• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۷۴۹۰۵
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
با تلاش محققان مجموعه دانش بنیان؛

تولید ماده موثره داروی صرع به همت محققان ایرانی

یک شرکت دانش بنیان توانست ماده موثره داروی لوتیراستام (Levetiracetam) برای درمان بیماری صرع در کشور را تولید و برای رفع نیاز به واردات آن، این محصول را آماده ورود به مرحله تولید صنعتی کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، ابوالفضل رودکی مدیرعامل شرکت دانش بنیان آرتاشیمی ‌در خصوص تولید این ماده موثره گفت:‌ داروی لوتیراستام (Levetiracetam) برای درمان تشنج‌های پارشیال (فوکال)، میوکلونیک و توینک-کلونیک تجویز و به عنوان داروی کمکی در درمان صرع پارشیال، منجر به کاهش بیش از ۵۰ درصد تشنج‌ها می‌شود.

تولید ماده موثره داروی صرع به همت محققان ایرانی

وی خاطرنشان کرد:‌ محققان این شرکت دانش بنیان توانستند از طریق سرمایه‌گذاری دو جزیی با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی و عاملیت صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی سلامت تهران سرمایه مورد نیاز را برای تولید این ماده موثره تامین کنند.

این فناور سرمایه مورد نیاز برای اجرای این طرح را ۱۰۸ هزار و ۹۵۵ میلیون ریال عنوان کرد و افزود: ۷۴هزار و ۹۵۵ میلیون ریال آن از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی و ۳۴ هزار میلیون ریال دیگر توسط صندوق پژوهش و فناوری سلامت تهران تامین شد.

رودکی گفت: هدف از اجرای این طرح ایجاد زیرساخت تولید این ماده موثره است که در حال حاضر به صورت کامل وارداتی است، قیمت تمام شده بالای تولید مواد موثره و نبود امکان رقابت با رقبای چینی و هندی دلیل وارد نشدن شرکت‌های تولیدکننده داخلی در این صنعت است.

وی تصریح کرد: علاوه بر آن ماده موثره لوتیراستام به دلیل ساختار فضایی به نسبت پیچیده و مشکلات فنی که در سنتز آن وجود دارد، بازدهی تولید را پایین آورده و بر افزایش قیمت تمام شده موثر خواهد بوده است.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان آرتا شیمی ادامه داد: این دارو به ژن SV۲A و یک گلیکوپروتئین وزیکول سیناپسی متصل شده و کانال‌های کلسیم پیش سیناپسی را مهار می‌کند و باعث کاهش انتشار انتقال دهنده‌های عصبی به سیستم عصبی می‌ شود، در واقع این دارو مانع هدایت ضربه در سراسر سیناپس‌ها در عصب ها می‌شود، در حال حاضر بررسی آزمایشگاهی این محصول به پایان رسیده و آماده ورود به مرحله تولید صنعتی است.

رودکی خاطرنشان کرد:‌ پیش‌بینی می‌کنیم که بعد از راه‌اندازی خط تولید در سال اول، ۲۰ تا ۳۰ درصد بازار و در پایان پنج سال، تمام نیاز کشور به این محصول یعنی ۳۵ تن در سال را تامین کنیم.

این فعال دانش بنیان افزود: ماده موثره لوتیراستام در حال حاضر به‌طور کامل وارداتی است و ما اولین مجموعه تولیدکننده این محصول در کشور خواهیم بود و برای تامین نیاز کلی کشور هدف‌گذاری کرده‌ایم.

ابوالفضل ابوالفضلی مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری سلامت تهران هم در خصوص اهمیت سرمایه‌گذاری در این محصول گفت: این صندوق برای سرمایه‌گذاری در این بخش چند شاخص را مدنظر قرار داد؛ اول اینکه این محصول تولید داخلی نداشته باشد و به‌طور کامل وارداتی باشد، همچنین تولید این محصول منجر به کاهش ارزبری برای کشور شود و در نهایت دانش فنی و بومی ‌آن در کشور وجود داشته باشد.

وی افزود:‌ در صورتی که یک طرح بتواند تمامی ‌این شاخص‌ها را تامین کند ما برای سرمایه گذاری اقدام می‌کنیم، همیشه به گونه‌ای هدف‌گذاری کرده‌ایم که بتوانیم با پیشرفت طرح تمام نیاز کشور به این دارو را برطرف کنیم.

تولید ماده موثره داروی صرع به همت محققان ایرانی

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری سلامت تهران ادامه داد: در حال حاضر بخش زیادی از مواد موثره دارویی مورد نیاز کشور از خارج از کشور و با دلار دولتی ۴۲۰۰ تومانی تامین می‌شوند و موضوع تامین ارز برای دولت چالش‌های زیادی به همراه داشته است. با افزایش تحریم‌ها موضوع توانمندسازی صنعت تولید داخل بسیار حائز اهمیت شده است و دولت برنامه‌هایی برای حمایت از این صنعت دارد.

ابوالفضلی یادآور شد: در این صنعت به دلیل وجود رقبای زیاد چینی و هندی در بازار داخل که مواد موثره را با قیمت بسیار پایین برای کل دنیا تامین می‌کنند، تهیه مواد حد واسط تولید مواد موثره از این کشورها و خرید حلال‌ها و کاتالیست‌ها و سایر مواد لازم برای تولید مواد موثره با ارز آزاد و بالا بودن هزینه‌های سربار باعث می‌شود که قیمت تمام شده تولید محصول افزایش یابد.

وی همچنین گفت: این طرح در مقیاس آزمایشگاهی توانسته تست‌های لازم را پشت سر بگذارد و توان فنی مورد نیاز برای تولید آن نیز وجود دارد. از آنجایی که ما به‌صورت تخصصی در حوزه تولید دارو سرمایه‌گذاری می‌کنیم باید برای تامین منابع مالی مورد نیاز طرح‌ها حساسیت بالایی نشان دهیم به عبارت دیگر ما منابع مالی و منابع انسانی دارنده دانش فنی تولید را در نظر گرفته و سرمایه‌گذاری می‌کنیم. طرح تولید ماده موثره داروی لوتیراستام (Levetiracetam)  شاخص‌های لازم برای ورود ما به سرمایه‌گذاری در این حوزه را تامین کرده است.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری سلامت تهران درمورد میزان سرمایه‌گذاری و سهامداری صندوق نوآوری و شکوفایی و همچنین صندوق پژوهش و فناوری سلامت تهران خاطرنشان کرد: این طرح با سرمایه‌ای به میزان 108 هزار و ۹۵۵ میلیون ریال آغاز شد که از این میزان صندوق نوآوری و شکوفایی ۷۴ هزار و ۹۵۵میلیون ریال در ازای ۳۵.۹ درصد از سهام و صندوق سلامت تهران هم 34 هزار میلیون ریال در ازای ۱۶.۲۸ درصد از سهام طرح را تامین کرده است و ما در سود و زیان این طرح شریک خواهیم بود. باقی سهام نیز به فناور اختصاص دارد.

ابوالفضلی یادآور شد: طرح هم‌سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی یک حرکت راهبردی است که خلاء آن در سال‌های اخیر در کشور احساس می‌شد، صندوق نوآوری و شکوفایی به خوبی این خلاء را پر کرده است و برای ادامه مسیر سرمایه‌گذاری در کشور کمک می‌کند.  

لوتیراستام (Levetiracetam) نوعی دارو است که برای کاهش تشنج و درمان صرع تجویز می شود و برای بزرگسالان و کودکان قابل استفاده است. یکی از ویژگی های اصلی این دارو این است که هیجانات غیرطبیعی مغز را کاهش می دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان طولانی‌ترین تعطیلی دولت در تاریخ آمریکا پس از ۴۳ روز
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
شناسایی ۲ هزار و پانصد شهید دوران اسارت در کشور
کشف ۹ دستگاه ماینر قاچاق در مراغه
خارج از گود؛ داستان فحاشی برخی هواداران پرسپولیس به استقلال و احضار به کمیته اخلاق
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و دوم آبان به افق آبادان و خرمشهر
طلای سرخ خراسان شمالی در مسیر دانش‌بنیان شدن
جاده اصلی مسیر بجنورد - اسفراین به شبکه همراه اول پیوست
افزایش پیش بینی پذیری تجارت با حذف بخشنامه‌ها
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق گرمسار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( بیست و دوم آبان ۱۴۰۴)
حرکت تجارت خارجی به سمت تسهیل
برداشت چغندرقند از سطح بیش از ۲ هزار و ۱۵۳ هکتار مزارع خراسان‌شمالی
گزارش ایفما از موفقیت بانوان موی‌تای ایران در بازی‌های همبستگی اسلامی ۲۰۲۵
جوی آرام در بیشتر مناطق کشور
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۲ آبان
مشکل نظافت خانه کشتی سلماس
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
معرفی برگزیدگان سومین دوره جایزه روح‌الله خالقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
خبر‌هایی از حیاط دولت در مصاحبه وزرا با خبرنگاران
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۴ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)