• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۷۶۵۲۵
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۵
خراسان رضوی » اجتماعی

نورپردازی ویژه حرم مطهر رضوی در آستانه ماه شعبان

در آستانه ماه شعبان و برگزاری جشن‌های اعیاد شعبانیه، پروژه نورپردازی جدید حرم مطهر رضوی تکمیل شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، با نزدیک شدن ماه شعبان، حرم مطهر رضوی برای برپایی جشن‌های باشکوهنورپردازی ویژه حرم مطهر رضوی در آستانه ماه شعبان شعبانیه آماده می‌شود و در کنار خدمات گسترده تدارک دیده شده برای میزبانی از زائران، اصلاح نورپردازی دو صحن حرم مطهر رضوی نیز تکمیل شده است که علاوه بر افزایش روشنایی، میزان برق مصرفی در حرم مطهر را کاهش خواهد داد.
مهندس مجید صفایی، معاون نوسازی و زیر ساخت تأسیسات سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی با اشاره به جزئیات این اقدامات گفت: با توجه به در پیش بودن اعیاد شعبانیه اقدامات لازم برای نورپردازی و اصلاح سیستم روشنایی اماکن متبرکه به مناسبت این ایام انجام شده است.
 
نورپردازی مناره‌های صحن پیامبر اعظم (ص)
وی افزود: یکی از این اقدامات پروژه نورپردازی مناره‌های شرقی و غربی صحن پیامبر اعظم (ص) است که پس از طراحی و اجرای موفق نورپردازی مناره‌های ایوان، ولی عصر (عج) در صحن پیامبر اعظم (ص)، نورپردازی چهار مناره شرقی و غربی این صحن در مدت چهار ماه به طور کامل نصب و راه‌اندازی شد.
صفایی تصریح کرد: این مناره‌ها در پنج بخش شامل پایه مناره‌ها، ساق، مأذنه‌ها شامل فضای تردد و سقف، مقرنس‌های انتهای ساق و زیر مأذنه و بام مأذنه به وسیله پروژکتور‌های تولید شرکت‌های معتبر داخلی نورپردازی شده است.
 
اصلاح روشنایی صحن‌های انقلاب و آزادی
معاون نوسازی و زیرساخت تأسیسات سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی ادامه داد: با توجه به قدمت صحن‌های مقدس انقلاب اسلامی و آزادی و همچنین وجود نماد‌های آمیخته با فرهنگ و اعتقادات مردم همانند سقاخانه، ایوان ساعت، نقاره‌خانه، سردرب‌ها، پنجره فولاد صحن انقلاب و ساعت صحن آزادی، اصلاح سیستم روشنایی این دو صحن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود که اقدامات لازم در حوزه نوسازی و زیرساخت تأسیسات در زمینه نورآرایی انجام گرفت. 
 
افزایش میزان روشنایی، کاهش مصرف برق
صفایی افزود: از آنجایی که وضعیت فعلی روشنایی صحن انقلاب به لحاظ کمی و کیفی مناسب نبود، پس از انجام مراحل و گام‌های مختلف ایده‌پردازی، طراحی، شبیه‌سازی و محاسبات در نرم افزار‌های تخصصی، پروژکتور‌های ال‌ای دی با توان‌های مختلف ۴۰۰ تا ۸۰۰ وات با جانمایی بر روی سردرب‌های اصلی صحن مورد بهره‌برداری قرار گرفت و میزان روشنایی صحن انقلاب پس از اجرای طرح جدید افزایش یافت.
معاون نوسازی و تأسیسات حرم مطهر رضوی تأکید کرد: میزان روشنایی صحن انقلاب پس از اجرای طرح جدید به ۳۵۵ لوکس افزایش یافت و میانگین شدت روشنایی نیز نسبت به قبل حدود ۵/۴ برابر شد؛ این در حالی است که مصرف برق در طرح اجرا شده به ۲۷ کیلو وات کاهش یافت که نسبت به قبل ۶/۲ برابر کمتر شده است.
وی افزود: در طرح قدیم پروژکتور‌های گازی ۱ و ۲ کیلووات با راندمان کم و پخش نور متقارن نصب شده بود. 
 
طرح نورپردازی گنبد مسجد گوهرشاد
وی ادامه داد: بنای ارزشمند مسجد گوهرشاد نیز به عنوان شاهکار معماری ایرانی اسلامی طی دهه‌های اخیر، از نورپردازی مناسبی برخوردار نبوده به همین منظور در تابستان سال ۱۳۹۸ و در ایام ولادت حضرت رضا (ع) به طور موقت، با طراحی و جانمایی تعداد ۲۳ دستگاه پروژکتور در پشت بام‌های اطراف برای روشن کردن گنبد و گلدسته‌ها اقدام شد.
صفایی افزود: در مرحله بعد و شروع فرآیند مهندسی به منظور تهیه طرح دائم بهسازی و مدلینگ کامل بنا، مسجد و گلدسته‌های صحن گوهرشاد در نرم افزار تخصصی با اولویت استقرار منابع نور در محیط پیرامونی بام‌های مجاور گنبد انجام پذیرفت.
وی اضافه کرد: به همین منظور تعداد ۴۸ دستگاه پروژکتور ال‌ای دی ۱۰۰۰ وات با چینش پروژکتور‌ها در محیط پیرامونی گنبد و گلدسته‌ها و در تراز‌های مختلف و متناسب نورپردازی نصب و راه اندازی شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم میهمانی لاله‌ها در قزوین 
۱۱ مصدوم در پی تصادف در خودرو
جان باختن دختر بچه قاینی بر اثر برخورد صاعقه
مهمانی لاله‌ها در چهل و هفتمین بهار انقلاب اسلامی
تزریق ۷.۸ همت از دارویار بیمه‌ها و داروخانه‌ها
مزایای انتخابات تناسبی و تقویت نقش احزاب
بهره برداری ۹ طرح در بندر خمیر
یک ویدیو از ماهیت خاندان منحوس پهلوی در مورد شکار در گرگان
بزرگداشت یاد و نام شهدای گرانقدر در گلستان
پیام تسلیت تولیت آستان قدس رضوی در پی درگذشت استاندار اسبق فارس
شمسایی: تنها به فینال فکر می‌کنیم؛ حق نداریم اشتباهات را تکرار کنیم
تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در پردیس
انهدام شبکه قاچاق سوخت در فارس
هفته بیستم لیگ برتر فوتبال، پیروزی استقلال مقابل شمس‌آذر در نیمه نخست
افتتاح طرح‌های عمرانی و خدماتی در آذربایجان شرقی
آغاز نمایش فیلم‌های جشنواره فجر در ۲ سینمای چهارمحال و بختیاری
کلنگ ساخت بیمارستان مهستان به زمین زده شد
برد بانوان فوتسالیست گلبرگ مقابل نماینده خوزستان
اجرای طرح سلام محله در گرمسار و مهدیشهر
شیرخشک های نستله دهها کودک را در انگلیس مسموم کرد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)