• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۵۵۷۰۸
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۴
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
دکتر بهرام عین اللهی:

سن امید به زندگی در ایران؛ ۷۶/۲ سال

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: قبل از انقلاب، سن امید به زندگی در ایران فقط ۵۵ سال بود، اما اکنون با بهبود وضع سلامت عمومی و بهداشت، این شاخص به ۷۶/۲ سال و به بالاتر از میانگین جهانی رسیده است.

سن امید به زندگی در ایران؛ ۷۶/۲ سالبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر بهرام عین اللهی در دیدار با نمایندگان سازمان‌های بین المللی حوزه بهداشت افزود: یکی از بزرگترین دستاورد‌های انقلاب اسلامی در زمینه پزشکی و سلامت بوده است، بسیاری از جوانان ما نمی‌دانند که قبل از انقلاب چه وضعی داشتیم.

وی با بیان اینکه قبل از انقلاب در همه شاخص‌های سلامت وضع خوبی نداشتیم، ادامه داد: برغم آنکه در ابتدای انقلاب، جمعیت ما ۳۰ میلیون بیشتر نبود، در بسیاری از زمینه‌های درمانی حتی در پیش پا افتاده‌ترین آن ها، مجبور بودیم از امکانات خارج از کشور استفاده کنیم.

وزیر بهداشت با تاکید بر توسعه شبکه‌های بهداشتی و درمانی گفت: دسترسی آحاد مردم به خدمات درمانی بسیار بهتر شده و مرگ و میر مادران و نوزادان کاهش یافته است.

عین‌اللهی افزود: اتفاق مبارکی که بعد از انقلاب در کشور ما در سال ۶۵ با تصویب مجلس افتاد، این بود که آموزش پزشکی به وزارت بهداشت و درمان ملحق شد و اکنون ما از کشور‌هایی هستیم که در آن سه مقوله «بهداشت»، «درمان» و «آموزش پزشکی» ادغام شده است و سبب می‌شود که جهش و پیشرفت ما در این حوزه‌ها چند برابر باشد.

وی ادامه داد: امروز ۶۸ دانشگاه علوم پزشکی، هزار بیمارستان دولتی، ۱۵۰ هزار تخت بیمارستانی و ۲۰ هزار عضو هیئت علمی داریم و ۲۲۰ هزار دانشجو در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در مقاطع کارشناسی، ارشد، دکتری و فلوشیپ در همه رشته‌ها تربیت می‌کنیم، البته ظرفیت دانشگاهی ما بیش از این است و می‌توانیم دانشجو‌های خارجی بپذیریم.

وزیر بهداشت با اشاره به توسعه شبکه بهداشت کشور گفت: در موضوع واکسیناسیون، مراقبت از مادر و کودک و رسیدگی‌های پایه سلامت با تربیت نیرو‌های بهداشتی تا دورترین روستا‌های کشور خدمت ارائه می‌شود.

عین‌اللهی با اشاره به پیشرفت‌های پزشکی مدرن کشور افزود: ایران اکنون جزو چند کشور نخست استفاده کننده از درمان‌های ژنتیکی و درمان‌هایی با بهره گیری از سلول‌های بنیادی است.

وی ادامه داد: در پیوند قرنیه که رشته تخصصی خود من است با استفاده از سلول‌های بنیادی، درمان یک کار معمول شده است، در قلب و در ارتوپدی نیز به همین صورت است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در دنیا دیگر درمان را در دارو خلاصه نمی‌دانند و ژن تراپی و هورمون تراپی باید جایگزین شود، گفت: اکنون سالانه ۳ هزار پیوند عضو از پیوند قرنیه گرفته تا کلیه، کبد، مغز استخوان و پیوند قلب در کشور داریم و در زمینه بیماری‌های سرطان و بیماری‌های صعب العلاج نیز دستاورد‌های بسیار خوبی داشته ایم.

عین‌اللهی با اشاره به دستاورد‌های حوزه دارویی کشور افزود: اکنون ۹۷ درصد دارو‌های مورد نیاز کشور در داخل تولید و حدود ۳ درصد از خارج وارد می‌شود و امروزه دارو‌های ایرانی در کشور‌های همسایه استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای علیه ایران وضع شده است، ادامه داد: البته این تحریم‌ها برای ما فرصت بوده است تا به این فکر بیفتیم که خودمان در داخل تولید کنیم و امروزه بسیاری از تجهیزاتی را که وارد می‌کردیم، خودمان تولید می‌کنیم.

وزیر بهداشت با تاکید بر بی اثرکردن تحریم‌ها با تلاش متخصصان و دانشمندان ایرانی گفت: این تحریم‌ها باید تمام شود، زیرا سبب می‌شود بعضی از علوم دنیا به کشور ما نرسد، یکی از وظایف سازمان‌های بین المللی این است که عدالت را پیگیری و اجرا کنند و نگذارند بی عدالتی در حق یک ملت اتفاق بیفتد.

عین‌اللهی افزود: آقای امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان پیشنهاد داده است ما بسته‌ای از دارو‌های ایرانی را به سازمان ملل اهدا کنیم تا از توانمندی ایران در زمینه تولید دارو‌ها مطلع شوند.

وی با بیان اینکه امیدواریم از امکانات بهداشتی و درمانی ما در کشور‌های افغانستان، عراق و پاکستان و دیگر کشور‌ها استفاده شود، ادامه داد: امیدواریم که در زمینه بهداشت بتوانیم عامل موثری برای سیاست‌های سازمان بهداشت جهانی باشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به دو سال گذشته که جهان درگیر کرونا بود، گفت: تا ۷ ماه پیش مشکل تامین واکسن داشتیم، اگرچه برخی کشور‌ها با ما همکاری کردند، اما اکنون خودمان ۶ مرکز تولید واکسن با پلتفرم‌های مختلف داریم و می‌توانیم نیاز خودمان را تامین کنیم.

عین‌اللهی با اشاره به آمار واکسیناسیون کشوری و تزریق ۱۳۵ میلیون دُز به مردم افزود: ۹۰ درصد جمعیت هدف، یک دُز؛ ۸۳ درصد، دو دُز و ۳۰ درصد، جمعیت هدف، سه دُز را دریافت کرده‌اند و همکاری مردم در این زمینه بسیار خوب بوده و وزارت بهداشت با این همکاری خوب توانسته است به این دستاورد برسد و به همه اتباع خارجی نیز بدون هیچ چشم داشتی واکسن زدیم و درمانشان را انجام دادیم.

وی ادامه داد: اکنون اواسط منحنی موج ششم قرار داریم و تا دو هفته آینده به قله موج می‌رسیم، اُمیکرون انتشار زیادی دارد و در بسیاری از کشور‌ها مرگ و میر زیادی داشته است؛ اما در کشور ما با واکسیناسیون خوبی که انجام شده است، مرگ و میر بسیار کمتر از جهان است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سقوط یک اصله درخت رو به روی هتلی در رشت
تجلیل از فرمانده سپاه انصارالرضا خراسان جنوبی در جشنواره سراسری مالک اشتر بسیج
سفر رئیس جمهور به شهرکرد
رونق گردشگری در لالی با اجرای طرح مطالعه و امکان‌سنجی
پایان اعتراض مسالمت‌آمیز برخی اصناف دهلران
بازدید کارشناسان جهاد کشاورزی از مزارع کلزا و علوفه شهرستان رودبار جنوب
ورود کاروان ۵۲ نفره زائران عراقی به غربی‌ترین شهرستان خراسان رضوی
هجدهمین جشنواره ملی حضرت علی اکبر(ع) جوان سرباز در رشت
پیوند دانشگاه با صنعت
حضور استاندار کردستان در میان بازاریان سنندج
پاسخ به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
هشدار دادستان بهارستان به سودجویان بازار
کشف انواع سیگار قاچاق در صومعه سرا
گشایش نمایشگاه آثار مقاومت در بیرجند
لزوم توجه همزمان به توسعه زیرساخت‌های ورزشی و حمایت مستمر از ورزشکاران
رونمایی از تمبر اختصاصی مشهد در سومین آیین اهدای نشان مشهدالرضا (ع)
استقرار و خدمات مضاعف پليس کرمان در هفته مقاومت
توقف تیم منصوریان در دومین گام
بزرگداشت سالگرد شهید سلیمانی در شهرستان رومشکان
ديدار فرمانده انتظامي "فاریاب" با خانواده شهيد "سجاد شمس الدینی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی ادارات مازندران فردا چهارشنبه ۱۰ دی
فارس چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
رویکرد دولت پرداختن ریشه‌ای به موضوع افزایش قیمت‌ها است
ادارات، مدارس، دانشگاه‌ها و بانک‌های تهران فردا تعطیل شد
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس
ادامه فعالیت سامانه بارشی و کاهش محسوس دما
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی
کاهش ۱۳ درجه ای دما در استان همدان
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
کاهش محسوس دمای هوا در خراسان جنوبی
اصفهان فردا چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
مأموریت رئیس‌جمهور به وزیر کشور برای گفتگو با معترضان
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
حضور گسترده مردم تهران در مراسم ۹ دی
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود چهار تیم به مرحله یک هشتم نهایی
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)