• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۴۵۱۰۳
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۱
سیاسی » امنیتی و دفاعی

همایش تاریخ شفاهی دفاع مقدس و رونمایی از کتاب‌های اسنادی

سومین همایش ملی تاریخ شفاهی دفاع مقدس و رونمایی از کتب اسنادی و تاریخ شفاهی دفاع مقدس نهم و دهم بهمن برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، این همایش به همت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و کتابخانه ملی ایران در محل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار خواهد شد.
سردار سرتیپ دوم پاسدار غلامرضا علاماتی" رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس گفت: انقلاب اسلامی ایران یکی از رخداد‌های بی نظیر در تاریخ بشریت و ایران است که منشاء آثاری بسیار شگرف در ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... در داخل و خارج از کشور می‌باشد، این انقلاب بر اساس اعتبارات دینی مردم فداکار به رهبری امام (ره) به ثمر نشست و مقام معظم رهبری هم فرمودند "انقلاب یک ضرورت طبیعی براساس سنت‌های الهی و حفظ دین بود".
 رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس افزود: برپایه این سنت الهی قدرتمندان و زورمندان جهان در مسیر انقلاب دست اندازی، مانع تراشی و دشمنی می‌کنند و سعی دارند جلوی پیشرفت آن را بگیرند، اما ایمان عمیق و آگاهانه و راسخ مردم به اسلام ناب محمدی (ص) و صبر و فداکاری و استقامت آن‌ها در مسیر انقلاب، توطئه‌های دشمن را ناکام گذاشت. دشمنان انقلاب اسلامی برغم توطئه‌های گوناگون داخلی، جنگ همه جانبه علیه ایران را به وسیله عراق شروع کردند و ملت بزرگ ایران به مدت هشت سال در مقابل تمام تهاجمات با ایثار، ازخودگذشتگی و فداکاری دفاع نمود و یکی از پر افتخارترین دوران ملت ایران هشت سال دفاع مقدس است، که به فرمایش مقام معظم رهبری (مدظلله العالی) دفاع مقدس تضمین کننده حیثیت کشور، ملت و امنیت فعلی و عزت ملت ایران شد. 
وی تصریح کرد: تبیین و تدوین این حادثه تاریخی سرنوشت ساز و مهم، ضروری و اجتناب ناپذیر است. در دوران دفاع مقدس تعداد زیادی از مردم ایران برای دفاع در مقابل دشمن در جبهه‌ها و پشت جبهه‌ها حضور پیدا کردند که منبعی ارزشمند و دست اول برای ثبت در تاریخ این برهه به شمار می‌رود.
سردار علاماتی گفت: سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و مشارکت سازمان‌های کشوری و لشکری که عموما در دفاع مقدس نقش آفرینی کرده اند، جهت ثبت و ضبط این حادثه ماندگار بر اساس روش‌های علمی و تجارب ارزشمند خالقان صحنه‌های نبرد هشت سال دفاع مقدس اقدام به برگزاری سومین همایش ملی تاریخ شفاهی دفاع مقدس نموده است.
رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس افزود: ثبت و ضبط و تدوین تجارب علمی و عملی دفاع مقدس به منظور حفظ و صیانت و جلوگیری از تحریف، نابودی و فراموشی آثار و ارزش‌های دفاع مقدس از دغدغه‌های مقام معظم رهبری است و ایشان فرمودند ما چند صد هزار رزمنده داشتیم که هر کدام از این‌ها یک گنجینه خاطره اند و متاسفانه بعضی از این گنجینه‌ها در این سی و چند سال از دست ما رفتند و از دسترس خارج شده اند حیف! حیف!.
وی افزود: کسانی که امروز به فکر افتاده اند بروند خاطره‌ها را بگیرند این‌ها دارند در واقع جلوی یک ضایعه مهم و خسارت بار را می‌گیرند و نمی‌گذارند ضایع شود، این گنجینه پرارزش و بی بدیل را احیا می‌کنند، این‌ها سرمایه ملت است. 
سردار علاماتی افزود: استفاده از روش تاریخ شفاهی ضمن سهولت فراوان و توانایی حفظ و انتقال بدون کم و کاست واقعه موجب می‌شود که زمینه دخالت مورخان و نویسندگان و تحریف واقعه یا سخنان راوی تا حدود زیادی از بین برود و از تحریف این حادثه نورانی جلوگیری به عمل آید. تاریخ شفاهی دوران دفاع مقدس بهترین فرصت را برای حاکمیت ارزش‌های مطلوب و ارائه معیار‌های خدایی برای راهنمایی و هدایت رفتار و کردار آحاد جامعه فراهم می‌کند. ارزش‌هایی که به معنای واقعی کلمه در جبهه‌ها اتفاق افتاد، ارزش‌هایی که تحمیل و اجباری نبود و، چون با نگاه اعتقادی دفاع در مقابل دشمن مقدس شمرده شده بود، جدید و نوپدید هم بود و در طول دوران دفاع مقدس بالنده شد تا زندگی فردی و اجتماعی جامعه را سامان بخشد.
سردار علاماتی تصریح کرد: ارزش‌های دفاع مقدس امیدبخش و حرکت دهنده جامعه است و تاریخ شفاهی می‌تواند با بهره گیری از فنون مصاحبه، تجارب دوران دفاع مقدس را از زبان حاضران در صحنه دریافت و برای نسل آینده حفظ و نگهداری و به آنان منتقل کند.
رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس گفت: این همایش در محور‌های متفاوت ذیل فراخوان داده و از صاحب نظران و علاقمندان دعوت به همکاری کرد: 
محور اول - مبانی نظری و پیشه تاریخ شفاهی دفاع مقدس
محور دوم - تاریخ شفاهی ضرورت‌ها و فرصت‌ها
محور سوم - آسیب شناسی و موانع پیشروی تاریخ شفاهی
محور چهارم - سیاستگذاریها، راهبرد‌های تاریخ شفاهی دفاع مقدس
محور پنجم - نقش تاریخ شفاهی دفاع مقدس در جبهه مقاومت.
سردار علاماتی افزود: این همایش جهت برگزاری هرچه بهتر در پایگاه علوم استنادی جهان اسلام (ISC) نمایه و برای مقالات آن یک ویژه نامه به نام تاریخ شفاهی دفاع مقدس در انجمن تاریخ شفاهی ایران اختصاص یافت. ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش رسید که ۲۰ عدد در سایر حوزه‌های دفاع مقدس تدوین شده بود و با موضوع همایش تناسب نداشت. ۸۰ مقاله پذیرفته شد که در کمیته علمی هر مقاله برای ارزیابی به ۲ نفر از داوران محترم ارسال گردید و در نهایت ۵۰ مقاله اجازه نشر گرفت.
سردار سرتیپ دوم پاسدار غلامرضا علاماتی گفت: برای برگزاری ۲ سطح در نظر گرفته شد. در سطح اول مقالات بر اساس امتیازات اخذ شده مرتب گردید و ۱۵ مقاله در ۳ نشست تخصصی در روز اول به صورت مجازی ارائه می‌شود و پس از آن مقالات برتر شناخته و معرفی می‌شوند و روز دوم همایش به صورت حضوری در تهران در سالن قلم کتابخانه ملی جمهوری اسلامی برگزار و از برگزیدگان مقالات برتر تقدیر خواهد شد.
این مراسم به صورت ویدیو کنفرانس در تمامی استان‌های کشور با ادارات کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس پخش خواهد شد. همچنین در این مراسم از پنج خانواده ایثارگر دفاع مقدس تقدیر به عمل خواهد آمد.
در این مراسم علاوه بر ارائه مقالات برگزیده و تقدیر از نویسندگان از سخنرانی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور دکتر سید سعید رضا عاملی به عنوان سخنران ویژه بهره‌مند خواهیم شد.
سردار سرتیپ دوم پاسدار غلامرضا علاماتی" رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس گفت: 
علاوه بر این از ده عنوان کتاب تدوین شده در حوزه تاریخ شفاهی دفاع مقدس و ده عنوان کتاب ترجمه اسناد دفاع مقدس آرشیو انگلستان که برای اولین بار منتشر می‌شود، رونمایی خواهیم کرد و از مترجمان نیز تقدیر خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رفع تصرف ۱۷۷ هکتار از اراضی ملی طارم
میزبان هم مقابل شاگردان اکبری دوام نیاورد
خبر‌هایی از اعزام دختران دانش آموز دامغان به اردوی راهیان نور
پلمب دو مطب غیرمجاز پزشکی در لرستان
نشان برنز سهم تیم تنیس روی میز مردان
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
تیم ۱۰۰ در ۴ شنای آزاد ایران از کسب نشان بازماند
نجات آب بر پایه سازگاری با کم آبی در خراسان شمالی
استفاده از هنرمندان برای تولید عکس‌های جدید از افرادی که قبلا گم شده‌اند
معارفه مدیر حوزه‌های علمیه خواهران چهارمحال وبختیاری
آغاز اجرای طرح ملی ارتقای سلامت اجتماعی «سلام» در ایلام
تأمین اعتبار ۵ پروژه ورزشی شهرستان کوهدشت
آراد مهدی‌زاده در شنای ۵۰ متر قورباغه پنجم شد
معافیت‌های گمرکی و مالیاتی برای محصولات فناورانه
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
شهرداران کوچک و ماموریت‌ های بزرگ
پویش ایران‌جان این‌بار به سرزمین زعفران رسیده؛ قائنات در شمال شرق کشور
تاکید غریب آبادی بر ضرورت رهاسازی آب سد سلما برای تامین آب شرب مشهد
سلیمی: سطح رقابتها برابر با جهانی بود
مدیران دستگاه‌های اجرایی پیگیر جذب منابع مالی باشند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)