• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۲۲۲۸۴
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۷
البرز » علمی فرهنگی

ردیابی دقیق تغییرات سلولی با تولید "رَت فلورسنت" در موسسه رازی

رئیس بخش تحقیق، تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از تولید موفقیت آمیز رت فلورسنت به شیوه "کریسپر" در موسسه رازی خبر داد.

ردیابی دقیق تغییرات سلولی با تولید به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز، دکتر نوید داداش پور دواچی گفت: این مدل حیوان آزمایشگاهی در مطالعات مربوط به پیوند سلول، اعضا و بافت، مطالعات سم شناسی، ارزیابی بی خطری دارو‌ها و واکسن‌ها و بررسی مراحل تکوین رویان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس بخش تحقیق، تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی افزود: این طرح نتیجه تحقیقات اولیه و به سرانجام رسیدن پروژه تولید حیوانات آزمایشگاهی تراریخت در موسسه رازی است که در چند سال گذشته با هدف نهادینه کردن فناوری تولید حیوانات ترانس ژنیک در بخش تحقیق، تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه دنبال شده و امروز با تولید رت فلورسنت، به اجرا درآمده است.

او با اشاره به نوین بودن تحقیقات روی حیوانات ترانس ژنیک به ویژه حیوانات آزمایشگاهی در کشور گفت: در موسسه رازی در آغاز تولید موش ناک-اوت با نقص عملکرد ژن تولید کننده آنزیم گلوکز شش فسفات دهیدروژناز مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه تصمیم به تولید مدل ناک-این گرفته شد و بر اساس اعلام نیاز یکی از مراکز درمانی و تحقیقاتی در کشور تولید رت فلورسنت در دستور کار قرار گرفت.

عضو هیئت علمی موسسه رازی و رئیس بخش تحقیق، تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه رازی با اشاره به موفقیت آمیز بودن این طرح در آزمایشگاه، اضافه کرد: موفقیت قطعی این طرح زمانی مشخص می‌شد که رت مدل، یک نسل زادآوری کند و ژن به نسل بعدی نیز منتقل شده باشد که خوشبختانه نتایج تحقیقات و ردیابی در دو نسل از این گونه، نشان داد این پروژه با موفقیت طی شده و ژن مورد نظر به نسل‌های بعدی انتقال یافته است؛ لذا می‌توانیم اعلام کنیم تولید رت مدل پروتئین سبز فلورسنت در موسسه رازی با موفقیت به انجام رسیده است و به زودی آماده ارائه خدمات به مراکزی که درخواست این مدل رت را داشته باشند، خواهیم بود.

او در ادامه گفت: با حمایت‌های لازم و کافی از محققان، امکان دستیابی به تولیدات هایتک و در مرز دانش فراهم خواهد شد که یقینا در مرحله اول موجب قطع وابستگی کشور به واردات این مدل‌ها می‌شود و در ادامه با برنامه ریزی برای صادرات چنین تولیداتی، منابع و روش‌های جدید درآمد زایی ارزی پایدار برای کشورمان ایجاد خواهد کرد.

به گفته وی از تولید مثل هسته اولیه رت فلورسنت تا حدود چهار ماه آینده، یک کلونی پرجمعیت از حیوان فلورسنت به وجود خواهد آمد که هر سر از این حیوانات در بازار‌های جهانی حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ یورو قیمت دارد.

رئیس بخش تحقیق، تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه رازی با بیان این که اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مستقل از نفت مشروط به اعتماد به محققان و فراهم بودن زیرساخت ها، امری دست یافتنی است، اضافه کرد: متاسفانه و از جهتی خوشبختانه موتور محرک اغلب مراکز معتبر تحقیقاتی و دانشگاهی دنیا از هموطنان ما هستند. شاهد هستیم که دانشجویان نخبه پس از فارغ التحصیلی دچار مشکلاتی از جمله نبود فضای کاری مناسب شده و در نهایت تصمیم به مهاجرت و خروج از کشور می‌گیرند و سرمایه‌ای که صرف آن‌ها شده است با خروج این افراد از کشور خارج می‌شود.

این موضوع همان دغدغه‌ای است که مقام معظم رهبری نیز مدتی پیش به آن اشاره کردند و مهاجرت دانشجویان و دانش آموزان نخبه و تشویق آن‌ها به ترک کشور را خیانت برشمردند و وظیفه دولتمردان است که برای رفع این دغدغه چاره اندیشی کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کولاک سپاهان زنجان در انزلی
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
مسئولیت‌های اجتماعی معادن به‌صورت منسجم، هدفمند و قانون‌مند اجرا شوند
شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستون نظام فرهنگی کشور
کشت زعفران راهکار مقابله با کم آبی
پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی بیمارستان شهید مفتح ورامین
استاد آواز زنجانی در جمع مفاخر میراث ناملموس جهانی
بازارچه میوه با قیمت مصوب به زودی در شهر راه‌اندازی می‌شود
رصد انبارهای کالاهای اساسی در استان تهران؛ هیچ کمبودی وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش رایگان مشاغل خانگی به دانش آموزان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)