• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۹۵۰۶۷
تاریخ انتشار: ۰۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۲
خراسان جنوبی » علمی فرهنگی

سلامت جسم و روح، با سفر به چشمه‌های آ‌بگرم خراسان جنوبی

خراسان جنوبی ۶ چشمه آب گرم دارد که ظرفیتی بی نظیر در گردشگری سلامت است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، این استان در شرق کشور واقع شده و از نظر طبیعی دارای پتانسیل‌های با ارزشی است که چشمه‌های آب معدنی و گرم آن به عنوان یکی از شگفتی‌های خلقت کویر از گذشته‌های دور برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شده است.
چشمه‌های آ‌بگرم مرتضی علی و دیگ رستم شهرستان طبس، آبگرک لوت خوسف، آبگرم فردوس، آبترش سربیشه و آبگرم گزیک، ۶ چشمه آب گرم خراسان جنوبی اند که به دلیل داشتن املاح معدنی، درمان بسیاری از درد‌ها به ویژه درد مفاصل اند.


چشمه مرتضی علی
این چشمه در روستای خرو در نزدیکی شهر طبس قرار دارد که شامل مجموعه‌ای از چندین چشمه است که از دامنه‌های جنوبی کوه سلامت جسم و روح، با سفر به چشمه‌های آ‌بگرم خراسان جنوبیکش سیاه به‌سمت غرب جریان دارد.
در این چشمه که یکی از معروف‌ترین جا‌های دیدنی طبس است وجود چشمه‌های آب گرم و سرد به موازات هم در یک دره، پدیده‌ای اعجاب‌انگیز خلق کرده که نظیرش را در کمتر جایی خواهید دید.
جالب‌تر اینکه بلندترین سد قوسی جهان در انتهای مسیر چشمه مرتضی علی واقع شده که همین موضوع بر شهرت آن افزوده است و قبر‌های بسیار قدیمی در دیواره‌های تنگه منتهی به این چشمه به زرتشتی‌ها تعلق دارد.

 



آبگرم دیگ رستم
سلامت جسم و روح، با سفر به چشمه‌های آ‌بگرم خراسان جنوبیآبگرم دیگ رستم در فاصله ۱۲٫۳ کیلومتری جنوب نایبند طبس قرار گرفته است. چشمه‌ای با آب سوزان، سبز رنگ و گوگردی که برای درمان بیماری‌های روماتیسمی و آب‌درمانی مفید است.
آب این چشمه جوشان بعد از طی کردن حدود ۲۰۰ متر وارد استخری می‌شود که بر اثر طی این مسیر آب کمی از گرمای خود را از دست می‌دهد و در محل استخر حرارت آن به حدی است که می‌توان در داخل آب شنا کرد.
چشمه معدنی دیگ رستم مربوط به دوره نئوژن است و با شماره ۳۲۶ در فهرست میراث طبیعی ملی به ثبت رسیده است.

 

ابگرم لوت
این مجموعه آب درمانی در شهر خوسف و در فاصله ۲.۵ ساعته از بیرجند مرکز استان قرار دارد و برای بیماری‌های گوارشی، پوستی و سلامت جسم و روح، با سفر به چشمه‌های آ‌بگرم خراسان جنوبیعضلانی بسیار مفید است.
قرار گرفتن این مجتمع آب درمانی در کویر لوت سبب شده است تا مورد توجه گردشگران از سراسر کشور قرار بگیرد که می‌توانند در کنار استفاده از این آبگرم معدنی از آرامش حاکم بر کویر، شب‌های پرستاره و تفریحاتی همچون شتر سواری لذت ببرند.

 


آبگرم فردوس
آبگرم معدنی هلال فردوس به خاطر تنوع املاح معدنی‌اش، از بهترین چشمه‌های آبگرم ایران است و خیلی‌ها که بیماری‌های پوستی مثل اگزما یا عفونت‌های قارچی دارند، به این آبگرم می‌روند.
سالیانه حدود ۳۰۰ هزار نفر به چشمه شفابخش هلال فردوس می‌روند.
درمان بیماری‌های پوستی، تسکین درد‌های مفصلی و عصبی، افزایش جریان خون، استحمام آرامش بخش و افزایش میزان فعالیت قلب، پیشگیری از رسوب سنگ در کلیه، بهبود بیماری‌های رماتیسمی و جلوگیری از پوکی استخوان درمان‌هایی هستند که از آبگرم فردوس با قدمت ۲۰۰ ساله، برای بدن شما تجویز می‌شوند.

سلامت جسم و روح، با سفر به چشمه‌های آ‌بگرم خراسان جنوبی

 

 

 

 

 

 

آبترش سربیشه
چشمه آب ترش سربیشه یکی از همان چشمه‌های منحصر بفرد است که همان ترش بودن در وهله اول جذاب است و کنجکاومان می‌کند.
این چشمه پرخاصیت در ردیف چشمه‌های آب کلرور سدیم و سولفات کلسیم قرار می‌گیرد.
بنابر نظر کارشناسان و تجربه افراد محلی آب این چشمه برای درمان انواع بیماری‌های پوستی، درد‌های مفصلی، رماتیسم، اختلالات سلامت جسم و روح، با سفر به چشمه‌های آ‌بگرم خراسان جنوبیغدد داخلی، بیماری‌های گوارشی و همچنین برای رفع مشکلات عضلانی و بیماری‌های زنان بسیار مفید است. این چشمه قرن هاست که علاوه بر این خواص درمانی برای شرب نیز مورد استفاده افراد بومی قرار دارد و مزه دلچسبی دارد.

 

 

 

 


آبگرم گزیک
چشمه آبگرم گزیک، در شهرستان درمیان و در روستایی به همین نام قرار دارد.
چشمه آبگرم معدنی گزیک خواص درمانی زیادی دارد. دمای آب آن خیلی داغ و سوزاننده نیست و گردشگران می‌توانند به راحتی تمام بدنشان را در آب قرار دهند و از دمای مطبوع آن لذت ببرند. آرامگاه سلطان ابراهیم رضا (ع) نیز در نزدیکی آبگرم قرار دارد.

سلامت جسم و روح، با سفر به چشمه‌های آ‌بگرم خراسان جنوبی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم میهمانی لاله‌ها در قزوین 
۱۱ مصدوم در پی تصادف در خودرو
جان باختن دختر بچه قاینی بر اثر برخورد صاعقه
مهمانی لاله‌ها در چهل و هفتمین بهار انقلاب اسلامی
تزریق ۷.۸ همت از دارویار بیمه‌ها و داروخانه‌ها
مزایای انتخابات تناسبی و تقویت نقش احزاب
بهره برداری ۹ طرح در بندر خمیر
یک ویدیو از ماهیت خاندان منحوس پهلوی در مورد شکار در گرگان
بزرگداشت یاد و نام شهدای گرانقدر در گلستان
پیام تسلیت تولیت آستان قدس رضوی در پی درگذشت استاندار اسبق فارس
شمسایی: تنها به فینال فکر می‌کنیم؛ حق نداریم اشتباهات را تکرار کنیم
تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در پردیس
انهدام شبکه قاچاق سوخت در فارس
هفته بیستم لیگ برتر فوتبال، پیروزی استقلال مقابل شمس‌آذر در نیمه نخست
افتتاح طرح‌های عمرانی و خدماتی در آذربایجان شرقی
آغاز نمایش فیلم‌های جشنواره فجر در ۲ سینمای چهارمحال و بختیاری
کلنگ ساخت بیمارستان مهستان به زمین زده شد
برد بانوان فوتسالیست گلبرگ مقابل نماینده خوزستان
اجرای طرح سلام محله در گرمسار و مهدیشهر
شیرخشک های نستله دهها کودک را در انگلیس مسموم کرد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)