• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۶۲۴۱۰
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۱
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

ضرغامی: دنیای بی‌هویت امروز همین صنایع‌دستی است

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: در دنیای بی‌هویت امروز نشانه‌گذاری ما همین صنایع‌دستی زیبا و اصیل ایرانی است.

وزیر میراث فرهنگی: جشنواره صنایع دستی فجر بین المللی می‌شودبه گزارش خبرنگار  خبرگزاری صدا و سیما، مهندس سید عزت‌الله ضرغامی در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی فجر که در موزه ملی ایران برگزار شد افزود: از همه دست‌اندرکاران تشکر کنم چرا که کار انتخاب در این حوزه کار سختی است و همیشه این را می‌گویم افرادی که آثارشان انتخاب می‌شوند نماد و نمونه‌ای از یک جامعه بسیار بزرگ‌تر هستند.

وی گفت: ادای احترام می‌کنم به همه هنرمندان صنایع‌دستی که من از آن‌ها به‌عنوان بازیگران این عرصه نام می‌برم. چرا که افراد زیادی فعالیت می‌کنند و با هم همکاری دارند که یک کار زیبای هنری و یک اثر زیبای صنایع‌دستی تولید شود.  
مهندس ضرغامی افزود: موافق هستم که این نمایشگاه چند روز دیگر ادامه پیدا کند و علاقه‌مندان از این نمایشگاه در روز‌های آینده بازدید کنند.
*حوزه صنایع‌دستی گسترده است
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: حوزه صنایع‌دستی یک حوزه گسترده است و اعتقاد دارم آحاد مردم می‌توانند در این حوزه فعالیت کنند. ۵۲۰ هزار نفر همکار در صنایع‌دستی داریم که در سامانه‌ای ثبت نام کرده‌اند و همین تعداد هم افرادی هستند که فعالیت دارند، اما ثبت نام نکرده‌اند.
وی افزود: دیروز همایش تفویض اختیار را برگزار کردیم و اعلام کردم راه را برای مردم در حوزه صنایع‌دستی باز کنیم. از این به بعد کسی لازم نیست از ما اجازه بگیرد. هرکس در این سامانه ثبت نام کند به معنای اعلان مجوز است.
باید زنجیر‌ها را از دست و پای کسانی که‌ می‌خواهند کار کنند باز کنیم
مهندس ضرغامی گفت: امروز مشکل کشور این است که سیستم ناکارآمد اداری در بخش‌های مختلف مثل اختاپوس و مثل بختک روی مردم افتاده و دولت‌ها را دچار مشکل می‌کند. این سیستم مثل اختاپوس است. ما در حد خودمان باید زنجیر‌ها را از دست و پای افرادی که می‌خواهند رشد کنند باز کنیم.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: امروز دیپلم افتخار و سرو سیمین به افراد هنرمند و برجسته می‌دهیم این اتفاق خوبی است و از همه افراد و مدیران قبلی معاونت صنایع‌دستی تشکر می‌کنم که این کار‌ها را پایه‌گذاری کردند.  
اثر هنری صنایع‌دستی زنده است
وی گفت: پیش از این با هنرمندان صنایع‌دستی ارتباط داشتم و از آن‌ها شناخت دارم. قبلا در حوزه تولید نیز فعالیت داشتم. البته در تولیدات ماشینی روح وجود ندارد، اما در اثر هنری روح و زیبایی را می‌بینیم. فردی که در صنایع‌دستی فعالیت می‌کند تمام وجودش در آن اثر می‌رود و آن اثر زنده است. در این باره تعارف نمی‌کنم و نمی‌خواهیم حرف شیک بزنیم.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: ۲۹۰ رشته صنایع‌دستی در ایران داریم. در سطح جهانی ۳۱۰ تا ۳۶۰ رشته وجود دارد و ما در سطوح عالی در این حوزه حضور داریم و در تنوع رتبه اول دنیا را داریم. هویت ما همین است. نشانه‌گذاری ما در دنیای بی‌هویت امروز همین صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی ما است. ما امروز صاحب این موضوع شدیم و داریم مدیریت می‌کنیم تا به رشد واقعی خود برسد.  
مهندس ضرغامی گفت: ما باید هویت خود را حفظ کنیم و ارزش‌ها را نگهداری کنیم، اما حتما باید یک نگاه تحول‌گرا در این باره داشته باشیم.  
وی افزود: در شرایط سخت امروزی شاید افراد امکان خرید صنایع‌دستی را نداشته باشند باید کاری کنیم این هنر کاربردی شود. مردم دوست دارند با صنایع‌دستی زندگی کنند.  
محصولات صنایع‌دستی برندسازی شود
او افزود: اول از همه باید در این حوزه کار کنیم که صنایع‌دستی در سبد خرید مردم قرار گیرد. دوم اینکه روی بسته‌بندی کار کنیم و در گام سوم روی برندسازی به صورت جدی باید فعالیت شود. زمانی که یک شهر یا روستا محصولات درجه یک صنایع‌دستی تولید می‌کنند این محصولات باید برندسازی شوند که خوشبختانه مجلس نیز به این موضوع ورود پیدا کرده است. از این رو برندسازی بسیار مهم است.
مهندس ضرغامی در ادامه گفت:ما باید برندسازی کنیم. کالای صنایع‌دستی ایران از نظر کیفیت باید به گونه‌ای باشد که امکان کپی نداشته باشد.  
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: این جشنواره برای سال‌های آینده برندسازی می‌شود و یک رقابت جهانی ایجاد می‌کنیم که این موضوع می‌تواند به تقویت و رشد صنایع‌دستی خودمان نیز کمک کند.
وی در پایان گفت: این جشنواره یک کار خوب ارزشمند و معنوی است. ۹۹ درصد مواد اولیه صنایع‌دستی در داخل کشور تولید می‌شود و این صنعت نماد اقتصاد مقاومتی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور نماینده کاراته قم با نام استقلال در سوپرلیگ کاراته کشور
فرصت‌ها و چالش‌های روابط تجاری ایران و چین
تقویت جایگاه حماس در غزه و کرانه باختری
«میکی ۱۷»، «خانواده باراتان» و «جست‌و‌جو در هیرکانی»، در راه سیما
جلوه‌ای از حضور دانش آموزان دیروز و امروز در راهپیمایی ۱۳ آبان
امضای قرارداد حسن یزدانی با باشگاه استقلال
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت ۴ پاکبان زحمتکش
جشنواره ای برای صرفه جویی در مصرف آب در شهرستان آباده
برگزاری مجمع انتخاباتی هیئت کونگفو و هنر‌های رزمی استان
برپایی نمایشگاه اسوه در ملایر
جلوگیری از ادامه تخریب خانه مرحوم نمازی در شیراز
رسانه، میدان و دیپلماسی سه ضلع مکمل قدرت ملی هستند
تاکید ایران و پاکستان بر گسترش همکاری ها
ابلاغ آیین‌نامه ارتقای کیفیت خودرو‌های داخلی
درخشش فعالان رسانه‌ای ایلام در جشنواره هگمتانه
انتشار فراخوان جشنواره فیلم فجر ۴۴
هشداری برای خانواده‌ها درباره دسترسی کودکان و سالمندان به دارو‌ها
جزئیات واردات خودرو‌های پلاک منطقه آزاد به مازندران
تجلیل از مدال آوران و قهرمانان ورزشی نهاوند
افزایش غلظت آلاینده‌ها در جنوب غرب خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۱ نظر)