• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۶۷۷۸۹
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰
اقتصادی » آب و انرژی

باید‌ها و نباید‌های صدور مجوز‌های کسب و کار برای برداشت آب

معاون دفتر توسعه نظام‌های فنی بهره برداری و دیسپاچینگ برقابی گفت: صدور مجوز برداشت از آب‌های زیرزمینی برای راه اندازی کسب و کار به راحتی امکان پذیر نیست.

حمید رحمانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با اشاره به اینکه سالانه ۵ میلیارد مترمکعب آب بیشتر از توان سفره‌های آب زیرزمینی در کشور برداشت می شود افزود: این برداشت بی رویه سبب افت سفره‌های آب زیرزمینی و به دنبال آن فرونشست زمین، کاهش کیفیت آب و شوری سفره‌های منابع آب زیرزمینی خواهد شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی با بیان اینکه برای راه اندازی برخی از واحد‌های تولیدی نیاز به دریافت مجوز‌های تامین آب است گفت: نحوه‌ی صدور مجوز به نوع منبع آب بستگی دارد به نحوی که اگر درخواست از آب‌های سطحی باشد متقاضی باید حق آبه داشته باشد البته دریافت مجوز برای استفاده از سفره‌های آب زیرزمینی نیازمند فرآیند خاصی است که وزارت نیرو صدور مجوز آن رادر قالب طرحی با نام تخصیص ودر چارچوب قانون توزیع عادلانه آب عملیاتی خواهد کرد.

معاون دفتر توسعه نظام‌های فنی بهره برداری و دیسپاچینگ برقابی شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: وزارت نیرو براساس منابع آبی که در اختیار داشته و در منطقه موجود است تخصیص را برای هر منطقه تعیین کرده و اعلام می‌کند.

رحمانی گفت: اگر تقاضایی برای برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی وجود داشته باشد و حجم آب درخواستی در سقف تخصیص ابلاغی قرار بگیرد امکان استفاده از آن منبع آبی وجود خواهد داشت، اما اگر تخصیص جدیدی برای آن منطقه وجود نداشته باشد پاسخ گفتن به درخواست مقدور نیست.

وی با بیان اینکه امکان کشاورز در سراسر کشور وجود دارد، اما آب محدود است گفت:وجود ساختمان چاه ملاک صدور مجوز نیست اگر غیر مجازی حفر شده و از آن بهره برداری شود و وزارت نیرو موظف به ارائه مجوز به این چاه باشد این موضوع تا چه زمان ادامه خواهد داشت و چه زمانی متوقف میشود؟

معاون دفتر توسعه نظام‌های فنی بهره برداری و دیسپاچینگ برقابی شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: وزارت نیرو موضوعی با نام حسابداری آب را تعیین کرده و براساس آن تخصیص را انجام خواهد داد.

رحمانی افزود: وزارت نیرو سالانه حجم آب تولید شده در کشور (یعنی منابع موجود آبی) را تعیین کرده و البته مصارفی را نیز که پروانه برداشت دریافت کرده است را تعریف می‌کند اگر این منابع و مصارف متعادل باشد شرایط سفره‌های آب زیرزمینی نیز متعادل خواهد بود، اما اگر میزان مصارف از منابع بیشتر شود سفره‌های آب زیرزمینی افت کرده و تبعات زیادی از جمله خشک شدن منابع آب شرب روستا‌ها و حتی مهاجرت این جمعیت به شهر رخ خواهد داد.

وی با تاکید بر اینکه اگر منابع آب کافی باشد مجوز برداشت صادر می‌شود گفت: طبق بند ۲۷ و ۲۸ قانون توزیع عادلانه آب، آب موجود در هر زمین باید برای همان زمین و موضوع تعیین شده مصرف شود، اما وزارت نیرو در این قانون اجازه دارد به متقاضیان دریافت آب امکان تغییر کاربری چاه را داده و اجازه برداشت از آن سفره را صادر کند به این نحو که متقاضی چاه را بطور یکجا و یا بخشی از آب را خریداری کرده و برای کسب و کار خود از آن استفاده کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام آخرین مهلت ارسال آثار به مسابقه داستان نویسی روز کیش
راهیابی دو اثر از کیش به مرحله نهایی سی و هفتمین جشنواره تئاتر هرمزگان
برگزاری کارگاه‌های سفالگری و آینه نگاری در حریره کیش
غارت منابع ایران؛ هدف همیشگی قدرت‌های استکباری
گشایش نمایشگاه دائمی بیت الاحزان در بناب مرند
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
سپاهان در ثانیه های پایانی از شکست فرار کرد
نتانیاهو بار دیگر برای پاسخ به اتهامات در دادگاه حاضر شد
واکنش عراقچی به تمجید برنده جایزه صلح نوبل از جنایتکاران
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)