• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۷۱۳۲۶
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۷
خوزستان » اجتماعی

نان سبوس دار مصرف کنید

بیشتر شهروندان خوزستانی با توجه به اینکه ظاهر نان سفید مطلوب‌تر است ، سراغ نانوایی‌های می‌روند که نان سفید طبخ می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، نان یکی از اصلی‌ترین بسته‌های غذایی و قوت غالب مردم در ایران به شمار می رود که باید نسبت به سلامت بهداشت آن اقدامات جدی صورت پذیرد. بیشتر شهروندان خوزستانی با توجه به اینکه ظاهر نان سفید مطلوب‌تر است ، سراغ نانوایی‌های می‌روند که نان سفید طبخ می‌کنند، این در حالی است که این نوع نان در ظاهر با کیفیت‌تر است، اما در واقعیت اینگونه نیست و به دلیل اینکه ترکیبات اصلی گندم از آرد جدا شده، خاصیت چندانی ندارد.

از طرف دیگر همین استقبال مشتریان باعث شده، نانوایی‌ها با وجود اینکه آرد سفید گرانتر از آرد سبوس دار است، از آرد سفید استفاده کنند.نان سبوس دار مصرف کنید

در حال حاضر سبوس چند نوع است و هر یک از آن‌ها در فرایند‌های متفاوت آسیاب بدست می‌آیند، به طوری که در پوست گیری سطحی، سبوس مخصوص خوراک دام بدست می‌آید و زبر است، سبوس مخصوص نان نیز از همان کارخانه‌ها تولید می‌شود، اما باید پس از چند بار جداسازی پوست، به دست آید.

هرچند قیمت انواع سبوس چندان متفاوت نیست، اما همین اختلاف جزئی قیمت دلیل استفاده برخی نانوایی‌ها از سبوس غیرمرغوب است.

البته برخی از مصرف کننده‌ها به دلیل توصیه پزشک به خرید این نوع نان روی می‌آورند و از آنجایی که به ازای هر نان هزار تومان بیشتر می‌پردازند به استفاده از سبوس زیادتر در نان تاکید دارند و نانوایی‌ها نیز برای نشان دادن تفاوت این نوع نان با نان سفید، سبوس اولیه را روی خمیر می‌پاشند و از آنجایی که فوری در تنور قرار می‌گیرد زمانی برای تخمیر آن وجود ندارد، در زمان مصرف نه تنها مانع جذب املاح داخل آرد می‌شود، به بدن نیز آسیب می‌رساند.

در حال حاضر یکی از انواع آن، آرد ۷ درصد است که از هر ۱۰۰ کیلو گندم ۷ درصد غلاف اولیه یا پوست آن گرفته می‌شود و از نظر سازمان غله کشور سبوس دار محسوب می‌شود.

این نوع آرد مخصوص نان سنگک است که امروز هیچکدام از نانوایی‌ها از این آرد استفاده نمی‌کنند، زیرا از ترس فرار مشتری به سمت پخت نان سفید رفته اند که منبع نشاسته و منشا چاقی و سکته است.

دومین نوع، آرد ۱۲ درصد است که مخصوص پخت نان تفتان، تنوری و ماشینی است و سومین نوع آرد ۱۸ درصد است که بنام علمی ستاره معروف است و مخصوص پخت نان بربری و فانتزی است و چهارمین نوع آرد که بیش از ۲۰ درصد سبوس گیری می‌شود، مخصوص قنادی‌ها بوده و اسم علمی آن نول است که در حال حاضر ۹۰ درصد سنگکی‌ها از این نوع آرد استفاده می‌شود.

اکنون بخش زیادی از خانوار‌ها علاقه دارند که نان سبوسدار مصرف کنند، اما متاسفانه نانوایی‌ها متاثر از یک فرهنگ غلط به عرضه نان سفید گرایش یافته و از افزودن سبوس به آرد خودداری می‌کنند.
این در حالی است که بخشی از شهروندان به دلیل افزایش آگاهی‌ها و وقوف به اثرات مثبت سبوس در نان، نه تنها مشتری پروپاقرص نان سبوس دارند بلکه حتی نان جو را از نانوایی‌های فانتزی تهیه می‌کنند که این نشانگر آن است که فرهنگ مردم در حال تغییر است.

کاوش حسین پور معاون بازرگانی اداره کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان گفت: آرد‌های خبازی به لحاظ سبوس گیری در انواع ۱۲ درصد، ۱۵ درصد و ۱۸ درصد تولید می‌شوند که معمولا نوع ۱۲ درصد آن رنگ تیره تری نسبت ۱۵ درصد و بالاتر از آن دارد.آرد سبوس دار چگونه در نانوایی‌ها عرضه می‌شود؟

به گفته او نانوایی‌های خبازی به تناسب درصد سبوس موجود در محصول که ۱۲ و ۱۵ درصد است، در سامانه یکپارچه جامع آرد نسبت به خرید این محصول اقدام می‌کنند، این در حالی است که در واحد‌های پخت نان فانتزی از آرد ۱۸ درصد تا ۲۱ درصد استفاده می‌شود.


بیشتر بخوانید: توزیع ماهیانه آرد در ۳ هزار روستای خوزستان


حسین پور درخصوص میزان مصرف آرد‌های سبوس دار و استقبال نانوایی‌ها از این نوع محصول گفت: در پروانه کسب که به نانوایی‌ها اعطا می‌شود، نوع رسته و پخت آن مشخص شده، بطوریکه نوع آرد مورد استفاده برای نانوایی‌های سنگک ۱۲ درصد، خبازی‌های تافتون و لواش ۱۵ درصد و بربری‌ها ۱۵ و ۱۸ درصد است، بنابراین به لحاظ قیمت نیز متفاوت هستند.

معاون بازرگانی اداره کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان ادامه داد: درصد سبوس گیری، خرید آرد نانوایان در سامانه یکپارچه جامع کشوری طبق پروانه کسب و نوع پخت آنان اعمال می‌شود.

وی با بیان اینکه مصرف آرد سبوس دار فواید زیادی دارد، افزود: البته اغلب مردم ایران تمایل به مصرف آرد و نان با رنگ روشن دارند و از این محصول و فرآورده‌های آن با رنگ تیره کمتر استقبال می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
امضای تفاهم‌نامه مهارت‌آموزی سربازان در حوزه معدن و صنایع معدنی خراسان شمالی
مظفری‌زاده: پیگیری حق و حقوق باشگاه از طریق کمیته استیناف هستیم
«اضطراب من»، «زمستان مرگبار» و «طوفان بی پایان»، آماده پخش از سیما
نقش‌آفرینی مجریان رسانه ملی در صیانت از زبان فارسی
روزی تو خواهی آمد
فردا ، آخرین مهلت پذیرش بدون آزمون دانشجو در دانشگاه تهران
پیش بینی بارش باران در نوار شمالی؛ آلودگی هوا در برخی شهر‌ها
صادرات ۶۷ هزار تن کالا از خراسان شمالی به کشور‌های همسایه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
ساپینتو: از پیروزی مقابل المحرق و صعود خیلی خوشحالم
نخستین پرواز ماهان پس از سه سال وقفه در فرودگاه بجنورد به زمین نشست
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۴ دی
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( چهارم دی ماه۱۴۰۴)
معرفی اعضای هیئت مدیره جدید خانه موسیقی
امروز؛ اختتامیه جشنواره تئاترشهر
مهار آتش‌سوزی تالار الماس شرق آستانه‌اشرفیه
تخریب بیش از ۱۰۰ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در منطقه کرشت پردیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
کسب رتبه دوم عمرانی آذربایجان شرقی حاصل تعامل دستگاه‌های اجرایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
وضع ورود گردشگران به کشور به شرایط عادی رسیده است
پیام تبریک قالیباف به مناسبت سالروز میلاد حضرت عیسی (ع)
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
تشکیل هسته استانی برای اصلاح مقررات صنعت چاپ
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
محدودیت‌های ترافیکی محور‌های شمالی در پایان هفته
همایش مجریان تراز زبان فارسی در رسانه ملی برگزار شد
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)