• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۴۳۲۹۶
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۲
خوزستان » علمی فرهنگی

خوزستان پیشتاز در نگاه علمی به مدیریت رودخانه

مدیران خوزستانی بر توجه وزارتخانه‌های کشور و نیرو برای تدوین برنامه ای برای مدیریت آب در خوزستان تاکید کردند .

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، رییس دانشکده مهندسی آب و محیط زیست دانشگاه چمران در دوازدهمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه در اهواز با اشاره به اینکه خوزستان در نگاه علمی به مدیریت رودخانه پیشتاز است گفت : همراهی دانشگاه و صنعت در این سمینار از جمله ظرفیت‌های مهم این رویداد علمی مهم است و این همراهی موجب شده تا این رویداد علاوه بر تمرکز بر مسایل علمی و دانشگاهی به مسایل کاربردی و اجرایی نیز متمرکز شود.

خوزستان پیشتاز در نگاه علمی به مدیریت رودخانه

مهدی قمشی افزود: استان خوزستان به دلیل جاری بودن رودخانه‌های مهم و پر آب کشور همواره در نگاه علمی به مدیریت رودخانه‌ها پیشتاز بوده است و این کنفرانس به توجه به جنبه‌های نظری و عملی توانسته است به وظیفه خود عمل کند.

رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان نیز در این کنفرانس  با بیان اینکه آب، خاک، زمین و محیط زیست امانت‌های الهی در دست انسان است گفت: مواهب طبیعی امانت الهی در دست انسان برای رسیدن به کمال است به همین دلیل وظیفه حفظ و حراست از محیط زیست را به عهده داریم.

حجت الاسلام و المسلمین سید محسن شفیعی سیری تمام نشدنی بخشی از انسان‌ها در بهره گیری از محیط زیست را امری ملامت شده دانست و گفت: خداوند تمام لوازم کرامت انسانی برای رسیدن به سعادت را در زمین فراهم کرده است که استفاده صحیح از این منابع اهمیت دارد.

شفیعی مسولیت پژوهشگران و عالمان را در آگاهی رسانی به مردم به منظور حفظ و استفاده بهینه از منابع طبیعی را ضروری دانست و ادامه داد: گذشت سه دهه از برگزاری کنفرانس مهندسی رودخانه فرصتی برای محاسبه موفقیت این کنفرانس در رسیدن به اهداف خود است.

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی نیز در این آیین وجود ۶ رودخانه پرآب با حجم آورد ۳۰ میلیارد متر مکعب در سال را از ظرفیت‌های مهم استان خوزستان دانست و گفت: سمینار بین المللی مهندسی رودخانه با داشتن چند دهه سابقه توجه به موضوع استفاده بهینه در مدیریت این منابع را در دستور کار قرار داده که اقدامی ارزشمند است.

عبدعلی ناصری افزود: شرکت نیشکر با مصرف سالانه ۲ میلیارد مترمکعب آب در سال به عنوان یکی از مصرف کنندگان رودخانه‌های دز و کارون که موفق به ایجاد ۲۵ هزار فرصت شغلی شده، با چالش‌هایی در موضوع آب مواجه است که از ورود پژوهشگران برای حل این چالش‌ها حمایت می‌شود.

وی ادامه داد: شرکت توسعه نیشکر با استفاده از ایستگاه‌های پمپاژ، آب مصرفی خود را تامین می‌کند که سالانه به دلیل افت سطح‌ای سی، رسوب گذاری، کاهش دبی و سیلاب با مشکل جدی مواجه می‌شود که بهره گیری از ظرفیت‌های علمی پژوهشگران برای حل این چالش‌ها مورد تاکید است.

استاد تمام گروه سازه‌های آبی دانشکده مهندسی آب و محیط زیست دانشگاه شهید چمران نیز در این آیین با بیان اینکه این سمینار در سال ۱۳۶۹ با هدف ارتقای علم مهندسی رودخانه پایه گذاری شد گفت: امروز پس از ۳۰ سال دوزادهمین دوره آن در حال برگزاری است که این سیمنار در طی این سال‌ها دستاورد‌های مهمی داشته است.

محمود شفاعی بجستان افزود: این سمینار در سال‌های ابتدایی برگزاری خود، با توسعه کشور، افزایش تجاوز به حریم و بستر رودخانه‌ها را پیش بینی کرد که در همان زمان ضوابط بسیاری در این زمینه تدوین شد که این ضوابط در کاهش خسارت ها، فرسایش و رسوب در رودخانه‌ها موثر بود.

وی گفت: به عناون یکی از اعضای کارگروه سیل اعلام می‌کنم، تجاوز بسیاری به حریم و بستر رودخانه توسط ارگان‌های دولتی، خصوصی و کشاورزی انجام می‌شود که بیشترین خسارت‌های سیل ۹۸ نیز ناشی از تعدی به رودخانه بوده است.

شفاعی بجستان ادامه داد: سیل لرستان، اسلام، خوزستان و سیستان و بلوچستان به دلیل تغییر کاربری‌ها در دشت‌های سیلابی توسط ارگان‌های دولتی به وقوع پیوست که این تغییر کاربری‌ها از چشم وزارت نیرو دور مانده بود.

وی گفت: توجه وزارتخانه‌های کشور و نیرو برای تدوین ضوابط بازدارنده به منظور جلوگیری از تجاوز‌های گسترده که روند افزایشی در سال‌های اخیر دارد، بسیار ضروری است.

بیشتر بخوانید : انتقاد معاون رئیس جمهور از مدیریت نادرست آب در کشور

 

این سمینار به منظور تبادل اطلاعات و ارائه نتایج آخرین دستاورد‌های تحقیقاتی در زمینه مهندسی رودخانه با تاکید بر چالش‌هایی نظیر تغییر اقلیم، خشکسالی و بحران کمی و کیفی آب رودخانه‌ها برگزار می‌شود.

 


 

 

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مرگ راننده نیسان در زنجان به‌ علت نبود مثلث خطر
مردم و مجلس ۷ آذر ۱۴۰۴
رهاسازی یک بهله بالابان در ارتفاعات البرز
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایریکو؛ پیشتاز بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور در زنجان
اجتماع باشکوه رزمندگان اسلام در ساوجبلاغ
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۷ آذر ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
ملت ایران، سر استقلال ایران و هویت خود با کسی تعارف ندارند
رونمایی از سامانه "راه نیکان" در آذربایجان‌غربی
برگزاری اجلاسیه شهدای نهبندان
وزش باد شدید در سمنان
نظارت بر بازار متولی ندارد
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای منطقه خلیل آباد و داداش آباد تبریز
خون شهدا پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
پاکسازی ساحل غربی کیش با حضور دوستداران طبیعت
رزمایش اقتدار گشت‌های رضویون بسیج در شهرستان چوار
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
گسترش ویروس آنفلوانزا
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)