• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۶۳۹۸۱
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۸
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل

تاریخچه تجارت ایران با قطر از دولت ششم تا سیزدهم

سخنگوی گمرک توسعه تجارت ایران با همسایگان را یکی از سیاست‌های قطعی دولت خواند و گفت: بایست با نگاه فرایندی و حذف موانع در ساختار، قوانین و اجرا و تقویت عوامل حرفه ای، به آن سرعت بخشید.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما لطیفی در آستانه سفر رئیس جمهور به قطر، درخصوص مبادلات تجاری ایران با قطر گفت: از ابتدای سال تا پایان دی، ۹۶۷ هزار و ۵۰۳ تن کالای ایرانی به ارزش ۱۱۷ میلیون و ۱۳۱ هزار و ۴۴ دلار به قطر صادر شد که نسبت به مدت مشابه، ۱۳ درصد در ارزش کاهش داشت، واردات کالا از قطر در این مدت هزار و ۹۰۱ تن به ارزش هفت میلیون و ۲۳۷ هزار و ۴۴۵ دلار بود که از لحاط وزنی ۱۲۲ درصد افزایش و از لحاظ ارزش پنج درصد کاهش داشت.

وی در باره روابط تجاری هفت دولت گذشته ایران با قطر نیز افزود: در دولت‌های ششم تا دوازدهم ۱۶ میلیون و ۷۵۸ هزار و ۸۹۶ تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۸۷۰ میلیون و ۱۴۶ هزار و ۳۰۱ دلار بین ایران و قطر تبادل شد که ۱۵ میلیون و ۷۶۱ هزار و ۳۴۶ تن آن، به ارزش دو میلیارد و ۲۷۳ میلیون و ۵۴۶ هزار و ۶۱۰ دلار، صادرات ایران به قطر در ۲۸ سال گذشته و ۹۹۷ هزار و ۵۵۰ تن به ارزش ۵۹۶ میلیون و ۵۹۹ هزار و ۶۹۱ دلار، واردات کشورمان از قطر در این مدت بود.

لطیفی ادامه داد: در سال‌های ۷۲ تا ۷۵ و در دولت ششم، ۲۹۷ هزار و ۸۲۴ تن کالا به ارزش ۸۵ میلیون و ۹۴ هزار و ۲۲۸ دلار به قطر صادر و ۱۵۸ هزار و ۲۷۹ تن کالا به ارزش ۴۶ میلیون و ۳۴۲ هزار و ۵۸۹ دلار وارد شد، در دولت هفتم نیز ۸۵۲ هزار و ۲۰۴ تن کالا به ارزش ۷۱ میلیون و ۳۴۸ هزار و ۹۳۲ دلار به کشور قطر صادر شد و ۳۸ هزار و ۳۴ تن کالا به ارزش ۲۵ میلیون و ۱۷۳ هزار و ۹۲۴ دلار نیز واردات به کشور از قطر صورت گرفت که در هفت دولت گذشته پایین‌ترین میزان واردات از قطر در دوره یک دولت بوده است.

سخنگوی گمرک افزود: در دولت هشتم تجارت کشورمان با قطر، کمی بهبود یافت و صادرات به یک میلیون و ۲۶۱ هزار و ۳۱۴ تن و به ارزش ۱۳۵ میلیون و ۶۳۴ هزار و ۳۹۳ دلار و واردات از قطر با ۳۶۴ هزار و ۹۹ تن کالا به ارزش ۱۳۳ میلیون و ۹۷۵ هزار و ۵۱۸ دلار رسید.

وی در باره تجارت با قطر در دولت نهم گفت: در دولت نهم ارزش صادرات با رشد ۱۵۹ درصدی، به ۳۵۱ میلیون و ۴۰۵ هزار و ۸۰۰ دلار رسید، اما وزن صادرات کاهش سه درصدی داشت، واردات از قطر در دولت نهم بالاترین میزان را در ۲۸ سال گذشته و در بین دولت‌های ششم تا دوازدهم تجربه کرد، در این دوره ۲۷۸ هزار و ۳۸۸ تن کالا به ارزش ۱۶۶ میلیون و ۲۵۹ هزار و ۱۳۹ دلار کالا از قطر به ایران فروخته شد.

عضو شورای علمی گمرک در خصوص تجارت با قطر در دولت دهم گفت:در دولت دهم و دربین سال‌های ۸۸ تا ۹۱ دو میلیون و ۳۹۸ هزار و ۹۴۶ تن کالا به ارزش ۳۰۱ میلیون و ۴۳ هزار و ۲۱۷ دلار به کشور قطر کالای ایرانی صادر و ۱۵۲ هزار و ۱۴ تن کالا به ارزش ۱۱۸ میلیون و ۷۸۸ هزار و ۹۴۰ دلار نیز کالا از قطر وارد شد.

لطیفی درباره تجارت با قطر در دولت یازدهم توضیح داد:صادرات کشورمان به قطر در سال‌های ۹۲ تا ۹۵ به سه میلیون و ۹۷۴ هزار و ۱۲۰ تن کالا، به ارزش ۴۵۵ میلیون و یکهزار و ۸۱۵ دلار رسید که رشد ۶۶ و ۵۱ درصدی در وزن و ارزش نسبت به چهار ساله قبل داشت. اما در واردات از قطر در این دوره کاهش ۹۹ درصدی در وزن و ۶۶ درصدی در ارزش را شاهد بودیم.

وی درباره تجارت با قطر در دولت دوازدهم افزود: در دولت دوازدهم و در بین سال‌های ۹۶ تا ۹۹ و همزمان با تحریم این کشور توسط برخی کشور‌های منطقه، صادراتمان به این قطر به پنج میلیون و ۷۴۹ هزار و ۶۹۲ تن و به ارزش ۸۷۴ میلیون و ۱۸ هزار و ۲۲۵ دلار رسید که نسبت به دولت یازدهم ۴۵ درصد در وزن و ۹۲ درصد در ارزش صادرات به قطر افزایش را نشان می‌دهد و این دوره بالاترین میزان صادرات به قطر از سوی ایران را شاهد بودیم. واردات از قطر نیز در این دوره چهار ساله به پنج هزار و ۸۴۶ تن و به ارزش ۶۲ میلیون و ۴۷۱ هزار و ۴۲۵ دلار رسید.

سخنگوی گمرک گفت: در بررسی آمار تجارت ۲۸ ساله با قطر در هفت دولت قبل، بالاترین میزان صادرات به این کشور مربوط به سال ۹۶ با یک میلیون و ۶۵۴ هزار و ۸۹۳ تن کالا به ارزش ۲۴۱ میلیون و ۵۰۳ هزار و ۵۴۹ دلار و پایین‌ترین میزان صادرات به قطر، در سال ۷۶ با ۷۴ هزار و ۴۱۱ تن کالا به ارزش ۹ میلیون و ۵۰ هزار و ۱۶۷ دلار و بالاترین میزان واردات از قطر نیز درسال ۸۶ با ۹۴ هزار و ۴۷۶ تن کالا به ارزش ۵۷ میلیون و ۱۱۰ هزار و ۲۸۴ دلار و کمترین میزان واردات نیز مربوط به سال ۷۴ با هزار و ۵۲۰ تن کالا به ارزش یک میلیون و ۲۶۱ هزار و ۵۷۳ دلار بوده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قبولی دو نخبه قرآنی بردسکن بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
پیروزی خیبر خرم آباد مقابل ستارگان پاس ساری
استفاده از اقتصاد دریامحور برای توسعه اقتصادی گیلان
برگزاری همایش «فرشتگان زمینی» در اراک
تأکید معاون وزیر علوم بر ضرورت حکمرانی هوشمند در زیست‌بوم نوآوری کشور
معرفی قهرمانان لیگ اسکواش خوزستان
تجلیل از برگزیدگان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور
پایداری جوی گلستان تا آخر هفته آینده
مطالبه‌گری خوزستانی‌ها برای مقابله با بحران آلودگی هوا
بیانیه گل گهر پس از دو شکست خانگی؛ به صدر برمی‌گردیم!
تعمیر خط انتقال آب شیرین کن بندرلنگه
حضور پرشور مردم در راهپیمایی مشت محکمی بر دهان دشمنان زد
اهدای ۳ دستگاه خودروی خدمات‌رسان به جمعیت هلال احمر سیاهکل
مصرف انرژی در کشور باید متناسب با آرایش جنگی باشد
اقتدار تنها را مقابله با استکبار است
تاکید امام جمعه نقده بر الگو گیری از شخصیت والای حضرت زهرا (س)
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
قهرمانی گیلان در دومین دوره مسابقات کشوری کاراته بانوان
با تخصیص ارز دولتی، بازار کاغذ در مسیر آرامش قرار می‌گیرد
حمایت ۲۵۱ هزار دلاری فدراسیون جهانی والیبال از ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)