• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۶۶۲۳۶
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۰
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

وزیر ارشاد: «موقعیت مهدی» بهترین فیلم جشنواره بود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در جشنواره فیلم فجر تلاش شد تا سبد متنوعی از گونه‌های فیلم در اختیار مخاطبان قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای اسماعیلی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: تعیین آقای خزائی به عنوان یکی از بهترین تهیه کنندگان حوزه سینما در سمت رئیس سازمان سینمایی کشور یکی از اولین کار‌هایی بود که در دستور کار قرار دادیم.
او ادامه داد: «قلاده‌های طلا» و «به وقت شام» را می‌توان از بهترین کار‌ها و مثال زدنی‌ترین کار‌های ایشان عنوان کرد. آقای خزائی بلافاصله کادر اجرایی دبیرخانه سینمایی را تعیین کردند و کار آغاز شد.
آقای اسماعیلی گفت: پس از ورود بیش از ۶۰ فیلم به هیأت انتخاب، تلاش شد تا با کادر داوری شناخته و اهل فرهنگ و سینما و هنر با شعار‌های ایجاد آگاهی، امید انتخاب میان فیلم‌های راه یافته در جمع بندی‌های ۲۲ فیلم به هیأت داوری راه یافتند.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


او افزود: در جشنواره فیلم فجر گونه‌های مختلفی به مرحله داوری رسیدند؛ حدود پنج فیلم دفاع مقدسی، فیلم‌هایی هم از حوزه اجتماعی و طنز به مرحله داوری رسیدند، تلاش این بود که دوستان ما در مدیریت کار بتوانند سبد متنوعی را در اختیار مخاطبان قرار دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فیلم «موقعیت مهدی» به عنوان بهترین فیلم جشنواره در خصوص شهید باکری بود، این فیلم ساخته یک فیلم اولی بود و در مجموعه سیما فیلم آماده سازی شده بود. باعث افتخار است که فیلمی در خصوص شهیدی که مقام معظم رهبری هم از او نام برده ساخته شده است.
آقای اسماعیلی به فیلم «ضدّ» اشاره کرد و ادامه داد: این فیلم درباره شهدای هفتم تیر بود و به حمد خدا فیلم خوبی از کار درآمد. این فیلم به فاجعه‌ای که اتفاق افتاد و به نفاق و نفوذ آن زمان پرداخت و به تصویر کشید. ما باید به این آثار افتخار کنیم و به آن‌ها ارج نهیم.
او گفت: جشنواره برگزار شد و بیش از ۲۴۰ نفر بر روی صحنه آمدند و صحبت کردند، هر برنده‌ای که به روی صحنه آمد تندیس خود را هدیه کرد به خانواده اش، اما یکی از منتخبین، تندیس خود را به ۱۷ هزار شهید ترور اهدا کرد. ما باید دست این افراد را ببوسیم.
آقای اسماعیلی افزود: البته در کنار این رویداد، یک اظهار نظر غلطی هم اتفاق افتاد و ما به شدت آن را محکوم کردیم. جشنواره و تهیه کنندگان هم آن را محکوم کردند حتی خود گوینده هم در چند مرحله آمد و اظهار پشیمانی و اعلام عذرخواهی کرد از اتفاقی که رخ داده است.
او گفت: ما در دولت انقلابی و مردمی با این بحث‌ها خط فاصله‌ای داریم، ما نمی‌خواهیم کام مردم را با یادآوری اتفاق‌های هشت سال گذشته تلخ کنیم، اما ما با یک میراث این چنینی وارد این عرصه شدیم و اتفاقاتی که روی داد قابل دفاع بود، از همه عزیزان اعم از صدا و سیما و شهرداری‌ها تشکر می‌کنم که اقدام به تهیه فیلم کردند و به جشنواره آوردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: جشنواره امسال مجموعه‌ای از همه نهاد‌ها بود، اتفاقی هم که سبب دلخوری دوستان ما و جامعه ایمانی ما شد؛ حساسیتی قابل احترام را در پی داشت.
آقای اسماعیلی اضافه کرد: انقلاب اسلامی با امر به معروف و نهی از منکر زنده است، هر کس در هر موقعیتی دچار خطا شود باید چنین نهی از منکری اتفاق بیفتد. به نظر من اتفاقی که افتاد؛ شعور و غیرت جامعه متدین ایرانی بود که برای ما بسیار با ارزش است و جزء افتخارات دولت مردمی و انقلابی که خودش را برخاسته از جوشش و شعور آحاد جامعه می‌داند، است.
او در خصوص سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برقراری تعامل با نهاد‌هایی که در حوزه فرهنگ و سینما فعالیت می‌کنند، گفت: ریل گذاری جدیدی در حال اتفاق است، در حال برقراری حاکمیت جدیدی در حوزه فرهنگ و هنر هستیم، این ریل گذاری باید همراه با جد و در عین حال با تعامل باشد. حتماً تعامل، این کار را قوی‌تر خواهد کرد.
آقای اسماعیلی در خصوص سطح کیفی آثار راه یافته به جشنواره تئاتر و موسیقی فجر گفت: من به عنوان یک کارشناس کوچک در حوزه فرهنگ و هنر، انصافاً جشنواره موسیقی و تئاتر و هنر‌های تجسمی پر از رویش‌های جدید بود. جشنواره یعنی فضایی برای حضور استعداد‌های جدید و آماده رقابت‌های جدید.
او ادامه داد: در حوزه فیلم هم همین اتفاق افتاد و دیدید که یک فیلم اولی برنده جشنواره شد. این اتفاق در حوزه موسیقی و تئاتر هم افتاد، این رویداد‌ها باعث افتخار جشنواره است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: البته شرایط سخت کرونا بر کاهش مخاطبان تأثیر داشت، البته در همین شرایط باز هم بسیاری از کارشناسان معتقد بودند فضای تغییر در جشنواره‌های امسال قابل مشاهده بود.
آقای اسماعیلی از لطمه‌های وارد آمده بر حوزه تئاتر گفت و افزود: تئاتر یک اجرای زنده است و بی شک آسیب‌هایی که به این بخش از هنر وارد آمده امیدواریم با کمتر شدن بیماری فراگیر کرونا شاهد باشیم فضای رشد و آموزش بیشتری فراهم آید، البته با واکسیناسیون جمعی که اتفاق افتاد تقریباً از آذر ماه رویداد‌های هنری عادی شدند، کنسرت‌ها برگزار شدند و تئاتر‌ها و سینما‌ها برقرار شدند و در این روند با استقبال زیادی هم مواجه شدیم، اما متأسفانه از بهمن ماه این فضا به خاطر کرونا رو به افت رفت.
او اضافه کرد: البته ما بنا نداریم به واسطه کرونا فضا‌های هنری به طور کامل تعطیل شوند. باور داریم که فعالیت‌های هنری باید با حداقل ظرفیت برگزار شوند تا پس از از بین رفتن شرایط کرونایی، بعد از عید شاهد عادی شدن فعالیت‌ها باشیم.
آقای اسماعیلی در خصوص فاش شدن لیست برندگان جشنواره فیلم فجر پیش از مراسم افتتاحیه هم گفت: سایتی که این لیست را منتشر کرده به لحاظ قانونی، اطلاعات محرمانه را فاش کرده و این عمل قابل پیگرد قانونی است، این موضوع به دوستان ما در قوه قضائیه انتقال شده و ما طی یک شکایت رسمی این موضوع را در مراجع قضایی پیگیری خواهیم کرد. این همان بخشی از فرایند جشنواره بود که آسیب دید و موجب ناراحتی مردم شد. حتماً کسانی که مرتکب چنین اشتباه شده اند مورد برخورد قرار خواهند گرفت.
او در خصوص به سرقت رفتن یکی از فیلم‌های برگزیده جشنواره پس از مراسم افتتاحیه گفت: در حوزه فناوری معاونت سازمان سینمایی با همکاری شرکت‌های دانش بنیان به زودی این فناوری را در اختیار خواهیم داشت که موضوع سرقت را به حداقل برسانیم. این سرقت هم به نظر من قابل ردیابی است. پیگرد حقوقی این اتفاق هم به دوستان سینمایی اعلام شده، حق عوامل سازنده آن اثر باید محفوظ باشد.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص بودجه سال آینده این وزارتخانه گفت: معافیت مالیاتی برخی هنرمندان در لایحه پیشنهادی دولت آورده نشده، با توجه به شرایط موجود قرار شد که حذف مالیات هنرمندان در لایحه ذکر نشود، اما با تعاملی که با نمایندگان داریم تلاش می‌کنیم که این موضوع اختلالی در اقتصاد و هنر وارد نکند و به راه حلی برسیم که نه فشاری به هنرمندان وارد شود و البته موضوع مورد نظر نمایندگان هم تأمین شود.
آقای اسماعیلی در خصوص اتفاقات بودجه‌ای مربوط به حوزه هنری و وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی در لایحه بودجه سال آینده گفت: پیرو دستور ویژه‌ای که آقای رئیس جمهور برای کمک به اهالی فرهنگ و هنر داده بودند حدود پنج هزار میلیارد ریالی را به این بخش اختصاص دادیم که بخش عمده آن در اختیار اصحاب فرهنگ و هنر قرار دادیم و بخشی را هم شب عید و بخشی را هم در ماه مبارک رمضان تخصیص می‌دهیم. در لایحه بودجه ۱۴۰۱ امیدواریم نیاز به این نوع تسهیلات و کمک‌ها نباشد. اما اگر نیازی باشد، چنین عزمی در دولت و مجموعه تصمیم گیران حوزه بودجه وجود دارد که به صورت ویژه در این خصوص تسهیلاتی دیده شود. این کمک‌ها از صندوق اعتباری هنر بوده، زیرا حدود ۸۶ هزار نفر از هنرمندان ما در آن صندوق حضور دارند.
او مهمترین رویداد فرهنگی پیش رو را برگزاری جایزه کتاب سال عنوان کرد و افزود: در سال جاری جایزه جلال را داشتیم که بسیار خوب برگزار شد، زیرا آثار خوبی که عمدتاً در راستای ارزش‌های انقلاب اسلامی بود و علیه تطهیر پهلوی بود ارسال شد. در پیش رو هم جشنواره کتاب را داریم، در پی آن هستیم که این جشنواره با حضور آقای رئیس جمهور برگزار شود، این برنامه برای ۱۹ بهمن پیش بینی شده بود، اما به دلیل تراکم کاری بالا این اتفاق نیفتاد. حال امیدواریم این اتفاق پیش از عید عملیاتی شود.
آقای اسماعیلی گفت: البته جشنواره شعری هم داریم که از کار‌های فاخر ما محسوب می‌شود. او از در پیش بودن مراسم بزرگداشت حکیم نظامی خبر داد و افزود: ستادی در وزارتخانه تشکیل شده به نام ستاد بزرگداشت حکیم نظامی. برای روز ۲۱ اسفند برنامه‌های متنوعی تدارک دیده ایم، تلاش داریم تا حکیم نظامی را به نحوه‌ای شایسته و به عنوان یکی از مفاخر ایرانی معرفی کنیم.
او افزود: برای نوروز هم قصد داریم اجلاس وزرای فرهنگ کشور‌های همسایه را در تهران برگزار کنیم، امیدواریم تا آن زمان موج کرونا هم فروکش کرده باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به عدالت فرهنگی گفت: عدالت فرهنگی؛ شعار محوری متخذ از شعار آقای رئیس جمهور رئیسی در حوزه فرهنگ اعلام کرده ایم. امسال همزمان با تهران در ۳۱ مرکز استان اکران فیلم داشتیم. پنج فیلم را هم با سینما سیار برای کپرنشینان پخش کردیم. همزمان در ۷۲ شهرستان محروم آموزش هنر را آغاز کردیم.
آقای اسماعیلی افزود: در ۱۱ استان و ۷۲ شهرستان برای ۴۰ هزار نفر که داوطلبانه در بستر مسجد ثبت نام کرده بودند کار آموزش را در ۵۱ رشته هنری آغاز کردیم. این‌ها همان کار بنیادین و اصیلی است که هر فرد ایرانی باید علاقه‌مند به حوزه فرهنگ و هنر امکان آموزش هنر را داشته باشد.
او اضافه کرد: در حوزه همه مشکلاتی که امکان داشت واقع شود در حال به روز رسانی همه آئین نامه هایمان هستیم. البته همین کار را در مؤسسات وابسته مان انجام می‌دهیم. در این روند به دنبال از بین بردن تبعیض و کاهش فساد و از بین بردن آن هستیم. مهمتر این که همه اهالی فرهنگ و هنر زمینه دسترسی عادلانه‌ای را به امکانات و خدمات فرهنگی و هنری داشته باشند.
آقای اسماعیلی ابراز امیدواری کرد که در سال آینده دغدغه‌های بودجه‌ای این وزارتخانه کاهش یابد و افزود: میان شاخه‌های فرهنگی- هنری تفاوتی قائل نیستیم و همه آن‌ها باید به یک اندازه مورد حمایت قرار گیرند، اما حتماً در حمایت از آثار فرهنگی و هنری توجه ما به حوزه ارزشی و نظام هنجاری است که انقلاب اسلامی برایمان به ارمغان آورده، ما به دنبال تغییر ریل گذاری‌ها هستیم.
او با بیان این که خط قرمز ما؛ احکام دینی و اسلامی است، گفت: همان گونه که در حوزه‌های اقتصادی دچار مشکل هستیم، در حوزه فرهنگ و هنر هم دچار مشکلاتی هستیم. ما به دنبال تغییرات جدی هستیم، ما تلاش می‌کنیم با حفظ نظام هنجاری و ارزش‌های دینی جلو برویم. حفظ شعائر دینی در تولیدات هنری؛ خط قرمز است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: همان گونه که در هشت سال گذشته در میان مدیران سیاسی و اقتصادی دچار مشکلات و نارسایی‌هایی بودیم، در حال حاضر هم در بخش فرهنگ و هنر دچار نقایصی هستیم که باید رفع کنیم. در همه حوزه‌های فرهنگ و هنری، برنامه‌های تحولی ما آماده است، مردم در جشنواره‌های سال آینده اثرات تلاش‌های دولت جدید را مشاهده خواهند کرد.
آقای اسماعیلی گفت: در حوزه جشنواره فیلم فجر باید جشنواره‌ای در تراز خواست‌ها و جریان مؤمن به انقلاب قرار گیرد.
او افزود: این تغییرات، رونق فضای فرهنگ و هنر را رقم خواهد زد و هم پایبندی به ارزش‌های نظام دینی و انقلاب را نمایان خواهد کرد.
آقای اسماعیلی در خصوص خداحافظی دو کارگردان از جشنواره فیلم فجر امسال گفت: همیشه چنین دلخوری‌هایی وجود خواهد داشت، شاید اگر من هم جای آن دو بزرگوار بودم دچار چنین دلخوری می‌شدم، من از جانب همه اعضای فرهنگ و هنر خواهش می‌کنم با کار‌های خود قهر نکنند و در این عرصه حضور داشته باشند. من هم به عنوان وزیر این حوزه تلاش می‌کنم اگر حرف‌ها و مشکلاتی در بین باشد حتماً برطرف می‌کنیم، بالأخره یک فرایند داوری بوده، طبیعی است شاید اگر ترکیب داور‌ها عوض می‌شد؛ موضوع طور دیگری پیش می‌رفت، برای حضور حداکثری همه عزیزان تلاش خواهیم کرد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشت موفق گیاه کینوا در زارچ
برگزاری آزمون پذیرش وکالت در گیلان
کتابخانه‌ای با ۵ هزار جلد کتاب کودک
دستگیری باند حفاران غیرمجاز در میانه
صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان جنوبی
اسامی مسافران حادثه واژگومی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
هشدار مدیریت بحران در پی تداوم بارش‌ها در قزوین
دوگانه سوز شدن ۱۱ هزار و ۵۰۰ خودرو در جنوب آذربایجان غربی
انهدام باند ۴ نفره کلاهبرداری سایبری در لرستان
آغازطرح کپه کاری و احیای مراتع دهگلان
دستگیری دو شکارچی و یک صیاد غیرمجاز در شاهین‌دژ
بازداشت طراح ترور وزیر امور مهاجرین سابق افغانستان
برگزاری شب شعر
صعود استقلال جویبار به فینال لیگ برتر کشتی آزاد کشور
ادامه بارش و افت دما در قزوین تا سه روز آینده  
سرعت غیر مجاز عامل واژگونی اتوبوس
قرارداد خرید ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس برقی نهایی شده است
پرچم داری خراسان جنوبی در مسابقه منطقه‌ای طعم امید ۵
افزوده شدن ۹ کلاس به ظرفیت مدارس تفرش
اجرای مصوبه دولت در خصوص بنزین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
خوشحالی مردم کهگیلویه و بویراحمد از بارش باران
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۲۰
دشمن فهمیده ایران با فشار نظامی تسلیم و تصرف نمی‌شود
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)