• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۲۱۴۹۶
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تشکیل حلقه‌ای از زباله‌های فضایی در اطراف زمین

یک استاد رباتیک دانشگاه هشدار داد از صد‌ها میلیون قطعه زباله شناور در فضا، بخش قابل توجهی می‌تواند حلقه‌ای را در اطراف زمین همانند حلقه اطراف سیاره زحل تشکیل دهد.

به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما،  «جیک ابوت»، استاد دانشگاه «یوتا» در آمریکا گفت: قطعات پراکنده سفینه‌ها در فضا احتمالاً حلقه‌هایی به زمین می‌دهند که از «زباله‌های فضایی» ساخته شده‌اند.
 
تشکیل حلقه‌ای از زباله‌های فضایی در اطراف زمین
 
با این حال، ابوت و همکارانش با قرار دادن آهن‌ربایی در انتهای بازوی روباتیک و استفاده از جریان‌های گردابی آهنربا برای جمع‌آوری زباله‌های فضایی، سرگرم فعالیت روی ابداع روشی برای پاکسازی زباله‌های فضایی هستند. 
 
ناسا تخمین می‌زند که حداقل ۲۳ هزار قطعه زباله بزرگتر از یک توپ سافت بال به قطر ۱۱ تا ۱۲ اینچ (۲۸ تا ۳۰/۵ سانتیمتر) و حدود ۵۰۰ هزار قطعه زباله بین چهار دهم تا چهار اینچ (بین ۱ تا ۱۰ سانتی متر) در مدار پایین زمین (LEO) وجود دارد.
 
سازمان فضایی اروپا اعلام کرده است که ۱۷۰ میلیون قطعه زباله فضایی کوچکتر از چهار دهم اینچ (یک سانتی متر) ممکن است وجود داشته باشد. بیش از ۲۷ هزار قطعه زباله مداری توسط حسگر‌های شبکه جهانی نظارت فضایی وزارت دفاع آمریکا ردیابی می‌شوند.
 
چهار سیاره در منظومه شمسی به نام‌های مشتری، زحل، نپتون و اورانوس در حال حاضر دارای حلقه هستند. ناسا خاطرنشان کرد که حلقه‌های زحل از یخ و سنگ ساخته شده‌اند که اندازه‌های متفاوتی دارند و می‌توانند بقایای دنباله‌دار‌های باستانی، سیارک‌ها یا ماهواره‌های آسمانی باشند.
 
حلقه‌هایی که به دور مشتری و نپتون می‌چرخند به طور قابل توجهی کم نورتر هستند و عمدتاً از غبار ساخته شده اند. طبق اعلام موزه سلطنتی گرینویچ در انگلیس، ممکن است حلقه‌های مشتری از برخورد شهاب‌هایی که به ۷۹ قمر سیاره برخورد کرده‌اند، نشات گرفته باشند.
 
ناسا توضیح می‌دهد که مدار پایین زمین (LEO) اکنون به‌عنوان «بزرگ‌ترین زباله‌دان جهان» در نظر گرفته می‌شود. این سازمان افزود حذف زباله‌های فضایی به دلیل بزرگی این کار پر هزینه است؛ چرا که ممکن است تا ۶ هزار تن زباله در مدار پایین زمین وجود داشته باشد.
 
ناسا تاکید کرد، بخش زیادی از زباله‌های فضایی می‌توانند سرعت بسیار بالایی (در برخی موارد ۱۸ هزار مایل در ساعت یا هفت برابر سرعت یک گلوله) پیدا کنند؛ بطوری که برخورد حتی یک قطعه کوچک از زباله‌های مداری با یک فضاپیما یا با زمین می‌تواند مشکلات بزرگی ایجاد کند.
 
اکنون این استاد دانشگاه یوتا سرگرم فعالیت در زمینه ابداع روشی برای پاکسازی بیش از ۶ هزار تن مواد در مدار پایین زمین است که اکثر آن‌ها با سرعت ۱۵ هزار و ۷۰۰ مایل در ساعت در حرکت هستند. 
 
در مطالعه‌ای که ماه گذشته در نشریه نیچر منتشر شد، ابوت و تیمش خاطرنشان کردند که باید آهن‌ربایی در انتهای یک بازوی روباتیک نصب شود. همان طور که این آهنربا‌ها می‌چرخند، جریان‌های گردابی (جریان‌های الکتریکی که به شکل گرداب هستند) را فعال می‌کنند که میدان مغناطیسی خود را ایجاد می‌کند. در نهایت با استفاده از میدان مغناطیسی می‌توان زباله‌های فضایی را جمع آوری کرد.
 
زباله فضایی در واقع بقایای فعالیت بشر در فضا است، از قطعات سفینه‌ها گرفته تا قسمت‌هایی از سفینه که در مراحل مختلف مأموریت فضایی از آن جدا می‌شوند یا هر چیز دیگری که در مدار زمین رها شده و دیگر کاربردی ندارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش از دریچه دوربین
معرفی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه نهایی تنیس ساحلی BT۵۰
درخشش دانش آموز شاهین‌دژی در مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز
بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در شهرستان باروق
منطقه آزاد ارس پیشانی توسعه اقتصادی آذربایجان شرقی
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
استمرار غبارآلودگی هوا در مناطق صنعتی سمنان
پیام تسلیت استاندار آذربایجان شرقی در پی درگذشت خبرنگار تبریزی
اختتامیه دومین جشنواره هفته نگارگری تبریز
دستگیری شکارچی متخلف در روستای باغلوجه شاهین‌دژ
دوگانه سوزکردن خودرو‌های بنزینی مدل ۹۴ به بالا
ترامپ قانون انتشار پرونده اپستین را امضا و ابلاغ کرد
تدقیق مرز مناطق حفاظت شده مراکان و میرآباد
وقوع انفجار و آتش‌سوزی مهیب در پالایشگاه نفت شرق ونزوئلا
طلای رحمان عموزاد در بازی‌های کشورهای اسلامی
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
بسته خبر‌های کوتاه ۲۹ آبان در یک نگاه
کهکشان راه شیرین در تخت فولاد اصفهان
گرامیداشت سالروز شهادت جمعی از اهالی روستای گرده رش در میاندوآب
دو سوم جوانان آمریکایی در فکر مهاجرت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
وزیر دفاع: نباید فولاد و ذوب‌آهن را به اصفهان می‌بردیم
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)