرین اخبار
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
اجرای طرح نسل پاک جزیره پاک در کیش
اطلاعیه قطع گاز در برخی مناطق قم فردا و پس فردا در قم
الزام شناسنامه‌دار شدن محصولات کشاورزی چهارمحال و بختیاری
ثبت ۱۲ فقره سرقت سیم مخابراتی در پرونده سارق برخواری
معرفی سرپرست جدید اداره ورزش و جوانان شهرستان مهاباد
کارگاه آموزشی ترویج بهره‌وری و الگوی کشت در دره‌شهر
تراکتور در خرم آباد زمین گیر شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)