• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۷۰۰۱۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۶
اجتماعی » جامعه و شهری

ساخت ۵ بوستان بانوان با اولویت مناطق کم‌برخوردار؛ به زودی

مدیر عامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران از ساخت ۵ بوستان بانوان با اولویت مناطق کم‌برخوردار خبر داد.

ساخت ۵ بوستان بانوان با اولویت مناطق کم‌برخوردار؛ به زودیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، علی محمد مختاری، با بیان اینکه شهرداری تهران به منظور ارج نهادن به مقام زن و رفاه بانوان اقدام به ساخت بوستان‌های ویژه بانوان کرده است، گفت: مدیریت شهری در این دوره توجه زیادی به مطالبات زنان دارد و ساخت بوستان‌های بانوان به‌عنوان بزرگترین و مجهزترین بوستان‌های شهر با همت سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران به طور جدی در دستور کار قرار داده شده است.
وی با اشاره به احداث و بهره برداری از ۷ بوستان در شهر تهران بیان کرد: بوستان‌های احداث شده بانوان در شهر تهران شامل بهشت مادران، پردیس بانوان، شهر بانوی بوستان بزرگ ولایت، بوستان نرگس، بوستان مرضیه حدیدچی، بوستان بانوان منطقه ۲۰ و بوستان ریحانه است. همچنین در راستای توزیع متوازن فضای سبز و امکان استفاده تمامی شهروندان از تفرجگاه‌های شهری به ویژه بانوان، در گام دوم برای شناسایی اراضی که شاخص‌های مورد نیاز برای بوستان‌های ویژه بانوان را دارد، اقدام شده است.
مختاری با بیان اینکه پنج محل در پنج منطقه شهر تهران برای تبدیل به بوستان ویژه بانوان در مناطق ۱، ۲، ۵، ۱۳ و ۲۱ انتخاب شده است، افزود: تا پایان اسفند امسال، اسناد مناقصه آن‌ها آماده و پیمانکاران آن انتخاب خواهند شد؛ امیدواریم که در سال ۱۴۰۱ شاهد بهره برداری از این بوستان‌ها باشیم.
مختاری درباره راهکار‌های کوتاه مدت جبران کمبود سرانه فضای سبز در مناطق کم برخوردار شهر تهران توضیح داد: تملک باغات و اراضی مشجر و تبدیل آن به بوستان عمومی به منظور حفظ ذخایر طبیعی و افزایش سرانه فضای سبز در مناطق (در این رابطه امسال ۵ قطعه از این اراضی در مناطق ۸، ۱۱ و ۱۰ خریداری شده که در حال تبدیل به بوستان عمومی هستند. ضمن آنکه هم اکنون مراحل خرید ۲۱ ملک با اولویت مناطق کم برخوردار همانند مناطق ۷، ۱۰، ۱۱، ۱۷، ۸ و ۱۲ در دست اقدام است) و تملک اراضی بایر و متروک و فاقد کاربری مشخص و تبدیل آن به بوستان‌های عمومی به منظور افزایش سرانه فضای سبز و جلوگیری از ایجاد محل‌های بی دفاع شهری و همچنین جلوگیری از تغییر کاربری‌های فضای سبز به سایر کاربری‌ها در جهت دسترسی پایدار به فضا‌های سبز از اقداماتی است که در می‌توان در کوتاه مدت اجرا کرد.
وی در تشریح راهکار‌های میان مدت و دراز مدت نیز گفت: بازبینی طرح‌های تفصیلی این مناطق و در نظر گرفتن کاربری‌های خدماتی از جمله فضای سبز متناسب با جمعیت و وسعت منطقه، تجمیع بافت‌های فرسوده شهری در این مناطق و نوسازی آن‌ها با ایجاد سرانه‌های خدماتی به ویژه سرانه فضای سبز شهری، فراهم آوردن زمینه برای مشارکت بخش خصوصی در اداره و تأمین خدمات عمومی فضای سبز و مشارکت دادن شهروندان در طرح‌های اجرائی حوزه خدمات شهری و افزایش سرانه فضای سبز مناطق ۷، ۸، ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۷ و پس از آن مناطق ۱۳ و ۱۴ جهت توزیع متوازن فضای سبز در بین مناطق کلانشهر تهران از جمله این اقدامات است. 
البته در ادامه باید توسعه بوستان و فضای سبز این مناطق در برنامه‌های آتی در اولویت برنامه ریزی و توجه مدیریت شهری از لحاظ تامین منابع مالی مناسب با افزایش هزینه‌های اجرایی قرار گیرد.
مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه درختان بیمار خیابان ولیعصر (عج) چگونه شناسایی می‌شود و چه اقداماتی باید برای آن‌ها انجام شود تا حوادثی نظیر سقوط درخت در خیابان رخ ندهد، توضیح داد: برای حفظ و صیانت از این درختان اقدامات گسترده‌ای را انجام می‌دهیم که شامل این موارد است؛ کاشت بیش از ۳ هزار و ۳۴۰ اصله درخت چنار به روش روت بال با سن ۸ تا ۱۲ سال و بن بیش از ۵۰ سانتیمتر در ۴ مرحله ساماندهی و احیاء درختان خیابان، ولی عصر (عج)، واگذاری نگهداری از درختان خیابان ولیعصر (عج) به صورت پیمان‌های جداگانه در مناطق ۱، ۳، ۶ و ۱۱، پیش بینی نهاده‌ها و تجهیزات ویژه (مواد تغذیه‌ای، ترکیبات محافظت کننده، سموم گیاهی، ماشین آلات آبشویی و ...) در قرارداد‌های نگهداری ویژه این خیابان و انجام اقدامات خاص نظیر پایش مستمر، رفع خطر درختان، ترمیم تنه، اصلاح تشتک‌های آبخوری.
مختاری بیان کرد: همچنین از ورود فاضلاب واحد‌های تجاری، اداری و مسکونی به نهر این خیابان جلوگیری می‌شود.
 
بهره‌برداری از طرح شهربانو محله شهران؛ تابستان
 
معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه ۵ تهران هم گفت: طرح شهربانو در محله شهران در دست احداث است که تا آخر تابستان ۱۴۰۱ آماده می شود.
 محمدباقر اسدی گفت: ورزشگاه کن دیگر طرح در حال ساخت منطقه ۵ است که سرانه‌ ورزشی منطقه را ارتقا می‌دهد. این طرح دارای سوله‌ای به مساحت ۷۶۰ متر، زمین فوتبال، ساختمان اداری و رختکن است که این موارد انجام شده و با اعتباری در حدود ۶ میلیارد تومان تاکنون پیشرفت ۹۰ درصدی داشته است و اواسط فصل بهار ۱۴۰۱ آماده بهره‌برداری می‌شود.
اسدی، سرای محله اکباتان را دیگر طرح مهم در دست احداث منطقه بیان کرد و افزود: سرای محله اکباتان که از قبل ایجاد شده بود به دلایل متعدد کیفیت لازم را از لحاظ بهره‌برداری و ایمنی نداشت و بازسازی و تکمیل آن در حال انجام است، ضمن اینکه بخش‌هایی به آن اضافه شده است‌؛ این سرای محله که اعتبار آن حدود سه میلیارد تومان است، ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ آماده افتتاح می‌شود.
 
 
 
افتتاح مجموعه ورزشی کن و چند بوستان در نیمه شعبان
 
شهردارمنطقه ۵ گفت: در نیمه شعبان مجموعه ورزشی کن، سرای محله اکباتان، پلازای شمال مترو صادقیه، چند هزار متر احداث پیاده راه و مسیر دوچرخه و چند بوستان محلی به بهره برداری می رسد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، احسان شریفی درباره نارضایتی اهالی محله کن از وضعیت این محدوده گفت: تا وقتی که طرح تفصیلی کن را شهرسازانی طراحی کنند که پیوست اجتماعی برای آن نداشته باشند، همین اتفاق و نارضایتی ادامه خواهد داشت. از اعضای شورای عالی شهرسازی تقاضا داریم در محله کن قدم بزنند و شرایط واقعی و رها شدگی باغات کن را رصد کنند؛ مثلا در این طرح آمده که در بهترین حالت املاک تا سه طبقه بسازند، در حالی که این کار اقتصادی نیست؛ همچنین در یک پهنه‌هایی ساخت در عرصه زیر ۲ هزار متر ممنوع است و در برخی از این نقطه‌ها میزان تراکم پایین است و نمی‌توانیم به دلیل این مشکلات پروانه بدهیم بنابراین نیاز به توجه جدی به مسأله کن احساس می‌شود.
وی افزود: از ایرادهای طرح تفصیلی کن این است که کمیته صیانت از باغات کن تشکیل شده که متولی صدور مجوز در کن است و این کمیته ۱۳ عضو دارد و البته ایراد شکلی و ابهام دارد. مشخص نیست که چه نهادی باید این کمیته را تشکیل دهد.
شریفی ادامه داد: شهرداری تهران موظف است طرح تفصیلی را با مسئولیت خود اجرا کند و در صدور پروانه همه ظرفیت های آن ملک دیده و روند صدور پروانه بدون کمترین دخالت نیروی انسانی انجام می‌شود؛ در حالی که این کمیته ۱۳ عضو دارد که اگر یک نفر مخالفت کند کل صدور پروانه متوقف می‌شود.
وی بیان کرد: منطقه ۵ به دلیل وسعت زیاد، طرح های نیمه تمام زیادی دارد؛ ۵۶ طرح در دهه فجر افتتاح شد که اعتبار آن بالغ بر ۱۶۹ میلیارد تومان بود. برای نیمه شعبان نیز مجموعه ورزشی کن، سرای محله اکباتان، پلازای شمال مترو صادقیه، تجهیز کلینیک درمانی منطقه ۵ به سیستم اطفا حریق، چند هزار متر احداث پیاده راه و مسیر دوچرخه و چند بوستان محلی با هزینه در حدود ۵۰ میلیارد تومان بهره برداری خواهد شد و در عید سعید فطر نیز تعدادی دیگر از این طرح ها با اعتباری در حدود ۴۰ میلیارد تومان افتتاح می‌شود.
شریفی درباره رود دره فرحزاد نیز توضیح داد: در نیمه دی ماه با کمک پلیس و دستگاه قضایی این مسیر از وجود معتادان متجاهر پاکسازی و ایمن سازی نیز شد و وضع الان این دره با وضعیت گذشته متفاوت است؛ گام بعدی باز شدن دسترسی به دره فرحزاد بود که درباره رستوران ها و ساختمان های در بستر رودخانه، اواخر بهمن از ۱۸ پلاک قرمز موجود، ۱۶ پلاک قرمز در بستر رودخانه تخریب شد و تخریب ۲ پلاک به دلیل‌ سکونت فعلا متوقف شده، همچنین طراحی احداث مسیر جاده انجام شد و جانمایی محل استقرار پلیس و جانمایی احداث ۵۰ برج نوری در آن صورت گرفته تا این فرحزاد تبدیل به یک اکو پارک شود، حتی حفظ مالکیت باغ های متعلق به مردم و حفظ وضع موجود آن درنظر گرفته شده است.
شهردار منطقه ۵ بیان کرد: امیدواریم عملیات اجرایی این طرح در ابتدای سال آینده انجام و تا شهریور ۱۴۰۱ بخشی از این بوستان تقدیم مردم شود.
وی گفت: لایروبی مسیل‌ها و انهار محلی در حوزه‌ اختیار ما در شهرداری منطقه است که انجام دادیم و در بارندگی‌های اخیر فقط ۵ پیام ۱۳۷ داشتیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
بوستان های مجزا در مناطق کم برخوردار برای بانوان واقغا غالیه آیا در این بوستان ها امکانات ورزشی هم قرار داده میشود ؟
نظر شما
آخرین اخبار
تجدید بیعت عشایر ایران با آرمان های شهدا در رزمایش مشهد شهیدان شلمچه
روحیه بسیجی، ضامن پیشرفت ایران و خنثی‌کننده توطئه‌ها
پیشنهاد ۵۰ همتی برای تامین کالابرگ تا دهک هفت
سرنگونی۱۷ پهپاد متخاصم توسط پدافند ارتش در غرب کشور
تفکر بسیجی بزرگترین دستاورد انقلاب است
همایش کتابخوانی یار مهربان در اهواز برگزار شد
روان سازی ترافیک با ساخت زیرگذر شهدا در بوکان
علم آموزی و آگاهی سیاسی؛ مهمترین رسالت دانشجویان
تیراندازی گارد ساحلی یونان به سوی قایق ماهیگیری ترکیه
راه اندازی مرکز آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی باغ گیاه شناسی و جنگل آموزشی و تحقیقاتی
بسیج یاری‌رسان کشور و مردم در همه شرایط
برپایی جشنواره خلاقیت‌های علمی _پژوهشی با شرکت در یاسوج
آغاز به کار نمایشگاه بین المللی گردشگری آنکارا با حضور ایران
برگزاری یادواره شهدای بندر تیاب
اجرای رزمایش جهادی تخصصی در عرصه‌های دامی و زراعی هفتکل+فیلم
آسمان آبادان و خرمشهر باز هم در محاصره ذرات آلوده هوا
پرونده قتل عمد در میاندوآب با صلح اولیای دم خاتمه یافت
بسیج در تمامی مشکلات وبحران‌ها پیش‌قدم در دفاع از کشور است
تولید بیش از ۷۴۰ هزار تن اوره و آمونیاک
یک محکوم به قصاص در میاندوآب به حرمت حضرت فاطمه زهرا (س) بخشیده شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسمپور در شانس مجدد
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)