• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۷۹۷۹۳
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۰
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
با حضور معاون رییس جمهور صورت گرفت؛

گشایش خانه‌های خلاق و مراکز نوآوری خراسان شمالی

با حضور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، مراکز خلاق، نوآوری و رشد در شهرستان‌های استان خراسان شمالی افتتاح شد و به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در ادامه بازدید‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، مراکز نوآوری و خانه‌های خلاق و نوآوری استان خراسان شمالی، در نشست شورای اداری حضور یافت و مراکز نوآوری مستقر در شهرستان‌های اسفراین، شیروان، مانه و سملقان را بر بستر ویدئوکنفرانس افتتاح کرد.

گامی برای توسعه فرهنگ نوآوری و خلاقیت

ستاری، با اشاره به این‌که ایجاد و توسعه فضا و مجالی برای ترویج فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان و خلاق، ضرورتی برای توسعه پایدار استان است ادامه داد: حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سبب شده است که مجموع فضای زیست بوم فناوری و نوآوری در خراسان شمالی، از ۱۵۰۰ متر مربع در سال ۱۳۹۷ به بیش از ۱۰ هزار متر مربع در سال ۱۴۰۰ افزایش و سهم این استان از نوآوری، فناوری و اشتغال ارتقا یابد. این حمایت‌ها عمدتاً زیرساختی بوده و صرفاً در راستای توجه بخشی به مهم‌ترین سرمایه‌های جامعه یعنی سرمایه انسانی صورت گرفته است.

ستاری با تأکید بر این‌که تمامی اقداماتی که در زیست بوم نوآوری و فناوری صورت می‌گیرد، با نقش آفرینی بخش خصوصی اثربخش و ماندگار می‌شود، ادامه داد: در سالیان گذشته در حوزه آموزش و پژوهش، هزینه‌های قابل توجهی صورت گرفته و نتیجه آن را در رشد قابل توجه نیروی انسانی آموزش دیده می‌توان دید. اما باید سازوکاری ایجاد می‌شد تا زنجیره تبدیل این ظرفیت به اقتصاد، تکمیل شود. کاری که به دنبال آن هستیم ایجاد زیست بومی برای اتصال این ظرفیت به اقتصاد است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: تمامی مفاهیم و ادبیاتی که در سال‌های اخیر رواج یافته است و پایه و اساس توسعه اقتصاد مبتنی بر دانش و نوآوری شده، همه و همه بر سرمایه گذاری و حضور بخش خصوصی استوار است.

ارائه خدمات نوآورانه بر بستر پارک علم و فناوری

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری از نقش کلیدی حلقه‌های واسط در زنجیره نوآوری و صنعت گفت و ادامه داد: پارک‌های علم و فناوری، ظرفیتی را ایجاد می‌کنند که ایده‌های نوآورانه، راه خود را به سوی بازار پیدا کنند و در این مسیر، پارک علم و فناوری یک بستر نرم افزاری را بدون هرگونه محدودیت زمانی و مکانی، در اختیار فرد خلاق و نوآور قرار می‌دهد تا بتواند ضمن دریافت خدمات لازم، تبدیل ایده‌اش به محصول یا خدمت را دنبال کند.

ستاری، استان خراسان شمالی را جوان و دارای ظرفیت لازم برای توسعه فناورانه دانست و گفت: دانشگاه‌های این استان نیز نوپا هستند و همین موضوع یک فرصت خوب در اختیار ما قرار می‌دهد تا با پرهیز از اشتباهات گذشته، مسیر پیش روی دانشگاه‌ها مبتنی بر نوآوری و خلق ارزش افزوده ترسیم شود. می‌باید با باور و اعتقاد به این که نوآوری، دانشگاه و نیروی انسانی خلاق، پایه و اساس توسعه است، باید مسیر تازه‌ای را برای توسعه قرار دهیم تا دانش، در خدمت حل مسائل استان قرار بگیرد.

وی افزود: باید آموزش را به سمت و سویی سوق دهیم که دانش آموختگان دانشگاه‌ها، خود کارآفرین باشند؛ همچنین می‌باید شرایطی را ایجاد کنیم که اشتغال و کارآفرینی از دل دانشگاه رخ دهد تا مردم جامعه تأثیرگذاری وجود یک دانشگاه را احساس شود. استان جوان، پویا و نوپای خراسان شمالی باید در بخش زیرساخت‌ها مورد حمایت قرار بگیرد و پارک علم و فناوری استان، محور این توسعه است.

لزوم حضور بخش خصوصی

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با اشاره به ضرورت مشارکت بخش خصوصی در دانشگاه‌ها، مراکز نوآوری و خلاق، پارک‌های علم و فناوری استان، گفت: این مراکز باید به سمت و سویی حرکت کنند که میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی، تا چندین برابر میزان مشارکت پارک‌ها در حوزه ایده‌های نوآورانه افزایش پیدا کند. بخش‌های استان باید عزم خود را برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان به ویژه در دریافت مجوز‌ها و تسهیلگری‌ها، هموارسازی کنند. معاونت علمی و فناوری نیز سازوکار‌هایی را برای حمایت از فعالان این زیست بوم تعریف کرده است.

وی با بیان این‌که مهم‌تر از حمایت‌های مالی، وجود یک زیست‌بوم برای توسعه کسب و کار‌های دانش بنیان و خلاق است، ادامه داد: باید ظرفیتی ایجاد شود تا زمینه و مجال لازم برای سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم شود. صندوق پژوهش و فناوری استان، یکی از پایه‌های اصلی این حمایت است و آمادگی داریم تا برای توسعه این زیست‌بوم، از تمامی ابزار‌ها و سازوکار‌های حمایتی در حوزه زیرساخت دانش بنیان و خلاق، بهره ببریم.

نقش حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نوآور شدن استان‌ها

محمدرضا حسین نژاد، استاندار خراسان شمالی با اشاره به نقش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نوآور شدن و رسوخ مراکز نوآوری به این استان گفت: با همتی که معاونت علمی و فناوری داشته است، ۶۷۰۰ شرکت دانش بنیان داریم که ۱۷۰۰ شرکت در پارک‌ها مستقر هستند و توانسته اند اشتغال زایی و خلق ارزش افزوده داشته باشند.

وی با تأکید بر این که توسعه در گروی تسخیر دانش و فناوری است، ادامه داد: استقلال کشور با توجه به علم، فناوری و نوآوری محقق می‌شود. با توجه به جوان بودن استان و ظرفیتی که در این بخش وجود دارد، تلاش می‌کنیم تا زیرساخت‌های لازم برای نوآوری و فناوری، ایجاد شود. همچنین با توجه به مصوبه‌های امروز در شورای اداری، اختصاص زیرساخت و فضای فیزیکی مورد نیاز شرکت‌های دانش بنیان، خلاق و فناور در دستور کار قرار گرفت.

همراهی وزارت علوم با معاونت علمی و فناوری در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان

علی خیرالدین معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به حمایت از توسعه پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد در کنار معاونت علمی و فناوری گفت: در کمیسیون فناوری و نوآوری وزارت علوم، رشد مراکز نوآوری و رشد را با همکاری پارک‌ها توسعه دنبال خواهیم کرد. همچنین پردیس علم و فناوری با مشارکت پارک‌های علم و فناوری توسعه پیدا کند.

وی با اشاره به موافقت وزیر کشور با درخواست وزارت علوم مبنی بر حضور روسای پارک‌های علم و فناوری در نشست‌های شورای برنامه زیری و اقتصادی استان گفت: درخواست ما این است که نمایندگان پارک‌های علم و فناوری در شورای برنامه ریزی استان حضور داشته باشند تا اثرگذاری آنان در تصمیمات استانی افزایش یابد که این مورد خوشبختانه مورد تایید وزیر محترم کشور نیز قرار گرفته است.

افتتاح مرکز نوآوری دانشگاه کوثر

نخستین مرکز نوآوری و خلاق که بر بستر ویدئو کنفرانس افتتاح شد، مرکز نوآوری دانشگاه کوثر استان خراسان شمالی بود. در راستای تفاهم نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که میان پارک علم و فناوری استان خراسان شمالی، در سال ۹۹ منعقد شد این مرکز نوآوری اکنون با حمایت خیرین در ۴۰۰ متر مربع و در ۴ طبقه، شامل فضا‌های اداری، مرکز نوآوری بانوان، فضای استقرار تیم‌ها، واحد‌های فناور و خلاق، مرکز کنفرانس و آموزشی و آزمایشگاهی فعالیت خود را آغاز کرده است. در حال حاضر یک شتاب‌دهنده و ۱۰ ایده خلاق دریافت و ۲ واحد خلاق در این مرکز پذیرش شده است.

این مرکز نوآوری در دانشگاه کوثر مستقر شده است و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، هدف حمایت از افراد خلاق و تجاری سازی ایده‌هایشان را دنبال می‌کند.

گشایش مرکز نوآوری اسفراین

مرکز نوآوری شهرستان اسفراین نیز که ظرفیتی برای استقرار شرکت‌های خلاق و فناور ایجاد کرده، به صورت ویدئو کنفرانسی افتتاح شد. گشایش این ساختمان ۳۸۰ متر مربع فضا را به استقرار شرکت‌های فناور و خلاق اختصاص می‌دهد. اسفراین در حال حاضر میزبان ۲۴ شرکت فعال در حوزه‌های متالورژی معدن، صنایع خلاق، فناوری اطلاعات، گیاهان دارویی و سایر حوزه‌ها است. با افتتاح این مرکز نوآوری زمینه اشتغال ایجاد شده از این میزان فراتر خواهد رفت.

۸ واحد و ۳ هسته فناور، در این ساختمان که توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تجهیز شده، از سوی اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان با هماهنگی فرمانداری و آموزش و پرورش اختصاص یافته استقرار دارند. این شرکت‌ها در حوزه‌هایی، چون صنایع فولاد، کشاورزی، فناوری اطلاعات فعال هستند و به طراحی و ساخت المان‌های هوشمند شهری، سورتر و خشک کن میوه و سبزیجات، دستگاه برش دقیق ۵ محور و ماشین‌های خاص، پایش هوشمند ویدئو و تصاویر اشتغال دارند.

همچنین دومین مرکز نوآوری شهرستان اسفراین در داخل دانشگاه اسفراین، در زمینی به مساحت ۳۰۰ متر مربع بستری برای استقرار ۵ واحد فناور ۱ هسته فناور و فعالیت شرکت‌های فناور و خلاق در حوزه‌های متالوژی، نانو مواد و مکانیک است که محصولاتی، چون اکسید گرافن، پایه کاتالیست، تصفیه آب و فاضلاب با استفاده از ایروژل، آهن اسفنجی پر عیار کم کربن، تولید کنسانتره سرب از پسماند لیچینگ سنگ معدن، سامانه هوشمند پایش مصرف گاز را تولید کرده‌اند.

افتتاح مرکز نوآوری مانه و سملقان

با افتتاح مرکز نوآوری شهرستان مانه و سملقان در ساختمانی به مساحت ۴۵۰ متر مربع در زمینی ۲۰۰۰ متر مربعی، که توسط خیرین اختصاص یافته است، زمینه برای استقرار ۵ واحد فناور و ۲ هسته فناور فعال فراهم شد. واحد‌های فناور این شهرستان، در حوزه‌هایی، چون کشاورزی، فناوری اطلاعات، صنایع خلاق فعال هستند و محصولاتی، چون مبارزه بیولوژیک با آفات، قطعات یدکی خودرو، هوشمند سازی، صنایع دستی خلاق را تولید کرده‌اند.

گشایش مرکز نوآوری و صنایع خلاق شهرستان شیروان

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در آخرین بخش از سفر یک روزه خود به استان خراسان شمال، به شهرستان شیروان رفت و مرکز نوآوری و صنایع خلاق شیروان را افتتاح کرد.

این مرکز نوآوری و صنایع خلاق، در ۷۶۰ متر مربع در زمینی به مساحت ۳۶۵۰ متر مربع، بستری برای استقرار ۱۲ واحد فناور و خلاق، ۳ هسته فناور و یک شتاب‌دهنده شده است. واحد‌های مستقر در این مرکز نوآوری و صنایع خلاق، محصولات و خدمات خود را با محوریت رفع نیاز‌های روستایی در حوزه‌هایی، چون کشاورزی، صنایع خلاق، فناوری اطلاعات صنایع دستی و فرهنگی، ارائه می‌دهند.

در کنار تولید محصولات خلاق و فرهنگی، از دیگر محصولات و خدمات در حال تولید و تجاری سازی در این مرکز خلاق و نوآوری می‌توان به دستگاه کنترلر مکان‌های کشت و پرورش، ماکرو ارگانیسم‌های کنترل بیولوژیک آفات، سن شکارگر، فیلتر آنتی باکتریال سرامیکی، طراحی و ساخت دیتالاگر آنلاین اشاره کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پاییز معطر با برداشت گل نرگس در خوسف
تاکید سفیر چین در ایران بر توسعه روابط گردشگری
ضرورت پیوند بین دانشگاه با صنعت و کشاورزی
هشدار مرکز بهداشت استان درباره آلودگی هوا؛ مراقب گروه‌های حساس باشید
اقامه ی نماز باران عصر جمعه بیست‌ و سوم آبان‌ماه در دو نقطه تهران
مداخله نظامی ژاپن در مساله تایوان با پاسخ سخت چین مواجه خواهد شد
توسعه فناورانه و فعال‌سازی ظرفیت‌های استانی، محور حمایت‌های معاونت علمی
برپایی بیمارستان سیار در مهرگان
هشدار بارش برف در آذربایجان‌غربی
برداشت سبز در خوزستان
کشف موتورسیکلت میلیاردی قاچاق در سروستان
از تبادل تجربه تا امضای تفاهم‌نامه‌های گردشگری در یزد
رویکرد جمهوری اسلامی ایران توسعه همکاری با همه کشور‌ها است
گرامیداشت یاد و خاطره شهید اسماعیل نیکخو در چالدران
حدود ۹۰ هزار پرونده در وقایع سال ۱۴۰۱ در فرآیند عفو قرار گرفتند
برگزاری مراسم سومین سالگرد شهدای امنیت در مشهد
مراکز معاینه فنی خودرو البرز به سامانه بیمه متصل می‌شوند
یک مصدوم بر اثر انفجار ناشی از نشت گاز در کرمانشاه
برداشت یاقوت سرخ کویر
جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در سنندج
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
صدور موافقت اصولی راه‌اندازی یک طرح گردشگری در چهارمحال و بختیاری
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)