• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۶۱۰۵۹
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ترمیم روده آسیب دیده با تزریق ساختار‌های سلولی سه بعدی

کولیت اولسراتیو یک بیماری التهابی روده (IBD) است که باعث التهاب و زخم در دستگاه گوارش می‌شود که گاهی اوقات به عوارض تهدید کننده زندگی منجر شود.

ترمیم روده آسیب دیده با تزریق ساختار‌های سلولی سه بعدیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ در مقاله‌ای که اخیراً منتشر شده است، محققان دانشگاه پزشکی و دندان‌پزشکی توکیو (TMDU) پروتکل مشروحی را برای پیوند ساختار‌های سلولی سه بعدی ارائه کرده‌اند که می‌تواند بافت روده آسیب دیده در کولیت را بازسازی کند. برای توسعه این رویکرد، آن‌ها از مدل موشی کولیت استفاده کردند که با تجویز دکستران سولفات سدیم به دست آمد که اپیتلیوم روده را به روشی مشابه کولیت از بین می‌برد.
ساختار‌های سلولی سه بعدی که این تیم پیوند زده اند، ارگانوئید نامیده می‌شوند که یکی از بزرگترین انقلاب‌ها را در زمینه زیست پزشکی در دهه گذشته ایجاد کرده اند. ارگانوئید‌ها نسخه کوچک شده و ساده شده اندامی هستند که در آزمایشگاه تولید می‌شوند و از توده‌های سلولی ساخته شده اند. آن‌ها ساختار‌هایی سه بعدی هستند و ریز آناتومی واقعی را نشان می‌دهند. ارگانوئید‌ها برای کاربرد‌های متعدد، از جمله به عنوان یک ابزار آزمایشگاهی برای مطالعه بیماری ها، برای پزشکی بازساختی و توسعه رویکرد‌های پزشکی دقیق استفاده می‌شوند.
در مطالعه حاضر، محققین از ارگانوئید‌های روده‌ای برای جایگزینی بافت آسیب دیده روده استفاده کردند که یک کاربرد پزشکی بازساختی از این تکنولوژی است. ساتوشی واتانابه، نویسنده اصلی مقاله توضیح می‌دهد: "ما حدود ۱۰۰۰ ارگانوئید را از طریق یک کاتتر انعطاف‌پذیر به کولون، جایی که بیشتر آسیب‌های اپیتلیال رخ داده است تزریق کردیم. سلول‌های اپیتلیال کشت شده ارگانوئید‌ها به سطوح آسیب‌دیده متصل شده و در اپیتلیوم میزبان، لایه سلولی که در داخل کولون قرار دارد، ادغام می‌شوند". این تزریق منجر به ایجاد یک اپیتلیوم سالم شد که در آن بخشی از پوشش اپیتلیال فرد گیرنده با سلول‌های دهنده جایگزین شده است.
کل زمان مصرف شده برای تزریق رکتوم ارگانوئید‌ها ۱۰ دقیقه بود و مهمتر از همه، محققان دریافتند که این روش در شرایط مختلف کشت ارگانوئید‌ها قابل تکرار است. این ویژگی‌ها آن را برای کاربرد‌های بالینی بسیار جذاب می‌کند، زیرا روشی سریع، قابل تکرار و کم تهاجمی است. علاوه بر این، ارگانوئید‌ها به طور بالقوه می‌توانند از سلول‌های بیمار فرد گیرنده مشتق شوند، که خطر رد پس از پیوند را به حداقل می‌رساند.
شیرو یویی، نویسنده ارشد در این مطالعه توضیح می‌دهد: این یک پروتکل تطبیق پذیر است که قبلاً برای بررسی عملکرد سلولی استفاده شده است و مبنایی برای اولین کارآزمایی بالینی در انسان با استفاده از پیوند ارگانوئید روده بزرگ برای درمان موارد سخت درمان کولیت اولسراتیو ایجاد کرد. بنابراین، پروتکل توسعه یافته در این مطالعه قبلاً به مطالعه بالینی ترجمه شده است و هر دو جامعه علمی و بالینی در مورد کاربرد‌های بالینی آینده آن هیجان‌زده هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مسابقه عکاسی «هایکو کتاب» در ارومیه برگزار می‌شود
جان گرفتن دریاچه فصلی خنج پس از ۴ سال
هم‌افزایی دستگاه‌ها برای جان‌بخشی به محلات فرسوده
انتشار کتاب «ریشه در خاک» به قلم شاعر و نویسنده ارومیه‌ای
الزامی شدن رعایت ویرایش پنجم مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان
موانع حقوقی سالن چند منظوره کاله آمل رفع شده است
تأکید رئیس جمهور بر ارتقاء همگرایی ایران و گرجستان
بسته بودن راه ۳۵ روستای بشاگرد
آغاز تحقیق و تفحص مجلس از شرکت عمران پردیس
درآمد‌های مردم باید واقعی شود
اعطای حکم و نشان قهرمانی زنده‌یاد مهدی عمیدی برای اهدا به موزه آستان قدس رضوی
خبر های کوتاه استان گلستان ،دوشنبه اول دی
توزیع بیش از ۱۵۰۰ بسته یلدایی در بخش رضویه مشهد
برگزاری دور برگشت لیگ هندبال آیندگان نوجوانان کشور در سبزوار
تاکید شرکت گاز لرستان بر استفاده بهینه مردم
نائب قهرمانی سمنان در مسابقات بوچیای بانوان کشور
­رونمایی از نماد رویداد جهانی اکسپو‌ی ۲۰۲۷ بلگراد در تهران
نشست استاندار تهران با شهرداران شهرستان‌های استان
تغییر ساعت یک دیدار در هفته یازدهم لیگ برتر بسکتبال بانوان
کولاک شدید در گردنه شریف آبادمحور نیشابور - باغچه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
فردا ادارات و مدارس با تأخیر آغاز به کار می‌کنند
پایان مهلت ثبت‌نام یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران‌خودرو
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین
قالیباف: اولویت با ترمیم کابینه توسط دولت است
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳۰ آذر
یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران باردار واریز شد
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)