• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۵۸۲۲۳
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۵
بین الملل » ورزشی

حاشیه‌های سیاسی المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن

جنجال آفرینی آمریکا همزمان با برگزاری بازی‌های المپیک زمستانی پکن، آن هم با شعار حمایت از حقوق بشر با واکنش مقامات چین همراه شد.

بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن با حضور ۲ هزار و ۸۶۱ ورزشکار از ۹۱ کشور جهان، از روز ۱۵ بهمن آغاز شد و تا اول اسفند ادامه خواهد یافت. ورزشگاه «آشیانه پرنده» که قبلا در سال ۲۰۰۸ میلادی میزبان المپیک تابستانی بود اکنون ورزشکارانی از سراسر جهان را میزبانی می‌کند تا قهرمانان ورزش‌های زمستانی این دوره از المپیک معرفی شوند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

از قبل از آغاز این بازی‌ها گسترش سویه جدید ویروس کرونا بر نگرانی‌ها افزود، اما دولت چین اطمینان داد که اقدامات لازم برای برگزاری مطلوب این المپیک را انجام داده است. «پیائو شیدانگ» سخنگوی کمیته المپیک زمستانی ۲۰۲۲ از وضع قوانین لازم برای سلامت ورزشکاران در المپیک خبر داد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

با نزدیک شدن به زمان برگزاری المپیک، آمریکا اعلام کرد که المپیک زمستانی پکن را به صورت دیپلماتیک تحریم می‌کند. اقدامی که تنها چند کشور از جمله انگلیس، استرالیا و کانادا با آن همراهی کردند. بهانه آمریکا برای تحریم دیپلماتیک المپیک پکن، نقض حقوق بشر از سوی چین اعلام شد. «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین به این اتهامات اینگونه پاسخ داد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

«وانگ ون بین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز این اقدام آمریکا را ریاکاری دانست.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هم که برای شرکت در مراسم افتتاحیه المپیک زمستانی به پکن رفته بود در واکنش به این اقدام آمریکا گفت: اقدام آمریکا و متحدانش در تحریم دیپلماتیک رقابت‌های المپیک زمستانی پکن اشتباهی ناشی از میل به جلوگیری از توسعه چین است. واشنگتن با کشیدن پای سیاست به ورزش، مانع از حضور چین به عنوان یک رقیب جهانی نخواهد شد.
پس از آنکه «دینیگیر ایلاموجیانگ» یک اسکی کار ۲۰ ساله متولد سین کیانگ در بخش پایانی مراسم افتتاحیه بازی‌های المپیک زمستانی پکن مشعل المپیک را حمل و سپس همراه یک ورزشکار دیگر مشعل المپیک را در مراسم افتتاحیه مسابقات زمستانی پکن روشن کردند «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید گفت استفاده چین از این ورزشکار برای حمل مشعل المپیک نمی‌تواند موجب انحراف توجهات از تخلفات حقوق بشری چین شود. سخنانی که با واکنش «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین روبرو شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رییس کمیته بازی‌های المپیک روسیه هم با تاکید بر اینکه مسکو یک هیات ۴۵۰ نفره شامل ورزشکاران، کارشناسان و مسوولان برای حضور در بازی‌های المپیک به پکن اعزام کرده است، اقدام برخی کشور‌های غربی در سیاسی کردن بازی‌های المپیک را نادرست خواند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

از دیگر ویژگی‌های این دوره از المپیک استفاده صد درصد از برف مصنوعی بود که برای اولین بار در تاریخ بازی‌های المپیک زمستانی در جهان صورت گرفت. این موضوع نیز مورد انتقاد کشور‌های غربی قرار گرفت. به نظر می‌رسد نگرانی فزاینده رسانه‌های غربی از آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از برف مصنوعی نوعی نگاه سیاسی است، زیرا پیش‌تر نیز شماری از کشور‌ها از برف مصنوعی برای المپیک زمستانی استفاده کردند و با چنین انتقاد‌هایی روبرو نشدند.
باید توجه داشت ورزش فراتر از تمامی مسائل سیاسی باید به محفلی برای همگرایی ملت‌ها تبدیل شود و المپیک باید از هرگونه دخالت‌های سیاسی مصون باشد.
نگاهی به موفقیت‌های روز افزون اقتصادی چین دلایل مخالفت غرب با این کشور را بیش از پیش آشکار می‌کند. چین هم اکنون نمادی موفق از اقتصاد پویا و دولتی باثبات است و علاوه بر داشتن توانایی‌های اقتصادی و نظامی فوق العاده و پیشدستی در فناوری‌های جدید و پیشرو، سلطه طلبی آمریکا در نظام بین الملل را به چالش کشیده است.  

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پاسخ قاطع ایران به تهدیدها؛ ناوها را غرق می‌کنیم
محکومیت شدید اقدام جدید رژیم صهیونیستی از سوی مالزی
مروری بر خبرهای ورزشی جمعه اول اسفندماه قزوین
خدمت رسانی ۳۳ خادمیار هرمزی به زائران در قم
افزایش برداشت آب از سد طالقان
زیان ۲۴۰ میلیون دلاری پاکستان در پی بسته ماندن گذرگاه تورخم
آغاز عملیات شانه‌سازی آزادراه کرج قزوین
توسعه پرداخت با گوشی همراه در مالزی
تولید حدود ۲ و نیم میلیون متر مربع فرش دستباف در ۱۰ ماهه ۱۴۰۴
ثبت‌نام ۶۰۹۷ داوطلب شورا‌های روستایی در استان مرکزی؛ حد نصاب همه روستا‌ها تکمیل شد
بازداشت خبرنگار دویچه وله آلمان در ترکیه
گفت‌و‌گو نخست وزیر پاکستان با وزیر خارجه آمریکا درباره تحولات غزه
برگزاری همایش پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در حاجی آباد
رقابت ۷۰۰ دانش‌آموز در مسابقات قرآن و عترت لامرد
قطع موقت گاز در سه روستای شهرستان بویراحمد
قره‌تاج در مناطق مرزی سردشت به شکوفه نشست
اهدا جهیزیه به زوج‌های بسیجی در میناب
گذشت اولیای دم از قصاص
اختصاص ۴۶۵۰ میلیارد تومان برای توسعه اشتغال و خدمات روستایی در کرمان
استخر نیمه کاره آبیک در اولویت تکمیل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
صعود چهار نماینده آذربایجان شرقی به مرحله دوم لیگ فوتبال مناطق کشور
یارانه بهمن‌ماه دهک‌های ۴ تا ۹ واریز شد
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر؛ اول اسفند
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
۸۰۰۰ آشپزخانه مهدوی آماده طبخ غذای گرم برای نیازمندان در ماه رمضان
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
از سرزمین چین (۱۰)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)