• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۸۴۴۹۶
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۳
اقتصادی
پیش از خطبه های نماز جمعه؛

قیمت ۵ هزار قلم کالا کاهش یافت

وزیر صمت تمرکز بر بازار کالا‌های پایه را از اقدامات اساسی کنترل تورم عنوان کرد و گفت: با درج قیمت روی کالاها، قیمت ۵ هزار کالا کاهش یافت.

قیمت ۵ هزار قلم کالا ارزان شدبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما؛ سیدرضا فاطمی امین در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه این هفته، تمرکز بر بازار کالاهای پایه و مدیریت و کنترل مواد اولیه را از اقدامات اساسی کنترل تورم عنوان کرد و گفت: نمونه این اقدامات درج قیمت تولید کننده روی کالا بود که قیمت حدود 5 هزار کالا را به وضوح کاهش داد.
 
وزیر صمت با اشاره به دو موضوع تورم و اجرایی شدن شعار سال گفت: بیش از سی چهل سال است که قمیتهای مصرف کننده روی کالاها درج می شود اما ما بخشی از محصولات را در چهار مرحله الزام کردیم که تولید کنندگان قیمت فروش خود را روی کالا درج کنند که باعث شفافیت و تسهیل نظارت شد اینکار در یک دوره میان مدت باعث رقابت نیز خواهد شد البته این طرح در آغاز راه است و تا تابستان آینده ادامه دارد .

وزیر صمت گفت :در اوایل شهریور نرخ تورم 43 درصد بود در ماه گذشته به 35 درصد رسید البته هنوز بسیار بالاست تورم باید تک رقمی شود در طول شش ماه 9 درصد کاهش تورم دستاورد قابل توجهی است.

گفت :تورم یک بیماری عمیق گسترده مزمن و ادامه دار اقتصاد ایران است ، خوشبختانه در امسال با اتفاقاتی که افتاده ده درصد نرخ تورم کاهش یافت و این کاهش تورم ادامه خواهد داشت و آرامش به بازار باز می گردد.

وی با بیان اینکه تورم یک بیماری مزمن و پنجاه ساله اقتصاد ایران است ،در چهار سال اخیر چهار سال بالای 30 درصد تورم داشتیم 97تا 99 و 1400 تماما بالای 30 درصد تورم داشتیم.

وی با اشاره به سه عامل موثر در تحلیل تورم گفت: سه عامل موثر مدیریت نقدینگی ، نرخ ارز و قیمتهای خارجی و میزان تولید بر تورم تاثیرگذار است اما موضوع مهم اصلاح بازار همیشه مغفول مانده است .

وی با تاکید بر اینکه در 6 ماه گذشته تمرکز ما در وزارت صمت اصلاح ساختار بازار بود افزود : ما در پی افزایش تولید بودیم و نقدینگی و قیمتهای خارجی هم موضوعی است که در کل دولت مطرح و پیگیری می شود.

سید رضا فاطمی امین ادامه داد: رویکرد ما در دولت و در وزارت صمت در مواجهه با تورم، صرفا مدیریت نقدینگی و مدیریت نرخ ارز و افزایش تولید نیست اما علاوه بر آن باید اصلاحاتی در ساختار بازار انجام دهیم یکی از موضوعاتی که اگر تورم آن کنترل شود می تواند تورم سایر کالاها کنترل شود، بازار فلزات و سیمان و مواد پتروشیمی است .

وی گفت :هر چقدر بتوانیم سازوکارهای قیمت گذاری و تنظیم بازار را در مواد اولیه مثل ورق و فولاد و الومینیوم و مس و مواد پتروشیمی مدیریت کنیم مواد اولیه ارزانتر به دست تولید خواهد رسید و قیمتها را می تواند کنترل کند چنانکه در چند ماه گذشته این کار به طو ر ویژه انجام شد و با وجود اینکه نرخ ارز به بالای 30 درصد رسید و تلاطمهای متفاوتی در بازار وجود داشت اما قیمت فلزات ورق و میلگرد وشمش نه تنها افزایش پیدا نکرد کاهش هم یافت. این نتیجه کاری بود که ما در اصلاح ساختار بازار کالاهای پایه در قالب بورس کالا انجام دادیم .

وی افزود :در چند روز گذشته به لحاظ اینکه درگیریهایی در روسیه و اکراین بوده قیمتهای جهانی افزایش یافته به تبع آن با افزایش قیمت در میلگرد مواجه هستیم که راهکار آن عوارض بر صادرات است یعنی مبنای ما اینست که مواد اولیه در در جه اول باید در داخل کشور برای تولیدات داخلی مصرف شود و مازاد آن صادر شود که این کار در حال طی کردن مراحل قانونی است تا حداکثر یک هفته دیگر این عوارض اعمال می شود واین التهاب چند روزه میلگرد و فولاد مدیریت خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به شعار سال گفت: یکی از اقداماتی که امسال برای رفع موانع تولید از صادرات صورت گرفت، تسهیل مقررات صادرات بود.

وی با اشاره به اینکه امسال صادرات مابدون نفت تا اول اسفند از 45میلیارد دلار گذشت گفت : درسال گذشته 35میلیارد دلار واردات داشتیم گام بعدی برای رفع موانع تولید تامین مالی است تقریبا بیشتر واحدهای تولیدی و کسب و کارها از کمبود سرمایه در گردش و نقدینگی شکایت می کنند.

وی گفت : دو کار بسیار مهم در چندماه گذشته آغاز و امسال بصورت آزمایشی درحال انجام است که موفق بوده و سال آینده بصورت گسترده اجرایی خواهد شد، یکی پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی مبتنی بر صورتحساب الکترونیکی در سامانه جامع تجارت است این کار بسیار موثر در کاهش و حذف انحراف منابع است .

فاطمی امین ادامه داد :علاوه بر این دریافت تسهیلات بسیار ساده خواهد شد. هر واحد تولیدی برای دریافت تسهیلات باید کلی مدارک ببرد اینکه چقدر تولید داشته و چه میزان بر مبنای آن وام تعلق می گیردکه این یک رفت و آمد و یک بروکراسی شدیدی دارد.
در این روش میزان تولید و هزینه کرد آن در تمامی بانکها به صورت آزمایشی اجرایی شده و در سال آینده نهایی می شود که بانک در نظر می گیرد اگر فروش دارد و مواد اولیه می خواهد بدون پرسش، تسهیلات پرداخت شود و کار تسهیل شود که امیدواریم با تامین مالی زنجیره ای از اواسط سال آینده مشکلاتی که امسال در حوزه سرمایه در گردش است دیگر وجود نداشته باشد.

وی در پایان به حذف عامل انسانی در صدور کارت بازرگانی اشاره کرد و گفت : پیشتر صدور کارت بازرگانی که مفسده زیادی داشت، که کل فرایند صدور کارت بازرگانی بدون دخالت عامل انسانی کاملا هوشمند و الکترونیک شده بر مبنای رتبه بندی است و مفاسد در این حوزه بطور کامل از بین رفت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
کالاها را ارزان کردند والا مردم که ارزانی در هیچیک از اقلام را حس نمیکنند
رشته آش 20 هزار تومن قیمت هم روش نسیت هر دفعه با یه قیمت
نظر شما
آخرین اخبار
نخبه زنجانی؛ از سکوی قهرمانی ورزشی تا صدرنشینی در کنکور دکتری
ضرورت اصلاح لایه‌های عمیق‌تر فرهنگی و تقویت بنیاد‌های ارزشی
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
اشتغال ۱۰۰ نفری در دل گلخانه های طارم
ورزشی‌های سی ام آبان ماه در استان سمنان
پایان رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش با قهرمانی تیم اهرزاد
امروز، اتمام مهلت ثبت استعفای داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا
دیپلماسی فعالانه با گام های تاثیرگذار منطقه ای در گردشگری
بر پایی یازدهمین جشنواره چتر نویسی در خرم آباد
افزایش غلظت آلاینده‌ها برای گروه‌های حساس
بسیجی یک خُلق و شیوه زیستن
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
مجازی شدن برخی مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در اول و دوم آذر ماه
پایداری هوا تا اواسط هفته در لرستان
بازفت منطقه ملی چوقا بافی در کشور
تاکید معاون اول رئیس‌جمهور بر ضرورت بسیج همه امکانات کشور برای مهار آتش‌سوزی جنگل‌‌های هیرکانی
مراسم سالروز شهادت حضرت زهرا (س) ویژه بانوان در قم
پذیرایی سقاخانه شهر فیروزآباد سلسله از عزاداران فاطمی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
تصویب ۶۲ مصوبه در میز خدمت معدن وزارت صمت
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
دستور کار ایثارگران در زنجان؛ از ارتقای جایگاه فرزندان شهدا تا ساماندهی گلزار‌ها
سیاست کاهش توقف تولید در فولاد و صنایع معدنی در صدر دستور کار
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)