• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۴۷۰۱۵
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۰
بین الملل » اروپا
خبرگزاری فرانسه:

نورد استریم۲، در کانون نبرد‌ ژئوپلیتیکی روسیه و غرب

آمریکا مخالف هر طرحی است که وابستگی اوکراین و کشورهای اتحادیه اروپا به گاز روسیه را بیشتر کند.

نورد استریم ۲، خط لوله گازی نفاقبه گزارش سرویس بین الملل­ ­خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، در صورت حمله احتمالی روسیه به اوکراین، خط لوله گازی نورد استریم ۲ مرده به دنیا می آید. این خبرگزاری در گزارشی با عنوان «نورد استریم ۲، خط لوله گازی نفاق» ‏به موضوع تنش و اختلافی پرداخت که اکنون میان کشور‌های غربی و روسیه بر سر اوکراین بالا گرفته است. بر اساس این گزارش، خط لوله گازی نورد استریم ۲ که گاز روسیه را به آلمان متصل می‌کند، در نوامبر تکمیل شد. اما اکنون این خط لوله گازی در کانون نبرد‌های ژئوپلیتیکی و اقتصادی روسیه و غرب قرار گرفته است. به طوری که اگر روسیه به اوکراین حمله کند ماهیت این خط لوله مانند آن است که مرده به دنیا آمده است. خط لوله گازی نورد استریم ۲ به مدت چندین سال آلمان و آمریکا و حتی کشور‌های اروپایی را در مقابل هم قرار داد. علاوه بر اینکه خود روسیه و اوکراین نیز در این خصوص اختلاف داشتند.


تغییر موضع غافلگیرانه واشنگتن باعث شد که مصالحه‌ای میان آلمان و آمریکا در سال ۲۰۲۱ درباره خط لوله گازی نورد استریم ۲ به وجود آید و این مناقشه پایان یابد. اما روز پنجشنبه واشنگتن دوباره هشدار داد که حمله احتمالی روسیه به اوکراین اوضاع و شرایط را تغییر خواهد داد و در این صورت باید گفت که خط لوله گازی نورد استریم ۲ مرده به دنیا آمده است. اهمیت نورد استریم ۲ در این است که ظرفیت انتقال گاز روسیه به آلمان را از طریق خط لوله‌ای که از زیر دریای بالتیک می‌گذرد به طور چشمگیری افزایش می‌دهد. این خط لوله ظرفیت انتقال ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز در سال را دارد. خط لوله گازی نورد استریم یک نیز از همین مسیر با دور زدن مسیر اوکراین عبور کرده است. این دو خط لوله انتقال گاز روسیه به اروپا را در حالی افزایش می‌دهند که ظرفیت تولید گاز اروپا اکنون کاهش یافته است و کفاف نیاز‌های کشور‌های عضو منطقه یورو و اتحادیه اروپا را نمی دهد.

 

آمریکا با تصویب قانونی در سال ۲۰۱۹، ضربه‌ای جدی به طرح نورد استریم ۲ وارد کرد
تاکنون این طرح برای گازپروم، شرکت روسی سازنده آن، ده میلیارد دلار هزینه در پی داشته است. البته چندین شرکت اروپایی فعال در کار انرژی از جمله OMV، Engie، Wintershall Dea، Uniper و Shell نیز در تامین مالی اجرای این طرح سهیم بوده اند. آلمان حامی اصلی این خط لوله گازی در اتحادیه اروپا می باشد که معتقد است با کمک آن می‌تواند در سیاست گذار از ‏‏انرژی‌های فسیلی به ‏انرژی ‏های برگشت ‏پذیر و پاک ‏مانند ‏نیروی برق آبی، ‏انرژی ‏‏خورشیدی، انرژی ‏بادی زودتر موفق شود. آلمان با این کار در نظر دارد خاک خود را به قطب گازی اروپا تبدیل کند. در این میان اوکراین از این نگران است که در دراز مدت، درآمد‌های ارزی خود را که از راه انتقال گاز روسیه از مسیر خاک خود به دست می‌آورد از دست بدهد و این گونه در برابر مسکو آسیب پذیر‌تر شود.


آمریکا از ابتدا مخالف هر طرحی بود که اوکراین را از نظر اقتصادی و راهبردی در مقابل روسیه تضعیف کند و از طرف دیگر وابستگی اتحادیه اروپا به گاز روسیه را افزایش دهد. کشور‌های اروپایی نیز در این باره نظر واحدی ندارند. لهستان و کشور‌های بالتیک نگران تسلیم شدن اتحادیه اروپا در برابر جاه طلبی‌های روسیه هستند. حتی در آلمان نیز درباره نورد استریم نظر واحدی وجود ندارد. حزب سبز‌های آلمان که برای مدت طولانی با این طرح مخالفت کردند، اکنون که وارد دولت شده اند با آن موافق هستند. آمریکا در زمان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، با تصویب قانونی در سال ۲۰۱۹ که تحریم‌هایی را علیه شرکت‌های دخیل در این خط لوله گاز اعمال می‌کرد، ضربه‌ای جدی به این طرح وارد کرد. حتی کار به جایی رسید که چندین شرکت، به دلیل فشارهای آمریکا، از این طرح خارج شدند. کار ساخت این خط لوله از آوریل ۲۰۱۸ شروع شد و در دسامبر سال ۲۰۱۹، در حالی که تنها ۱۵۰ کیلومتر کار لوله گذاری در آب‌های آلمان و دانمارک باقی مانده بود روند آن متوقف شد. ولی لوله گذاری یک سال بعد از سر گرفته شد و خط لوله اکنون کامل شده است. اما سازمان نظارت بر انرژی آلمان در ماه نوامبر تصمیم گرفت به دلیل وجود موانع قانونی روند تایید خط لوله را متوقف کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستبند پلیس بر دستان سارقان وسایل نقلیه در زرین شهر
اردوی مشترک شمشیربازان ایران و روسیه
قاضی بدون دلیل قانونی، شخصی را احضار یا از آزادی محروم نکند
تجهیز ۸ دکل مخابراتی و سایت همراه اول آبادان و خرمشهر به فناوری ۵ G
آغاز مهاجرت پرندگان به اصفهان
انتخابات فرصت سیاسی اجتماعی برای رشد جامعه است
برگزاری همایش تبیین قوانین و مقرارت اداری
معامله نخستین محموله شمش طلای سرمایه‌گذار خارجی در بورس کالا
دیدار نمایندگان استان بوشهر با آیت‌الله حسینی بوشهری
قطعی گاز فردا در مناطقی از شهرستان کاشان
مهر و موم سه واحد بوم‌گردی متخلف در عقدا
پاداش سامیار عبدلی اولین طلایی کاروان ایران پرداخت شد
آغاز عملیات اصلاح طرح هندسی میدان مرجان
حمایت حزب موتلفه اسلامی و جامعه مهندسین از دولت و مجلس
مرحله کشوری مسابقه‌های قرآنی «مدهامتان» با حضور ۶۱۲ نفر برگزار می‌شود
هزار و ۹۰۵ نفر در خراسان شمالی تحت پوشش بیمه روستایی قرار گرفتند
 تولید ۶ فیلم کوتاه با محوریت شهدا در البرز
برگزاری مراسم بدرقه تیم بسکتبال دختران دانشگاه پیام نور به مسابقات جام جهانی ۲۰۲۵ برزیل
نور گَوَن؛ آیینی اسطوره‌ای در دامان دماوند
ارزیابی عملکرد سال اول اجرای برنامه هفتم پیشرفت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
شهادت ستوانیکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)