• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۶۷۱۶۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۳
اقتصادی » آب و انرژی

چالش‌های ناتمام تولید کننده برای دریافت مجوز

سالهاست که راه اندازی کسب و کار مستلزم عبور از هفت خوان رستم است، هفت خوانی که اگر حتی ۶ بخش آن را نیز طی کرده باشید، به طور قطع در خوان هفتم به دیواری بلند برمی خورید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما اگر به سامانه دریافت مجوز‌ها سری بزنید متقاضیانی را خواهید دید که یک سال و دوسال که هیچ , ۱۰ و حتی ۱۵ سال است که برای دریافت مجوز فعالیت سازمانی نیست که نرفته و مسئولی هم نمانده است که ندیده باشند تا شاید گره کار برای دریافت مجوز باز شودالبته اگر امکان پذیر باشد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای ابراهیمی یکی از متقاضیان دریافت مجوز برای راه اندازی پروش بوقلمون است وی با اشاره به اینکه ۵ سال به دنبال دریافت مجوز‌های مختلف در این مسیر استخوان خرد کرده است می‌گوید: من برای راه اندازی این واحد تولیدی در شهر ملک خودرا فروخته و به این روستا مهاجرت کردم؛ طبق پروانه ما امکان تولید ۹۵۰۰ بوقلمون گوشتی را دریافت کردم که اگر این شرایط محقق شود امکان ایجاد اشتغال برای ۵ کارگر فراهم خواهد شد.

وی با بیان اینکه بعداز پیگیری‌های بسیار، رفت و آمد‌های متعدد و ارائه استعلام‌های گوناگون به شرکت‌های مختلف زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی و نیرو دوسال است که درگیر دریافت مجوز آب هستم ادامه داد: من در مزرعه دو حلقه چاه و حق آبه از قنات دارم، اما به چاه‌های آب در استان مرکز‌ی مجوز برداشت داده نمی‌شود از سویی نیز به دلیل قرار گرفتن زمین‌های محل احداث واحد تولیدی در بالادست قنات اجازه برداشت از آن را نیز ندارم.

البته ایران سال‌ها است که به دلیل بارش‌های کم و برداشت‌های بی رویه از سفره‌های آب زیرزمینی سبب ممنوعه شدن ۴۰۸ دشت در استان‌های مختلف ازجمله استان مرکزی شده که این موضوع به معنای ممنوعیت برداشت آب و حتی صدور مجوز برای استفاده از این منابع آبی است.

با توجه به این مشکلات که دلیل صادر نشدن مجوز برای آقای ابراهیمی است وی می‌گوید: برای حل مشکل به سراغ نماینده شهر ساوه در مجلس شورای اسلامی رفته و از وی درخواست راهکاری برای دریافت مجوز کردم به نحوی که با دستور ایشان و همکاری شرکت آب و فاضلاب شهرستان ساوه دستور ارائه آبرسانی سیار صادر شد که البته این راهکار نیز با مخالفت شرکت آب منطقه‌ای ساوه به در بسته خورده و مشکل همچنان باقی است.

موضوع اینجاست که مجوز کسب کار برای فعالیت‌های تولیدی در زمینه‌های مختلف دامپروری، طیور، شیلات و کشاورزی را وزارت جهاد کشاورزی صادر می‌کند موضوعی که در ۹۰ درصد مواقع به دلیل صادر نشدن مجوز آب به در‌های بسته می‌خورد. موضوعی که تولید کنندگان زیادی درحال حاضر با آن مواجه هستند.

خانم پورعبدالهیان یکی از متقاضیان دریافت مجوز چاه آب در استان البرز، برای راه اندازی دامپروری است موضوعی که تاکنون ۱۵ سال طول کشیده، اما به جایی نرسیده است.
خانم پورعبدالهیان با بیان اینکه در گذشته دامپروری داشتیم که شهرداری آن را پلمب کرده است گفت: بعد از مراجعه به سازمان اراضی و وزارت جهاد کشاورزی زمینی در اختیار ما قرار گرفت که آب نداشت حالا سالهاست که برای دریافت مجوز آب به وزارت نیرو مراجعه می‌کنیم، ولی جوابی دریافت نکردیم.

آقای رحمت وکیل زاده متقاضی دیگری در استان چهارمحال و بختیاری است که از سال ۹۲ به دنبال دریافت مجوز برای راه اندازی پرورش ماهی است وی می‌گوید: پس از ارائه درخواست به وزارت نیرو بار‌ها به این ارگان مراجعه کرده ام، اما هر بار از سوی وزارت نیرو به سازمان شیلات و از سازمان شیلات به وزارت نیرو معرفی شده و هنوز هم راهی مشخص نشده است.

به هرحال آمار‌ها نشان میدهد که سالانه بیش از ۵ میلیارد مترمکعب آب از سفره‌های زیرزمینی بیشتر مصرف میکنیم که این یعنی افت سطح آب و بروز پدیده فرونشست و حتی شور شدن آب‌ها است.

حمید رحمانی معاون دفتر توسعه نظام‌های فنی بهره برداری و دیسپاچینگ برقابی با بیان اینکه سفره‌های آب زیرزمینی بسیار محدود است و ما امکان پاسخ دادن به همه نیاز‌ها نیستیم گفت: آب موضوع اصلی والبته محدود است زمین کشاورزی زیاد است اگر قرار باشد هرکسی در زمین خود چاهی حفر کرده و از آن بهره برداری کند ووزارت نیرو هم به آن مجوز بدهد تا کی این روند ادامه خواهد داشت. منابع ما محدود است و امکان مجوز برای همه وجودندارد.

وی با اشاره به قانون توزیع عادلانه آب گفت: طبق مواد ۲۷ و ۲۸ این قانون منابع آبی برای همان مصرفی که تعیین شده و برای زمینی که مشخص شده باید مصرف شود، اما اگر وزارت نیرو این اجازه را بدهد متقاضی میتواند کاربرد چاه را تغییر دهد فرآیند و روال آن مشخص است که آخرین نسخه چند ماه قبل ابلاغ شده است براین اساس متقاضیان می‌توانند چاه آبی را پیدا کنند و آب آن را خریداری کرده و برای کسب و کار خود استفاده کنند. البته اگر چاه پیدا نشود عملا امکان توسعه در آن محدوده وجود ندارد.

به هرحال حل مسئله اختصاص آب موضوعی ساده‌ای نیست، به نظر میرسد چالش اصلی، کم توجهی سازمان‌های مسئول در راهنمایی کارآفرینان به محل راه اندازی کسب و کار است، موضوعی که حالا به گره کوری برای متقاضیان مجوز کسب و کارتبدیل شده است.
گزارش آسیه سلیمی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
باعرض سلام و خسته نباشید اینجانب سه سال تمام درگیر مجوز کاشت کیاهان داروی هستم که تا به امروز زندگیم بر باد رفته و سازمان اب مجوز اب صادر نمیکند
نظر شما
آخرین اخبار
مهر و موم چهار واحد صنفی متخلف در کاشان
دیدار مردمی فرمانده انتظامی آذربایجان غربی
صداهای انفجار در جنوب ری ناشی از برگزاری رزمایش «الی بیت‌المقدس ۱۶» است
بازگشت «عشق کتاب» به رادیو سلامت
قطع آب ادارات پر مصرف در تهران
تمدیدمهلت ارسال مقالات همایش ملی استثنایی در هزاره سوم
مهلت یک‌ماهه برای ساماندهی جمعه‌بازار یاسوج
اختصاص ۲۸۰ تُن قیر رایگان به شهرداری‌های مهاباد، گوگ‌تپه و خلیفان
وضعیت ورودی گردشگری به کشور به شرایط عادی رسیده است
رخت سفید زمستان بر تن تکاب نشست
دست پربرکت آسمان بر مزارع کشاورزان خراسان شمالی
بارش برف و وضعیت تعطیلی مدارس زنجان
درمان نوین در «دکتر سلام» و پخش «نون خ ۵» با کیفیت ۴ K
فرایند صادرات و واردات کالا بین ایران و پاکستان
ساخت و سازهای غیرمجاز معضلی جدی در کهگیلویه و بویراحمد
تخصیص ۷۸ میلیارد تومان برای تقویت شهرداری‌های اردبیل
«نیلو و تی‌تی» به پویا رسید؛ «طوفان بی‌پایان» در راه آنتن شبکه سه
پروبیوتیک‌ها در مسیر کنترل قند خون پیش‌دیابتی‌ها
گرامیداشت روز کازرون با نمایشگاه صنایع دستی
ضابطین دادگستری حلقه مهم ارتباط میان مردم و دستگاه قضایی هستند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)