• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۳۹۵۷۷
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۶
گیلان » اجتماعی
نشست اعضای شورای فرهنگ عمومی

بررسی مهمترین چالش‌های فرهنگی گیلان+ گزارش

آیت الله فلاحتی: تنها راه مقابله با هجمه‌های سنگین رسانه ایی بیگانه، کارکرد‌های عمیق و هوشمندانه‌ی فرهنگی در بستر وفاق ملی ست.

بررسی مهمترین چالش‌های فرهنگی گیلانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ نماینده ی ولی فقیه در گیلان امروز در سومین نشست شورای فرهنگ عمومی استان در رشت به تشریح مضرات هجمه‌های سنگین رسانه ایی دشمنان در بستر سوء استفاده از فضای مجازی پرداخت و گفت: تنها با حفظ وحدت رویه، تشریک مساعی و درک متقابل است که می‌توان کارکرد‌های عمیق و هوشمندانه‌ی فرهنگی را برای خنثی سازی هجمه‌های سنگین بیگانگان، بکار بست و از بروز دوگانگی و افتراق در حوزه‌ی نگرش عمومی و فرهنگ عامه جلوگیری کرد.

آیت الله فلاحتی با اشاره به منظومه‌ی فکری رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم توجه جدی به رسانه و فضای مجازی و همچنین اجرای بهینه‌ی فریضه‌ی الهی امر به معروف و نهی از منکر، به اثرات متقابل فرهنگ با اقتصاد و سیاست اشاره کرد و گفت: رشد اقتصاد و بلوغ سیاسی نشان از ارتقاء شاخص‌های فرهنگی جامعه است و برعکس اگر اقتصاد و معیشت با چالش مواجه شود، نمی‌توان نتایج حاصل از کارکرد‌های فرهنگی و آموزشی را به اهداف پیش بینی شده منتهی دانست.

بررسی مهمترین چالش‌های فرهنگی گیلانامام جمعه‌ی رشت همچنین با بیان اینکه وجود نقصان‌ها و تهدیدات فرهنگی موجود در جامعه دلیلی بر اهمال یا کم کاری محض متولیان فرهنگی کشور نیست، اضافه کرد: هجمه‌های فرهنگی رسانه ایی دشمنان انقلاب، در ۴۳ سال گذشته به حدی گسترده و تخریب کننده بود که اگر مقاومت مردم و دست اندرکاران فرهنگی جامعه نبود، خسران‌ها بیش از شرایط فعلی تخریب کننده می‌نمود.

وی همچنین ظرفیت‌ها و امتیازات فرهنگی جامعه‌ی اسلامی را در شرایط فعلی، بسیار بیشتر از تهدیدات آن دانست و افزود: دغدغه‌های فعلی بدلیل احساس مسئولیت نظام اسلامی در قبال تمامی بخش‌های جامعه است و بروز انحراف حتی در گستره‌ی محدود نیز برای جامعه ایی آرمانگرا و تعالی طلب قابل قبول نخواهد بود.

استاندار گیلان نیز در سخنانی به تشریح برنامه‌های دولت آقای رییسی در حوزه‌ی اقتصاد و فرهنگ پرداخت و با بیان اینکه رابطه‌ی اقتصاد و فرهنگ رابطه ایی ناگسستنی و هم افزاست، تاکید کرد: دولت سیزدهم تلاش دارد از تمامی ظرفیت‌های داخلی و تعاملات منطقه ایی برای کاهش فشار‌های اقتصادی و افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی بهره بگیرد تا گام‌های موثری در جهت امید افزایی و تقویت اعتماد عمومی برداشته شود.

دکتر اسدالله عباسی همچنین بهترین شیوه‌ی برخورد با چالش‌های فرهنگی و اجتماعی را بهره گیری از ظرفیت‌های عظیم مردمی عنوان کرد و گفت: پایگاه‌های مقاومت بسیج، سازمان‌های مردم نهاد و هیئات مذهبی هر کدام ظرفیت‌های بالقوه‌ی فراوانی برای تسریع در روند آگاهی بخشی و ارتقاء نگرش‌های عمومی دارند که باید به خوبی به کار گرفته شوند.

استاندار همچنین نقش رسانه‌ها به ویژه صداوسیما را در ارایه‌ی محتوا‌های سازنده و اثربخش و مهندسی فرهنگی در تراز ارزش‌های انقلاب، مهم ارزیابی کرد و افزود: فرهنگ از معدود حوزه‌هایی ست که عملکرد سلیقه ایی و یک جانبه نگری در آن، نتیجه‌ی عکس خواهد داد و این تهدید بالقوه را می‌توان با تعامل منطقی و هم افزایی بین بخشی مهار نمود.

دکتر مهرداد گودرزوند چگینی، رییس مجمع نمایندگان گیلان نیز در این نشست هدایتگری درست فضای مجازی را مستلزم آموزش صحیح دست اندرکاران رسانه ایی و ارتقاء سواد رسانه ایی جامعه دانست و اضافه کرد: پیوند بین صاحب نظران رسانه ایی با دست اندرکاران آموزشی و تربیتی جامعه، می‌تواند زمینه ساز حفظ و احیای فرهنگ اصیل و رویگردانی عمومی از فرهنگ مهاجم و بیگانه باشد.

حجت الاسلام والمسلمین خلیلی ، رییس کل دادگستری گیلان نیز در سخنانی علت جولان دشمنان در فضای فرهنگی جامعه را نگرش نادرست و تصمیم ناصواب بخشی از جامعه در حوزه‌ی فکر و سبک زندگی عنوان کرد و افزود: اگر بتوانیم کارکرد‌های فرهنگی - رسانه ایی موجود را به سوی ارتقاء نگرش عامه مبنی بر تصمیم گیری و تفکر درست در روند زندگی اجتماعی معطوف بداریم، بسیاری از کارکرد‌های مخرب رقبای رسانه ایی بی اثر خواهد شد.

رضا ثقتی ، دبیر شورای فرهنگ عمومی گیلان نیز در گزارشی به تشریح کارکرد‌های سازمان‌های مردم نهاد در حوزه‌های اجتماعی، مذهبی، سازندگی و عام المنفعه برای ارتقاء فرهنگ عمومی پرداخت و افزود: این سازمان‌ها در صورت ساماندهی فرهنگی و تعیین راهبرد‌های مشخص می‌توانند به افزایش آگاهی‌های اجتماعی و ارتقاء فرهنگ مشارکت‌های اجتماعی کمک کنند.

در ادامه‌ی این نشست هر یک از اعضا نظرات خود را در خصوص نحوه‌ی بهره گیری از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در حوزه‌های رسانه ایی، فضای مجازی، پایگاه‌های مقاومت بسیج، سمن‌ها و هیئات مذهبی ارایه و بر لزوم تعریف راهبردی مشخص برای نیل به اهداف مطلوب فرهنگی و ارتقاء نگرش عمومی تاکید کردند.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
استاد علی کریمی ، آواز ایرانی از زنجان به جهان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
در مسیر مدیریت شهری
شرق اصفهان در مسیر توسعه
تغییر سبک زندگی و دیابت
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
بارش برف در دماوند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت بی رویه آب عامل تشدید بحران دریاچه ارومیه
واگذاری ۴ هکتار زمین به ۲۸۰ خانوار مازندرانی در طرح جوانی جمعیت
اعلام برنامه‌های هفته بسیج در اشنویه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
امضای تفاهم نامه آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
زهرا نجفی در پرتاب نیزه از کسب نشان بازماند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
لطافت برف و باران در هوای آذربایجان شرقی
ساماندهی ۱۰ هزار و ۲۶۰ متقاضی جوانی جمعیت و تک واریزی در زنجان
فعالیت ۱۶۰ هزار خادم رضوی در کشور
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار‌های اموال تملیکی آذربایجان غربی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)