• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۴۸۰۰۳
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

۱۰ طرح در حوزه فناوری کاشتنی‌های مغزی توسعه می‌یابد

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از توسعه ۱۰ طرح در حال اجرا در حوزه فناوری کاشتنی‌های مغزی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از معاونت علمی، کاربرد‌های وسیع تراشه‌های مغزی سبب شده تا هم‌اکنون ۱۰ طرح مهم در این حوزه، با مجری‌گری دانشگاه‌های فعال در دست اجرا قرار گیرد.
 
با توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور فعال در حوزه مغز و شناخت، بستر‌های لازم برای ساخت سیستم‌های کوچک با قابلیت کاشت در مغز فراهم شده است. به بیان دیگر گسترش روزافزون فناوری، زمینه را برای ساخت سیستم‌های ثبت سیگنال‌های عصبی از قشر مغز فراهم کرده است.
 
برای ساخت این سامانه‌ها بعد از طراحی سیستم، قسمتی از استخوان جمجمه برداشته می‌شود تا سیستم بتواند در تماس با سطح مغز و یا در عمق‌های کم یا زیاد آن قرار بگیرد؛ این، مفهوم استفاده از ایمپلنت مغزی است.
 
محمدحسین مقامی کارشناس ارشد ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی با اشاره به حمایت از طرح‌های فناورانه در این حوزه گفت: امروزه، انسان، علاقمند به کسب اطلاع از فرآیند‌های مغزی است تا برای درمان برخی از بیماری‌ها یا مقاصدی مانند بازتوانی شناختی، بتواند فعالیت‌های مغز را با دقتی بسیار بیشتر از بیش ثبت کند و یا تأثیراتی روی این فعالیت‌ها بگذارد.
 
تماس با سطح مغز
 
با توجه به اهمیت این فناوری و کاربرد‌های بسیار وسیع آن، هم‌اکنون ۱۰ طرح در کارگروه ایمپلنت مغزی در حال اجرا است.
 
طراحی و ساخت بخش‌های بیرونی و درونی در مسیر مستقیم برای انتقال توان و داده از دنیای بیرون به سیستم کاشته‌شده در بدن توسط دانشگاه علم و صنعت ایران، ریزسیستم تحریک الکتریکی ۱۶ کاناله تمام مجتمع در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، طراحی و ساخت آرایه‌های الکترودی نفوذی دوبعدی منعطف با استفاده از ریزفناوری توسط دانشگاه صنعتی سهند تبریز و پردازنده چندکاناله سیگنال عصبی در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی از جمله این طرح‌ها است.
 
بسته‌بندی مطمئن
 
همچنین طراحی و ساخت یک لینک مستقیم برای انتقال داده و توان به همراه مسیر غیرفعال در مسیر معکوس برای انتقال داده از ایمپلنت به دنیای بیرون توسط دانشگاه صنعتی شریف و نیز ساخت یک بسته‌بندی مطمئن برای ایمپلنت‌های قابل کاشت در مغز در دانشگاه صنعتی سهند تبریز از دیگر این طرح‌ها به شمار می‌رود.
 
دانشگاه فردوسی مشهد، پروژه «سرنخست ۱۶ کاناله تمام مجتمع برای یک سیستم ثبت الکتریکی» و دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز پروژه «طراحی و ساخت یک باتری برای ایمپلنت‌های مغزی به منظور تأمین توان موردنیاز مدار‌های بخش کاشته‌شده در بدن» را در دست اجرا دارند.
 
ساخت الکترود‌های نفوذی سه‌بعدی
 
«طراحی و ساخت فرستنده و گیرنده برای انتقال دوسویه میان ایمپلنت و دنیای بیرون بر مبنای سیستم رادیوی پالسی» در دانشگاه تربیت مدرس و «طراحی و ساخت الکترود‌های نفوذی سه‌بعدی با استفاده از ریز فناوری برای ثبت و تحریک الکتریکی» نیز توسط دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حال اجرا است.
 
از برنامه‌های مهم کارگروه ایمپلنت مغزی ستاد شناختی که توسط کارگروه توسعه فناوری‌ها و ابزار‌های نوین برای ارتباط دوسویه با مغز پیگیری می‌شود، می‌توان به تأمین خدمات ساخت مدار مجتمع، ارائه اطلاعات و مشخصات فنی مربوطه و همچنین تأمین دسترسی به کتابخانه سلول‌های دیجیتال مورد نیاز برای انجام پروژه‌های ایمپلنت مغزی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی اشاره کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازدید استاندار چهارمحال و بختیاری از مزرعه الگویی ۶۰ هکتاری در شهرکرد
برد چادر ملوی اردکان با طعم شیرین صدر نشینی
برداشت انار از سطح باغات سروآباد
صدور احکام بزرگترین پرونده فساد فوتبال ترکیه
اطلاعیه تغییر مسیر موقت خط تندرو یک اتوبوسرانی
تشییع پدر شهیدان محمد علی و رجبعلی کاظمی
ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در آذربایجان غربی با «رادیو کتاب»
روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
بهره مندی یک هزار گردشگر سلامت از خدمات بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد
احتمال تثبیت شاخص کل بورس بالای ۳ میلیون واحد
نساجی و شهرداری به دنبال برد در لیگ دسته یک فوتبال
قرعه‌کشی تامین اجتماعی شگرد جدید کلاهبردی سایبری
فریاد مرگ بر اسرائیل همزمان با حضور تیم مکابی تل آویو در انگلیس
امروز نیازمند انسجام میان دولت‌ها و ملت‌های اسلامی هستیم
تعزیر فروشگاه لوازم خانگی متخلف در ارومیه
توقیف شناور حامل ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در آب‌های خلیج فارس
نخستین شکست تیم فوتبال برق شیراز در لیگ دسته دوم فوتبال کشور
خدمت سلامت پیش از اقامه نماز جمعه + فیلم
مراکز خرید مهاباد میزبان مسافران وگردشگران
ضبط (نفت گاز ) قاچاق در پیرانشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)