• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۰۴۰۳۳
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۸
سیاسی » مجلس

ریل‌گذاری قانونی مجلس برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس با اختصاص بودجه ۱۱ هزار میلیارد تومانی، امکان محقق شدن مطالبات رهبر معظم انقلاب در توسعه تولید دانش‌بنیان را فراهم کرده است.

ریل‌گذاری قانونی مجلس برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیانبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ آقای محمدباقر قالیباف امروز (دوشنبه) در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی مجلس، ضمن تبریک و تهنیت حلول ماه میهمانی خدا، ماه مبارک رمضان به تمامی مردم عزیز ایران و تمامی مسلمانان جهان گفت: این ماه فرصتی درخشان برای تقویت همدلی و اتحاد و محبت اجتماعی و رقم زدن جلوه‌های بی نظیر نوع‌دوستی در سراسر کشور است؛ در کنار خودسازی، با محکم کردن زنجیره مهربانی و الفت، همچون سال‌های گذشته، از برکات این ماه عزیز در کنار یکدیگر بهره‌مند شویم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب همچون سال‌های گذشته، تولید را محور فعالیت‌های اقتصادی سال پیش رو قرار دادند و با تاکید بر دو ویژگی دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین بودن این فعالیت‌ها، نقشه راه اولویت‌های قانون‌گذاری و اجرا را در سال جاری را تعیین کردند؛ خدا را شاکریم که مجلس یازدهم از نخستین روز‌های آغاز به کار خود، توجه ویژه‌ای به تقویت تولید دانش‌بنیان و ریل‌گذاری قانونی لازم برای پیشرفت و گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان داشته است.
وی تاکید کرد: از همان ابتدای شروع به کار مجلس، با فعالان این حوزه نشست‌هایی برگزار شد تا از نیازمندی‌های این حوزه اشراف بیشتری داشته باشیم و متناسب با نیازمندی ها، بدون معطلی رفع آن‌ها را در چارچوب قانون، در دستور کار قرار گرفت. مجلس انقلابی پس از ۱۸ ماه تلاش، در روز‌های پایانی سال گذشته، قانون «جهش تولید دانش بنیان» را نهایی کرد و امروز که رهبر انقلاب حمایت از تولید دانش بنیان را اولویت سال ۱۴۰۱ قرار دادند، خوشحالیم که مجلس پیشاپیش رسالت خود را به انجام رسانده است.
رئیس قوه مقننه بیان کرد: از ابتدای سال جاری، پشتیبانی‌های قانونی و ریل‌گذاری لازم برای حمایت از تولید دانش بنیان در دسترس مدیران اجرایی قرار گرفته و ضروری است با تصویب فوری و دقیق آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی از این فرصت بهترین استفاده صورت گیرد. در قانون «جهش تولید دانش بنیان»، کمک به شرکت‌های نوآفرین و توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان و نیز فراهم کردن زمینه فعالیت نخبگان در کشور به تصویب رسیده است.
قالیباف افزود: در این قانون، حمایت‌هایی نظیر تسریع در پرداخت تعهدات مالی معوق دستگاه‌های اجرایی به شرکت‌های دانش‌بنیان، افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی و توسعه فعالیت بانک‌ها در این حوزه، واگذاری دستاورد‌های پژوهشی دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی به همراه تخصیص فضای مازاد آن‌ها به شرکت‌های دانش بنیان، خرید خارج از فرآیند قانون مناقصات محصولات دانش‌بنیان در مواردی که برای اولین بار در کشور ساخته شده اند، همچنین مشوق‌های مالیاتی لازم پیش بینی شده است و رسیدگی به اختلافات مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان در شعب تخصصی دادگاه با راهبری قوه قضاییه نیز به تصویب رسیده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: این مصوبه به زودی با تایید نهایی توسط شورای نگهبان به قانون تبدیل خواهد شد که در صورت اجرای صحیح و تشکیل «شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان» به ریاست رییس محترم جمهور، در جهت همگرایی و هم افزایی دستگاه‌های اجرایی در حوزۀ اقتصاد دانش بنیان، می‌تواند شرکت‌های دانش‌بنیان را از حاشیه اقتصاد خارج کرده و آن‌ها را به بازیگران اصلی و ستون فقرات تولید در کشور تبدیل کند.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: توجه ویژه مجلس یازدهم به تولید دانش‌بنیان به گونه‌ای بوده است که اعتبارات لازم برای جهش اقتصاد کشور در این حوزه نیز در بودجه سال ۱۴۰۱ در نظر گرفته شده است؛ مجلس با در نظر گرفتن بودجه ۱۱ هزار میلیارد تومانی، امکان محقق شدن هدف گذاری و مطالبات رهبر معظم انقلاب در توسعه تولید دانش‌بنیان توسط دولت محترم، بعنوان متولی اصلی امر را فراهم کرده است. مجلس ضمن تاکید بر انجام وظیفه نظارتی خود در اجرای قانون، آمادگی خود را برای تصویب دیگر نیاز‌ها و الزامات قانونی در جهت تحقق شعار سال، به دولت محترم و فعالان حوزه تولید دانش بنیان اعلام می‌دارد.
قالیباف ابراز امیدواری کرد: در سال ۱۴۰۱ بتوانیم با سپردن فرمان اقتصاد کشور به جوانان پرانگیزه، با استعداد و نخبه ایران عزیز و با فراهم کردن زمینه فعالیت ثروت‌آفرین این جوانان در کشور، به انحصار‌های دولتی و دیوان سالاری کهنه و بی‌رمق اداری در کشور پایان دهیم و فصلی جدید در توسعه و آبادانی ایران آغاز کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای برنامه پایش دوره‌ای بر بیش از ۸۰ طرح گردشگری
تبیین راهکار‌های تقویت سنت حسنه امر به معروف و نهی از منکر در دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد
بازدید رئیس مجلس از جشنواره همام، ویژه آثار هنرمندان توان یاب
بازی‌های آسیایی جوانان؛ صعود تیم والیبال دختران ایران به دیدار نهایی
ترکیه ۴۴ فروند جنگنده یوروفایتر تحویل می‌گیرد
پیگیری مشکل ۸ دانش آموز باز مانده از تحصیل رودبار
آماده پشتیبانی‌های قضایی از جامعه پرستاری کشور هستیم
رهاسازی آب در خیابان پیروزی قزوین؛ توضیح شرکت مخابرات
امضا پیمان همبستگی کلان‌شهر‌های بریکس
نشست علمای برجسته جهان اسلام در اسلام‌آباد
کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان؛ رحمانی به مدال برنز رسید
تقدیر از پرستاران در سالروز ولادت حضرت زینب (س)
تجربیات جنگ تحمیلی ۱۲ روزه محوریت برنامه‌های هفته پدافند غیر عامل در قم
بازی‌های آسیایی جوانان؛ تیم شنا ۴ در ۱۰۰ متر آزاد ایران هشتم شد
مسابقات سراسری قرآن در سنندج فرصتی برای نمایش انسجام ملی و دینی بود
داخلی سازی صنعت خودروسازی در شرایط تحریمی
بازی‌های آسیایی جوانان؛ شهشهانی به مقام پنجم ماده ۲۰۰ متر کرال پشت رسید
اخبار گوناگون از نقاط مختلف کردستان - دوشنبه ۵ آبان
صدای مردم پنجم آبان ماه انعکاس دغدغه‌های شهروندان قزوینی
تصادف در طبل قشم جان دو دانش آموز را گرفت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
محمود عباس: حسین الشیخ جای من را خواهد گرفت
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد
نیروهای الجولانی و کردهای سوریه بار دیگر با یکدیگر درگیر شدند
پایان ۱۳ سال انتظار؛ تولد دوقلوها در بابل پس از ۶ سال فریز جنین
پخش زنده دیدار رده بندی و فینال کشتی آزاد از شبکه ورزش
یک فوتی و چهار مصدوم در پی ریزش ساختمان قدیمی در خیابان جمهوری
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی
کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان؛ چهار نشان رنگارنگ ایران در ۴ وزن دوم
اقدام ۳ کشور اروپایی در فعال‌سازی اسنپ‌بک باطل است
کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان؛ سینا خلیلی به نشان نقره رسید
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
نمایشگاه گل های داوودی در باغ گیاه شناسی ملی ایران
آغاز فرآیند تعیین قیمت دارایی‌های بانک آینده
صدور مجوز آموزشگاه رانندگی از درگاه ملی مجوز‌ها
فروش اینترنتی بلیت بازی فجر سپاسی و استقلال  (۱۴ نظر)
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
فرصت ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۵ برای اولویت‌های جدید فراهم شد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
حمله احتمالی دشمن ناکام‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه خواهد بود  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
آسفالت معابر شهرستان کهگیلویه در دستور کار  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)