• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۷۰۶۰۳
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۵
قزوین » اجتماعی

لزوم استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای جلوگیری از ورود به زندان‌ها

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: باید از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری و جلوگیری از ورود به زندان‌ها نهایت بهره برداری صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، حسن بابایی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در نشست شورای قضایی لزوم استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای جلوگیری از ورود به زندان‌هااستان قزوین، گفت: سیاست‌های قوه قضاییه این است که حق تمامی افراد مراجعه کننده به دستگاه قضا رعایت شود و فردی را که جرمی انجام داده به عنوان یک انسان حقوق او رعایت شود و بعد از صدور رای نیز باید از ظرفیت‌ها برای کاهش جمعیت کیفری و جلوگیری از ورود به زندان استفاده کرد.

بابایی خاطرنشان کرد: باید زمینه آزادی و تعدیل جمعیت کیفری را با استفاده از ظرفیت‌های قانونی مانند توبه یا مجازات‌های جایگزین حبس فراهم کرد.

وی افزود: خوشبختانه قزوین جمعیت کیفری زیادی ندارد، اما برخی استان‌های دیگر چنین نیست و می‌توان جمعیت آن‌ها را با استفاده از ظرفیت‌های قانونی کاهش داد.

معاون قوه قضاییه تصریح کرد: باید جمعیت کیفری زندان‌ها کاهش یابد و همکاران قضایی فقط به پرونده‌های مهم رسیدگی کنند، باید پرونده‌های خرد در شورا‌های حل اختلاف رسیدگی شود تا تعجیل در پرونده‌ها موجب کاهش اتقان آرا نشود.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصریح کرد: بی تعارف بودن و مباررزه جدی با فساد و رعایت ادب و احترام دغدغه رییس دستگاه قضا است و قضات باید در کنار صدور آرا ادب را رعایت کنند.

بابایی با اشاره به اجرای طرح حدنگاری در کشور، گفت: در چهار ماه اخیر به دنبال تحول در سازمان ثبت هستیم و در این مدت با راه اندازی قرارگاه شهید سلیمانی ۳۰ میلیون عرصه‌های ملی را سنددار کردیم.

وی افزود: در اجرای این طرح از حیث بودجه و اعتبار کم نداریم و هرچقدر منابع لازم باشد تخصیص می‌دهیم تا سریعتر شاهد اجرای حدنگاری باشیم.

ثبت نشدن اراضی و املاک در صدر پرونده‌های قضایی

رییس کل دادگستری استان قزوین هم گفت: بسیاری از پرونده‌های قضایی ناشی از ثبت نشدن اراضی و املاک است که موجب کلاهبرداری و سوء استفاده گسترده می‌شود.

شعبانی خاطرنشان کرد: ثبت اسناد و املاک که برای آن قانون خاصی داریم، مقرراتی را برای املاک و اراضی وضع کرده تا مشکلات این حوزه ساماندهی شود و از هرج و مرج جلوگیری به عمل آید.

وی افزود: قانون ثبت، قانون بسیار مترقی و اثرگذاری است، اما برخی قوانین بعدی موجب شده کارآمدی موثر خود را از دست بدهد.

شعبانی تصریح کرد: اگر ماده ۴۸ و ۲۲ قانون ثبت در کشور درست اجرا شود بسیاری از پرونده‌ها را شاهد نخواهیم بود.

وی افزود: اسناد عادی در بین مردم موجب تخلف، سوء استفاده و کلاهبرداری می‌شود و بسیاری از پرونده‌ها ناشی از ثبت نشدن اراضی است.

شعبانی تأکید کرد: اگر اراضی، ثبت رسمی شوند بسیاری از پرونده‌های کیفری و حقوقی دستگاه قضا کم می‌شود.

رییس کل دادگستری قزوین گفت: ریشه بسیاری از کلاهبرداری‌ها در پرونده‌های کیفری و حقوقی به ثبت نشدن اراضی بر می‌گردد، هر چند مردم به دلیل هزینه‌ها تمایلی به مراجعه به اداره ثبت ندارند که باید این مشکل هم حل شود.

وی افزود: دغدغه ما این است که کمک کنیم طرح کاداستر توسعه بیشتری پیدا کند تا نظام‌مند کردن املاک سریعتر محقق شود.

املاک ۱۹ شهر استان قزوین اسناد عادی و غیر رسمی دارند

قاسمی، دادستان عمومی و انقلاب قزوین هم در این نشست گفت: از ۲۵ شهر استان املاک ۱۹ شهر، اسناد عادی دارند که یک چالش جدی است و مشکلات زیادی را برای دستگاه قضا و مردم ایجاد می‌کند.

وی افزود: بر موضوع احترام و تثبیت مالکیت در شرع و قانون تاکید شده و مردم از حاکمیت انتظار دارند در زمینه تثبیت مالکیت آن‌ها گام بردارد و پشتوانه حق مالکیت مردم باشد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز قزوین با اشاره به مشکلات در حوزه اسناد عادی، خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر طرح‌های جدیدی برای پیشگیری از تخلفات پیرامون این اسناد اجرا شده است که توجه به این موضوع موجب پیشگیری از جعل، سوء استفاده و تبعات زیانبار می‌شود.

وی افزود: حجم زیادی از پرونده‌های قضایی استان ناشی از این موضوع است که باید از مسوولان ثبت استان برای تلاش در این زمینه به ویژه در شورای حفظ حقوق بیت المال تشکر کنیم.

دادستان قزوین با اشاره به اجرای طرح کاداستر در استان، تصریح کرد: اجرای این طرح، منابع اعتباری می‌خواهد که در این حوزه اگر برنامه ریزی شود می‌توانیم گام‌های بلندی را برای تسریع در این امر برداریم.

قاسمی تأکید کرد: مستندسازی اراضی و املاک ملی و دولتی و تاسیسات زیربنایی در استان آغاز و کار‌های خوبی در این رابطه انجام شده که اولین سند این بخش در حوزه کانال انتقال آب در قزوین صادر شد.

وی افزود: در خصوص اراضی اوقاف نیز در راستای دفاع از اسناد صادر شده مصوبات خوبی داشتیم که در کاهش مشکلات مردم و کاهش مراجعه به دستگاه قضا مؤثر بوده است.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
بر پایی جشن نیمه شعبان در مسجد نیمه سوخته بروجرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توجه ویژه به علم آموزی بعد از انقلاب در لرستان
بارش باران و رویش بذر امید در دل کشاورزان لرستانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
لرستان غرق در شادی ولادت آخرین منجی عالم بشریت
افتتاح پروژه آب‌رسانی به روستای «بدرآباد علیا» خرم‌آباد
اعزام ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد لرستان به مناطق عملیاتی جنوب
ورزشی‌های پانزدهم بهمن ماه در استان سمنان
افتتاح مرکز جامع سلامت شهرستان شاهین‌دژ
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
خبر‌هایی از برگزاری جشن های نیمه شعبان در استان سمنان
مروری بر وقایع و رویداد‌های ۱۵ بهمن ۵۷
کشف بیش از ۳۰ میلیارد ریالی احشام و طیور بدون مجوز در تالش
پیشرفت ۶۰ درصدی بلوار فرهنگ شهرکرد
بهره برداری از واحد تولیدی دمنوش های گیاهی در شاهرود
رشد تولید و اشتغالزایی با تکیه بر دانش بومی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
افتتاح خانه موسیقی تهران
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
در پیام رسان های داخلی به سازمان اطلاعات سپاه پیام دهید
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)