• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۰۳۹۲۹
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ضرورت شناسایی ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور و حفاظت از آن‌ها

رییس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران به مناسبت روز ملی " ذخایر ژنتیکی و زیستی " در پیامی بر لزوم حفاظت ازاین ذخایر به عنوان منبع و گنجینه ارزشمند تاکید کرد.

ضرورت شناسایی ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور و حفاظت از آن‌هابه گزارش خبرگزاری صداوسیما، در پیام آقای سید مجید تولیت ضمن تبریک این روز ملی آمده است ... تمدن بشری از ابتدا آمیخته به حفظ و کاربرد ذخایر ژنتیکی بوده است و تاریخ آن به هزاران سال قبل برمی گردد، زمانی که انسان شروع به اهلی کردن گندم و دام در مناطقی از جهان و از گیاهان دارویی برای درمان بیماری‌ها و از میکروارگانیسم‌ها برای تولید لبنیات و یا مخمر نان استفاده کرد.
وی  گفت: در حال حاضر بسیاری بر اهمیت ذخایر ژنتیکی و زیستی آگاه هستند و متاسفانه یکی از اصلی‌ترین ثروت‌های کشور‌های در حال توسعه که به تاراج کشور‌های توسعه یافته می‌رود همین منابع ژنتیکی و زیستی است و به جرات می توان گفت امنيت ملي يك كشور در زمینه غذا، سلامت و اقتصاد به ذخاير ژنتيكي و زیستی آن کشور وابسته است. توجه به ذخایر ژنتیکی نه تنها اهمیت دادن به تنوع عظیم موجود در میان گونه¬های جانوری، گیاهی و ریزسازواره‌هاست بلکه الزامی برای حفظ امنیت و استقلال هر کشور است.
آقای تولیت افزود: ذخایر ژنتیکی دربرگیرنده کلیه افراد یک گونه به خصوص آن‌هایی است که در معرض تهدید و یا انقراض هستند. ذخایر ژنتیکی همچنین شامل جمعیت، مجموعه یا نژاد‌هایی از یک گونه که حاوی ژن‌ها و صفات ویژه‌ای است که در یک منطقه جغرافیایی سازگار شده اند و به آن منطقه تعلق دارند. نژاد‌ها و سلول‌های جهش یافته یا اصلاح شده میکروارگانیسم ها، گیاهان و جانوران نیز شامل این ذخایر هستند..
رییس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با تشریح کاربرد‌های ذخایر ژنتیکی و زیستی گفت: این ذخایر عظیم و بسیار مهم همواره منبع اصلی بشر برای افزایش تولید محصولات کشاورزی و دامی و دارو‌ها بوده و بدون استفاده از آن، بشر هرگز قادر به تغذیه جامعه انسانی و حفظ سلامت آن نبوده است. بدون شک با افزایش دانش بشر، هر روز بر اهمیت این منابع افزوده می‌شود. هر روزه گونه‌های جدید گیاهی و میکروارگانیسمی حاوی ژن‌های مربوط به حذف آلاینده‌های محیطی و یا ژن‌هایی با خاصیت‌های منحصر به فرد دارویی شناخته و به گستره اطلاعات ما از ذخایر ژنتیکی افزوده می‌ شود که هر کدام بطور بالقوه می‌توانند تاثیر شگرفی بر روی زندگی بشر داشته باشند.
وی همچنین اظهار کرد: نمونه‌های سلولی مربوط به بیمار‌ها یک منبع با ارزش برای مطالعه ژن‌ها و یافتن روش‌های درمان است. حفظ و بهره برداری از این ذخایر ضامن توسعه پایدار و آینده‌ای روشن برای کشور و جامعه بشری است . افزایش تولید کشاورزی همواره نیازمند استفاده از منابع ژنتیکی بوده که موجب افزایش تولید و یا مقاومت آن به انواع بیماری‌ها یا آفات می‌ شود و این خود سبب افزایش چشمگیر تولیدات کشاورزی در چند دهه گذشته شده است.
آقای تولیت شناسایی ذخایر ژنتیکی و زیستی و حفاظت از آن‌ها به عنوان منبع و گنجینه ارزشمند و بی پایان را یکی از نیرومندترین ابزار برای تولید ثروت، ایجاد اشتغال، توسعه ملی و مقابله با فقر، گرسنگی و بیماری در هر کشور عنوان کرد و افزود: بسیاری از فعالیت‌های تحقیقاتی در زمینه ژنتیک، بیوتکنولوژی، پزشکی و کشاورزی وابسته به منابع ژنتیکی و زیستی است که از یک سو موجب حفظ ذخایر ملی و از سوی دیگر توسعه علم و فناوری در زمینه‌های مختلف و همچنین ارتقای سلامت و امنیت غذایی جامعه می‌شود. علاوه براین بهره برداری و استفاده از این منابع ارزشمند در سطح ملی باعث افزایش تولیدات و همچنین کسب درآمد‌های خارجی از راه فروش فرآورده‌های آن و اطلاعات با ارزش حاصل از این فراورده‌ها می‌شود.
رییس مرکز با بیان اینکه ابلاغ مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص راه اندازی زیست بانک در ایران به دست جهاد دانشگاهی در پانزدهم فروردین ۱۳۸۶ که نشان اشراف معظم له به اهمیت موضوع و لزوم توجه و عملکرد مناسب و سریع در این زمینه را دارد؛ خاطر نشان کرد: این روز در تقویم کشور به عنوان "روز ذخایر ژنتیکی و زیستی" نامگذاری شده است تا با فرهنگ سازی و گرامیداشت آن یادآوری شود که این موهبت ارزشمند الهی نیاز به حفاظت و بهره برداری درست دارد تا بر اساس آن امنیت سلامت، امنیت غذایی و پیشرفت کشور ضمانت یابد. استفاده صحیح و حراست این گنجینه عظیم ملی نیازمند همیاری همه گروه های کشور است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست بانوان مشاور دستگاه‌های اجرایی در لاهیجان
آیین اختتامیه نمایشگاه قرآن و عترت استان تهران
انتصاب لفته دورکوندی به عنوان سرپرست فرمانداری خرمشهر
گشت‌های نظارتی ویژه ماه مبارک رمضان تعزیرات در پردیس
برطرف شدن آلودگی شبکه آب شرب کاشمر
امضای تفاهمنامه ۴۲۰۰میلیارد تومانی تامین کاغذ کتب درسی
یک ساعت با محیط‌بان در مدرسه شهید ورمزیار خوی برگزار شد
ربیعی: هیچ‌چیز مانع رسیدن به هدف‌مان نخواهد شد
همایش اهمیت صنعت بذر در اقلید
شاخص‌های قیمت مصرف کننده در بهمن ماه
روز‌های بارانی و سرد در راه گیلان
کشف ۳۰ تن سنگ زینتی قاچاق در خور و بیابانک
بررسی ۱۹ پرونده شهری در کمیسیون ماده ۵ خوزستان برای ۹ شهر
رزمایش کمک مومنانه در شهرستان‌های قرچک و پاکدشت
جمع آوری معتادان متجاهر به مراکز ترک اعتیاد رشت
بررسی الزامات اجرای طرح آزمایشی آبیاری قطره‌ای زیرسطحی در نقده
برنامه ریزی برای حل موضوع «رفع تعهد ارزی»
کانون فرهنگی تربیتی شهید مطهری الشتر، مهد پرورش استعداد‌ها
گسترش محدوده شهری شوشتر برای اجرای طرح‌های حمایتی مسکن
از ابلاغ سهیمه آسیایی به تیم بانوان نفت و گاز تا قابلیت استان برای میزبانی مسابقات هندبال آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ثریا آقایی به کشور بازگشت
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
تغییر مسیر خط ۸۰ اتوبوسرانی اصفهان
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
تخت روانچی: آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
پیش بینی ۴ ایستگاه نوروزی برای راهنمایی و پذیرایی از مسافران نوروزی در میبد
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود
پزشکیان: به دنبال ناامنی و تنش در منطقه نیستیم
۶ اسفند، آخرین فرصت برای نام نویسی در آزمون استخدامی
رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها
کاخ سفید: گزینه اول ترامپ برابر ایران همواره دیپلماسی است
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)