• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۵۳۷۹۰
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۸

چطور داعش دوباره به سوژه خبری رسانه ها تبدیل شد؟

دولت بایدن با توجه به روند کاهش محبوبیت داخلی خود کوشید همانند باراک اوباما در جریان قتل بن لادن و یا ترامپ در جریان قتل ابوبکر بغدادی، از جنازه عبدالله قرداش سرکرده جدید گروه تروریستی داعش کارت بازی و انتخاباتی برای خود بسازد. 

چطور داعش دوباره به سوژه خبری رسانه ها تبدیل شد؟

از زمانی که به حاکمیت دولت خوانده داعش در سوریه و عراق پایان داده شد چندان خبری از این گروه نبود تا اینکه در هشتم بهمن ماه جاری داعش با حمله به زندانی در محله گویران حسکه قصد آزادی بیش از چهار هزار نفر از نیروهای خود را داشت که در نتیجه آن بیش از 300 نفز ار دو طرف کشته و 100 نفر دیگر زخمی شدند و متعاقب آن در 15 بهمن منابع امریکایی با آب و تاب فراوان از کشته شدن عبدالله قرداش رهبرجدید این گروه طی یک عملیات کماندویی نیروهای امریکایی خبردادند. 
البته خبرهای دریافتی از منابع غیرامریکایی حاکی از این است که هرچند عبدالله قرداش در آخرین دقایق بعد از کسب اطمینان از احتمال بازداشت شدنش به وسیله نیروهای امریکایی (که به گفته مقامات پنتاگون هدف اصلی عملیات بود)با استفاده از کمربند انفجاری به زندگی خود پایان داده  اما این عملیات علی رغم تدابیرانجام شده چندان هم موفق نبوده,  زیرا جدا از اینکه هدف عملیات یعنی بازداشت رهبرداعش محقق نشده بلکه امریکا در جریان این عملیات یک بالگرد نظامی را از دست داده است ضمن آنکه درجریان درگیری اغلب غیرنظامیان ساکن در محل اقامت عبدالله قرداش از جمله زنان و بچه هاکشته شده اند که این در تضاد با استانداردهای حقوق بشری مورد ادعای دموکرات ها در لزوم تفکیک میان اهداف نظامی و غیرنظامی است.
با این حال این امر مانع از این نشد که دولت بایدن به استفاده تبلیغاتی و خبری از این رخداد نپردازد و وی نیز با توجه به روند کاهش محبوبیت داخلی خود کوشید همانند باراک اوباما در جریان قتل بن لادن و یا ترامپ در جریان قتل ابوبکر بغدادی، از جنازه عبدالله قرداش یک کارت بازی و انتخاباتی برای خود بسازد. 
این رخدادها چند نکته دیگر را نیز آشکار کرد. از جمله اینکه داعش به طور کامل از بین نرفته است و احتمالا با کمک ها و پشتیبانی هایی که از سوی بانیان خود دریافت می کند کماکان برای حفظ و بقای خود تلاش می کند. به نظرمی رسد ارتباط معناداری بین بهبود و عادی سازی روابط میان رژیم صهیونیستی، عربستان، امارات  و ترکیه با یکدیگر و افزایش تحرکات داعش طی روزها و هفته های اخیر وجود دارد. پرونده داعش و دیگر گروه های تکفیری در سوریه نیز همانند عراق می توانست برای همیشه بسته شود اما ائتلاف موسوم به ضد داعش به رهبری امریکا عملا مانع از این شد و در عین حال از تلاش های سوریه برای اعاده حاکمیت خود بر مناطق شمالی از جمله استان ادلب جلوگیری شده است که به محل تجمع و تقویت نیروهای تکفیری از جمله داعش تبدیل شده است.
با این حال به نظرمی رسد رخدادهای اخیر انگیزه مضاعفی را برای دولت سوریه برای اعاده حاکمیت خود بر مناطق شمالی ایجاد کرده است بخصوص آنکه امکان دارد روسیه برای تغییر دادن زمین بازی از بحران اوکراین به غرب آسیا انگیزه بیشتری برای بستن پرونده گروه های تکفیری از جمله داعش در استان ادلب داشته باشد. 
------------------------------------------------
احمد کاظم زاده

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چشم بینا در صحنه
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
گمرک زنجان؛ پل ارتباطی ۶۷ واحد تولیدی با بازار‌های خارجی
برگزاری همایش ملی حسابداری هوشمند در بناب
قهرمانی پندار ترکزاد از کیش در مسابقات اسکواش ایران جونیور
برگزاری آیین پایانی جشنواره موسیقی دستگاهی ایرانی در تبریز
تساوی استقلال و فولاد در دربی خوزستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ آبان ۱۴۰۴
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه؛ گسترش شعله‌ها در منطقه حفاظت‌شده شمس‌کلایه
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان ابهر
تساوی ملوان مقابل ذوب آهن در هیجان انگیز‌ترین بازی هفته
واژگونی خودروی سواری در بزرگراه کرج قزوین
نمایش قدرت بانوان کاراته ایران در مسکو؛ چهار فینال در روز نخست
بازدید امام جمعه نورآباد از روند ساخت مسجدحضرت زهرا(س)
ایران به دیدار رده‌بندی رفت
صعود نماینده تنیس ایران به فینال دونفره تورجهانی ایتالیا
ماندگاری هوای خنک در سمنان
آتش سوزی در باغ تفریحی چشمه بلقیس چرام
راه‌اندازی پایانه صادرات حبوبات و خشکبار آذرشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
با توجه به نوع تهدید، پدافند غیرعامل بازآرایی می‌شود
واکنش چین به فرمان از سرگیری آزمایش‌های اتمی آمریکا
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت
تجدید خاطرات گذشته در تالار وحدت
عارف: نگاه دولت چهاردهم اصلاح نظام آموزشی کشور است
وزیر اقتصاد: اقداماتی برای جبران کسری بودجه آغاز شده است
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)