• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۲۵۸۵۷
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۹
اقتصادی » آب و انرژی

صرفه جویی گاز در ادارات دولتی، از حرف تا عمل

مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری همچنان در حال شکستن حد نصاب‌هاست و تداوم این مسیر فشار بسیاری را به شبکه گاز کشور وارد می‌کند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما، این جملات گفته مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران است که از مصرف بی سابقه گاز در مصارف خانگی و تجاری در روز‌های گذشته خبر می‌دهد.
 
آقای رضا جولایی می‌گوید: هم اکنون ۱۲ روز است که روزانه بین ۵۸۰ میلیون تا ۶۰۰ میلیون متر مکعب گاز به مصارف خانگی و تجاری می‌رسد که سابقه نداشته است به مدت طولانی چنین مصرف بالایی داشته باشیم.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی می‌افزاید: اگر چه با تمهیدات اندیشیده شده تلاش کردیم تا در ۱۲ روز گذشته افت فشاری به وجود نیاید و گاز مناطق مختلف کشور با قطعی مواجه نشود، اما روند نشان می‌دهد که این مصرف همچنان ادامه دارد و این مسئله فشار زیادی را به شبکه وارد خواهد کرد.
 
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گفت: هم اکنون برای جبران مصرف بیش از حد گاز در بخش خانگی، از ذخایر خطوط استفاده می‌کنیم و تداوم این روند ما را با مشکل مواجه خواهد کرد.
 
جولایی در خصوص افزایش مصرف امسال در مقایسه با سال گذشته نیز افزود: از ابتدای آبان امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل مردم بیش از یک میلیارد متر مکعب بیشتر گاز مصرف کرده‌اند.
 
ازگفته‌های مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران چنین برمی‌آید که صرفه جویی و کنترل مصرف تنها راهکار برای مقابله با تبعات ناشی از مصرف بی رویه گاز در کشور است. 
 
هم اکنون برای تامین گاز مورد نیاز مصارف خانگی و تجاری، گاز بخش‌هایی از صنایع کشور از جمله صنعت پتروشیمی، فولاد، سیمان و دیگر صنایع عمده کاهش یافته است. این اقدام یعنی گاز بخش‌های مولد و صنایعی که از گاز ارزش افزوده ایجادمی‌کنند به نفع بخشی که هیچ آورده‌ای برای کشور ندارند حذف شده است. به عبارت دیگر گازی که می‌تواند در صنایعی همچون پتروشیمی میلیارد‌ها دلار ارزش افزوده برای کشور ایجاد کند، حذف شده تا همین گاز در خانه‌ها و ادارات صرف گرم کردن محیط یا پختن غذا شود.
 
 تشدید مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری موجب شده است که صنایع عمده مانند سیمان و فولاد، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها با کمبود سوخت مواجه شوند و این موضوع عدم‌النفع ۲۰ میلیارد دلاری برای کشور در پی داشته است.
 
دراین میان ادارات دولتی نیز از آن بخش‌های غیرمولدی هستند که سهمی از گاز تولید شده در کشور را مصرف می‌کنند؛ بنابراین دولت برای کاهش مصرف و بهینه سازی این منبع انرژی باید صرفه جویی را از خود آغاز کند. 
 
درچنین شرایطی علاوه بر تشویق مردم به مصرف بهینه، ادارات دولتی نیز براساس مصوبه هیات وزیران و بخشنامه معاون اول رئیس جمهور، مکلف شده‌اند، گاز مصرفی خود را در فصل سرد سال دستکم ۱۰ درصد کاهش دهند. با اقدامات ساده‌ای که مجید چگینی مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران درباره آن بیشتر توضیح می‌دهد. 
 
وی در این باره، با اشاره به ابلاغیه معاون اول رئیس جمهور مبنی بر صرفه جویی گاز در ادارات و سازمان‌های دولتی گفت: پس از صدور این ابلاغیه همکاران من در شرکت ملی گاز تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا بتوانیم سازمان‌ها و ادارات دولتی را کنترل کرده تا میزان مصرف سوختشان پایین بیاید.
 
چگینی افزود: در این زمینه بازرسی‌هایی را آغاز کردیم و در شروع کار از سازمان‌ها و ادارات وابسته به وزارت نفت آغاز کرده‌ایم تا نشان دهیم خودمان پیشگام در این قضیه هستیم.
 
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: براساس ابلاغیه معاون اول رئیس جمهور سازمان‌ها باید دمای محیط خود را بین ۱۸ تا ۲۱ درجه قرار دهند و موتورخانه‌ها و سیستم‌های گرمایشی‌شان را یک ساعت زودتر از شروع کار روشن و یک ساعت قبل از پایان کار خاموش کنند و در روز‌های تعطیل سیستم‌های گرمایشی را خاموش نگه دارند.
 
وی افزود: در اجرای این ابلاغیه ابتدا به ارگان‌ها و اداراتی که این مساله را رعایت نکنند اخطار کتبی داده می‌شود، اما در مرحله دوم اگر باز هم تخلفی دیده شود گاز آن ارگان و سازمان را قطع خواهیم کرد.
 
این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شود که تاکنون دو الزام قانونی مهم برای کنترل مصرف گاز در ادارات دولتی تعبیه شده است که به نظر می‌رسد، تاکنون به هیچ یک از آن‌ها عمل نشده است. براساس مصوبه هیات وزیران ادارات دولتی که مصرف گاز خود را ۵ ماه سرد سال جاری به ۸۰ درصد مصارف سال گذشته خود نرسانند، مشمول جریمه ۵۰ درصدی در قبوض گاز خود می‌شود. براین اساس ادارات دولتی موظف هستند در ۴ ماه سرد سال حداقل ۱۰ درصد مصرف گاز خود را کاهش دهند.
 
اما حالا نتایج عملکرد دستگاه‌های دولتی در سال ۹۹ نشان می‌دهد، مصرف گاز ادارات دولتی در ۱۵ استان کشور نه تنها کاهش نیافته که بیشتر هم شده و این مصوبه به جز دو استان جنوبی در هیچ استان دیگری رعایت نشده.
 
سرپرست گازرسانی شرکت ملی گاز ایران دراین باره می‌گوید: به جز دو استان جنوبی، ادارات دولتی در هیچ استان دیگری مصرف خود را کنترل نکرده‌اند و همگی از اجرای این بخش از قانون عدول کرده‌اند. 
 
جلال نورموسوی گفت: سال گذشته هر اداره دولتی که میزان مصرف گاز خود را حداقل ۲۰ درصد کاهش نداده باشد، مشمول جریمه ۵۰ درصدی در قبض گاز شده و این جریمه سال جاری نیز اعمال شده است.
 
سرپرست هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اقدامات این شرکت برای کنترل مصرف گاز در ادارات دولتی گفت: جریمه ۵۰ درصدی در قبض گاز آن دسته از ادارات دولتی که سال گذشته مصرف گاز خود را نسبت به میانگین مصرف در سال‌های ۹۶ و ۹۷ حداقل ۱۰ درصد کاهش نداده بودند، اعمال شده است. 
 
وی اضافه کرد: برهمین اساس سال گذشته ۹۶ میلیارد تومان جریمه محاسبه و علاوه بر گازب‌های ادارات از آن‌ها اخذ و به حساب خزانه کشور واریز شده است. 
 
نورموسوی گفت: این قانون در سال جاری نیز در حال اجراست و شرکت ملی در گاز در انتهای سال رقم کل جریمه ادارات دولتی را اعلام خواهد کرد. یعنی ادارات دولتی حواسشان به مصرف گاز باشد، زیرا در صورت رعایت نکردن الگوی مصرف، جریمه سنگینی در انتظار آن‌ها خواهد بود.
 
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز همچنین درخصوص دیگر اقدامات انجام شده برای کاهش مصرف گاز ادارات دولتی افزود: در سال جاری شرکت ملی گاز علاوه بر جریمه ۵۰ درصدی، یک اقدام دیگر نیز انجام داده است و طبق قانون آن دسته از ادارات دولتی که مفاد بخشنامه معاون اول رئیس جمهور مبنی بر حفظ دمای استاندارد بین ۱۸-۲۱ درجه، کاهش ۱۰ درصدی مصرف و ... را رعایت نمی‌کنند، برای بار اول اخطار دریافت می‌‎کنند و در صورت دریافت اخطار دوم، گاز آن‌ها تا موعد اصلاح رفتار مصرفی شان قطع خواهد شد.
 
وی تاکید کرد: ازابتدای فصل سرد تاکنون ۱۷۶ هزار مورد بازرسی از ادارات دولتی انجام شده که ۱۲ هزار واحد تذکر کتبی دریافت کرده‌اند و ۱۰۸۶ مورد نیز به قطعی گاز انجامیده است. 
 
بااین حال جریمه پنجاه درصدی و حتی قطع شدن گاز ادارات پر مصرف هم باعث کاهش مصرف گاز در دستگاه‌های دولتی نشده است. 
تعرفه هر مترمکعب گاز مصرفی ادارات ۱۵۰ تومان است (معادل پله چهارم مصارف خانگی) که از سال ۹۴ تاکنون ثابت مانده است. همین پایین بودن گازب‌های ادارات دولتی انگیزه صرفه جویی را از بین برده است و همچنان ارگان‌های دولتی حاضر به کاهش گاز مصرفی خود نیستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اصفهان برای خدمت رسانی به مسافران آماده می شود
ایران اسلامی، دارای تمدنی درخشان و ملتی با بصیر و زمان شناس
اقتصاد بیمار، نشانه احتضار و مرگ تدریجی رژیم صهیونیستی
خطبه‌های نماز جمعه شهرستان‌های هرمزگان؛ هشتم اسفند
مسولان وضعیت کاسبان بازار رشت را دریابند
تأکید ائمه جمعه استان یزد بر تربیت اسلامی و تداوم مسیر مقاومت
آغاز عملیات اجرایی محور راهبردی طبس – بشرویه
گرامیداشت هفتمین روز شهادت خلبان شهید در پایگاه نوژه
گرامیداشت روز مهندس در بوکان
برخورد رئال با سیتی در یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان اروپا
اعلام قیمت مصوب اقلام مخصوص ماه مبارک رمضان
لزوم توجه به اقدام‌های آموزشی در مقابله با مواد مخدر
انتقاد امام جمعه آمل از نبود طرح افتتاحی برای قطب اقتصادی مازندران
میراث ادبی عامل تقویت انسجام ملی است
توزیع ۱۳ هزار اصله نهال در مصلی‌های نماز جمعه گلستان
اثربخشی ۴۲ درصدی طرح یارانه مضاعف کودکان
درخشش شاعر طبسی در جایزه جهانی شهر شعر
تشییع پیکر مادر شهیدان نظری در همدان
انسجام رمز پیروزی ایران مقابل آمریکا
تاکید امام جمعه بوکان بر یاری رسانی به نیازمندان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
کشف و توقیف ۵۰ هزار لیتر روغن خوراکی قاچاق در استان قم
پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
کاهش دما در استان یزد
هشدار سازمان همکاری اسلامی درباره تشدید تنش‌ها علیه ایران
فراخوان سومین رویداد ملی فناورانه میکروالکترونیک
برپایی محفل انس با قرآن کریم در شهر بهمن
گزارش عراقچی از دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
نمایندگان ایران طلایی شدند
بقایی: دو هیئت‌ نیاز داشتند با پایتخت‌ها مشورت کنند
ایجاد زیرساخت متمرکز بر هوش مصنوعی در صداوسیما
آغاز بکار اتوبوس ویژه بانوان
منافع و آرمان‌های ملی، خط قرمز مشترک همه ما است
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۹ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
توزیع یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال در آذربایجان شرقی  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
تقویت چشمگیر ایمنی تردد شبانه در محورهای خوزستان با اتمام پروژه‌های روشنایی  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)
پایش و شناسه کردن واحد‌های بهره برداری کشاورزی  (۱ نظر)