• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۴۳۲۱۰
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۰
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل

حضور نیروی دریایی در آب‌های فرامنطقه‌ای ضامن حیات اقتصادی کشور

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به حضور موثر و امنیت‌زای این نیرو در آب‌های فرامرزی و بین‌المللی، این حضور را ضامن تداوم حیات و فعالیت شاهراه اقتصادی کشور دانست.

حضور نیروی دریایی در آب‌های فرامنطقه‌ای ضامن حیات اقتصادی کشوربه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، امیر دریابان شهرام ایرانی در مراسم آغاز به کار پنجمین کنفرانس بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس که با حضور جمعی از مقامات کشوری و لشگری و مقامات کشور‌های خارجی در سازمان هواشناسی کشور برگزار شد با اشاره به اینکه نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران از ابتدای دفاع مقدس عملکرد موفقی در بخش‌های مختلف داشته و بار‌ها مورد تفقد رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفته است گفت: فرمانده معظم کل قوا این توجه را با اعلام عنوان "نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران" تصریح و تاکید کردند و نیروی دریایی را در خط مقدم مقاومت دانسته‌اند.
 
وی افزود: نیروی دریایی همواره حضور موفقی در صحنه‌های مختلف اعم از علم و عمل داشته است و در سال‌های اخیر هم به کمک شرکت‌های دانش بنیان و جوانان دانشمند کشورمان، دستاورد‌های بزرگی داشته‌ایم و در صحنه علمی هم، علاوه بر صحنه نظامی گام‌های بلندی برداشته و نقش مهمی ایفا کرده‌ایم.
 
امیر ایرانی، مانور مشترک موفق با دو کشور روسیه و چین را بخشی از عملکرد فرامرزی نیروی دریایی دانست و تاکید کرد: البته جمهوری اسلامی ایران در حوزه امنیت دریایی، مستقل از سایر کشور‌ها عمل کرده و امنیت را تامین می‌کند، اما در صورت نیاز، تمرین مشترک یا عملیات مشترک هم در این زمینه داریم.
 
فرمانده نداجا افزود: این نیرو به طور مستقیم و مستقل کار تامین امنیت را مستقل انجام می‌دهد و حافظ امنیت شاهرگ حیاتی اقتصاد کشور است.
 
وی با اشاره به حضور نیروی دریایی ارتش در حوزه اقیانوس هند و شمال آفریقا تاکید کرد: نیروی دریایی با انواع تهدیدات بالقوه دریایی درجهت حفظ و صیانت اقتصاد دریایی مقابله می‌کند و حافظ امنیت شاهرگ حیاتی تجارت دریایی کشور به خصوص در زمینه صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی است.
 
امیر ایرانی حضور عزتمندانه نیروی دریایی ارتش در آب‌های بین المللی را، الهام بخش ملت‌های آزاده در دریا‌ها دانست و گفت: این حضور، نقشی اثرگذار در ارتقای توان بازدارندگی کشور و حضور هدفمند در دریا‌ها و سواحل جنوبی کشور در جهت پیشرانی توسعه بنادر، کرانه و پس کرانه‌های کشور دارد.
 
وی ارتقای امنیت دریایی به ویژه در اقیانوس هند به عنوان حیاط خلوت امنیت دریایی جمهوری اسلامی ایران را امری راهبردی دانست و با اشاره به لزوم توسعه بنادر جنوبی کشور برای ارتقای امنیت دریایی گفت: در حاشیه اقیانوس هند، ۵۷۷ بندر فعال وجود دارد که ما در این بخش وضعیت مطلوبی نداریم و باید تلاش بیشتری در این زمینه داشته باشیم.
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: به عنوان مثال امارات متحده عربی ۱۲ بندر اصلی و ایران فقط ۹ بندر اصلی در حاشیه اقیانوس هند دارد که این امر، نیازمند بازنگری جدی در توسعه بنادر و پس کرانه‌های آنهاست.
 
وی دزدی دریایی و تروریسم دریایی را یکی دیگر از معظلات حوزه امنیت دریایی در اقیانوس هند دانست و گفت: در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ افزایش جدی در تروریسم دریایی و دزدی دریایی داشته‌ایم که یکی از دلایل مهم آن، افزایش تردد‌های تجاری در این اقیانوس بوده است بنابراین با پیش بینی ترافیک سنگین دریایی در اقیانوس هند در سال‌های آینده می‌توان پیش بینی کرد: احتمالاً دزدی دریایی و سرقت‌های مسلحانه در این حوزه افزایش پیدا خواهد کرد.
 
وی افزود: امنیت دریا برای کشور‌هایی که سواحل دریایی دارند بسیار مهم است، چون دریا، مسیر تجاری عمده این کشورهاست و به تعبیر دیگر، دریا یک وسیله ارتباطی عمومی بین المللی است که کشور‌های دریایی باید این عرصه را به کنترل خود در آورند.
 
امیر ایرانی افزود: ما امروز در دریا‌های زیادی حضور داریم و از دهانه کانال سوئز و دریای سرخ، کار اسکورت شناور‌ها را انجام می‌دهیم و امنیت اقیانوس هند را امنیت خلیج فارس می‌دانیم، چون خلیج فارس آغاز حوزه اقیانوس هند به شمار می‌رود.
 
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران مولفه‌های امنیت دریایی را شامل حفظ ایمنی دریانوردی و ترافیک دریایی، کنترل بحران‌های ناشی از عملیات دریایی در خطوط مواصلاتی خودی و مقابله با محاصره دریایی دزدان دریایی دانست و گفت: اقدامات بازیگران فرامنطقه‌ای، بستری مناسب برای اقدامات تروریستی دریایی ایجاد کرده است و حجم بسیار بالای قاچاق دریایی انسان، سلاح و مواد مخدر در این منطقه، جزو تهدیدات منطقه‌ای انحصاری است که فلات قاره جمهوری اسلامی ایران را بالقوه تهدید می‌کند.
 
امیر دریابان ایرانی چالش‌های اساسی در امنیت دریایی را ناشی از حضور قلدرمآبانه نیرو‌های فرامنطقه‌ای در قالب همگرایی‌های کاذب و تلاش برای ایجاد واگرایی حداکثری در بین کشور‌های منطقه دانست و گفت: تحدید حدود فلات قاره توسط برخی کشور‌ها و تهدید منافع دریایی جمهوری اسلامی ایران و غارت منابع دریایی در زیر سطح، بستر و زیر بستر دریا‌ها در قالب شرکت‌های چند ملیتی و توسعه آلودگی‌های زیست محیطی دریایی، تشدید رقابت هسته‌ای در اقیانوس هند، افزایش سوانح دریایی ناشی از ترافیک دریایی، دزدی دریایی یا حملات دریایی جزو نگرانی‌های امنیتی این منطقه حساس و راهبردی محسوب می‌شوند.
 
وی ایران و آمریکا را بازیگران اصلی در عرصه تامین امنیت اقیانوس هند دانست و افزود: روسیه، چین و هند بازیگران دیگر این منطقه محسوب می‌شوند و از نظر راهبردی اعتقاد داریم که نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی باید توانایی دریایی خود را ارتقا و افزایش دهند.
 
وی هدف حضور نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس هند را کسب حداکثری منافع مشروع از دریا در ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی از طریق بهره گیری حداکثری از قابلیت‌های درونی کشور و در بعد نظامی افزایش نقش نیروی دریایی ارتش در عرصه‌های بین‌المللی و اقیانوسی از روش‌های مختلف از جمله ارتقای مستمر و تبدیل نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی به قدرت دریایی سطح یکم و نیروی دریایی برتر منطقه دانست و گفت: حضور مستمر، موثر، پررنگ و مقتدرانه ناوگروه‌های رزمی و آموزشی در اقصی نقاط آب‌های آزاد دنیا از جمله ابزار تحقق این اهداف راهبردی است.
 
وی همچنین تغییر اساسی در نگرش قوای مقننه و مجریه به مقوله دریا و قدرت دریایی و تلاش برای توسعه سواحل جنوب شرق کشور و نواحی مکران و متناسب با ویژگی‌های یک کشور صاحب تمدن دریایی، اختصاص اعتبارات لازم به منظور پیمایش و توسعه سواحل جنوب شرق کشور با جدیت و تلاش برای به‌کارگیری ظرفیت ارگان‌های دریایی کشور در تمام حوزه‌ها، تغییر دیدگاه عموم مردم به دریا و توسعه تلاش‌ها در ایجاد فرهنگ دریایی، علاقه و گرایش مردم به دریا و لزوم احیای تمدن دریایی را پیش نیاز‌های توسعه امنیت در اقیانوس هند و دریای عمان دانست و گفت: هدف نیروی دریایی ارتش، تضمین تجارت سالم و آزاد در آب‌های فرامنطقه‌ای است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
مشاور رسانه‌ای حماس: در حال بررسی پیشنهاد‌ها برای دستیابی به توافق در غزه هستیم
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
سوختن ۱۵۰ اصله نخل خرما در شهرستان شادگان
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۳۱ تیر ۱۴۰۴
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
تامین کالا‌های اساسی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)