• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۰۴۷۴۳
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۰
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

بهره گیری از توانمندی های آموزش و پرورش در ایجاد شرکت های دانش بنیان

تفاهم نامه همکاری مشترک میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش به امضا رسید تا اقدامات برای رسوخ فناوری و نوآوری در آموزش و پرورش شتاب گیرد.

بهره گیری از توانمندی های آموزش و پرورش در ایجاد شرکت های دانش بنیانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش، تفاهم نامه‌ای برای «استفاده بهینه از ظرفیت‌های علمی، پژوهشی، فناورانه طرفین در جهت تقویت رسوخ فناوری و نوآوری در آموزش و پرورش»، «ترویج فرهنگ تولید دانش بنیان و تشویق فعالان حوزه دانش آموزی به گسترش فضای کسب و کار»، «ایجاد خانه‌های خلاق و نوآوری» و «بهره گیری از توانمندی‌های آموزش و پرورش در ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و خلاق» به امضا رسید.
این تفاهم نامه در راستای تحقق شعار سال و در اجرای سند راهبردی کشور در امور نخبگان، اساسنامه سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان و کلیات نظام تربیت استعداد‌های برتر در آموزش و پرورش به امضا رسید تا تعامل اثر بخش مدارس، هنرستان‌ها و پژوهش سرا‌های دانش آموزی و کانون‌های فرهنگی و تربیتی با پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و خانه‌های خلاق و نوآوری بیشتر شود. همچنین جلب حمایت این مراکز در زمینه‌های علمی، پژوهشی و فناوری و استفاده بهینه از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و گسترش و همفکری و همکاری‌های آموزشی و تحقیقاتی مشترک نیز از دیگر اهداف امضای این تفاهم نامه مشترک است.

 »»   حمایت از ترویج فرهنگ توسعه علم و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان 
از دیگر مفاد این تفاهم نامه می‌توان به «توسعه و گسترش خانه‌های خلاق و نو آوری دانش آموزی، سلامت، گردشگری و صنایع خلاق فرهنگی»، «حمایت از ترویج فرهنگ توسعه علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان و همکاری در شناسایی و ارزیابی طرح‌های برتر فناورانه و نو آورانه معلمان و دانش آموزان»، «کمک به تبدیل فضا‌های جانبی آموزش و پرورش (دارالقرآن، هنرستان، پژوهش‌سرا، کانون آزمایشگاه و ...) به مراکز رشد و خانه‌های خلاق و نوآوری»، «همکاری در استفاده از ظرفیت فضا‌های آموزش و پرورش برای تولید دانش بنیان با همکاری پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان»، «تسهیل امکان بازدید معلمان و دانش آموزان از مراکز نوآوری و پارک‌های علم و فناوری» و ... اشاره کرد.
در این همکاری مشترک بر «کمک به توسعه و تجهیز هنرستان‌ها، پژوهش‌سرا‌های دانش آموزی، کانون‌های فرهنگی و تربیتی، دارالقرآن‌ها، مراکز رشد کارآفرینی، نوآوری و برپایی نمایشگاه علم و فناوری مبتنی بر موازین قانونی و مقررات جاری در چارچوب برنامه‌های محوری ستاد‌های توسعه فناوری»، «حمایت از اعطای بورس تحصیلی سالانه از طریق شرکت‌های دانش بنیان و خلاق برای دانش آموزان استعداد‌های برتر و همکاری در برنامه ریزی»، «برگزاری اردو‌های آموزشی، المپیاد‌های علمی، مسابقات و جشنواره علمی و پژوهشی در پژوهش سرا‌ها و کانون‌های فرهنگی دانش آموزی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی مدیریت و راهبری کسب و کار‌های کوچک ویژه دانش آموزان» و «ایجاد هسته‌های دانش بنیان در دوره ابتدایی و حمایت مادی و معنوی از آنان تحت نظارت و مدیریت بخش‌های ذیصلاح در داخل وزارت آموزش و پرورش» تاکید شده است.
به منظور اجرای این تفاهم نامه یک «کارگروه مشترک همکاری» متشکل از نمایندگان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بنیاد ملی نخبگان و وزارت آموزش و پرورش تشکیل می‌شود؛ موضوعات همکاری طرفین در جلسات توسط کارگروه مشترک همکاری، برنامه ریزی و پس از تأیید طرفین پیگیری می‌شود. طرفین موظفند ظرف مدت دو هفته پس از امضای تفاهم نامه چهار نفر را به عنوان عضو کارگروه مشترک همکاری به صورت مکتوب به یکدیگر معرفی کنند.
به منظور بررسی و نظارت بر پیشرفت اجرای طرح‌ها و فعالیت‌های انجام شده و هماهنگی و پیگیری موارد توافق شده، «دبیر کارگروه مشترک همکاری (یک نفر از نمایندگان وزارت)» که مسئولیت برگزاری جلسات کارگروه را دارد موظف است گزارشی را هر سه ماه یک بار به مقامات عالی معاونت و وزارت ارائه کند.

 »»   نمایندگان تام‌الاختیار 
نمایندگان تام الاختیار مشترک این تفاهم نامه را «رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدائی»، «الهام یاوری رییس سازمان ملی پرورش استعداد درخشان»، «محمد کاظمی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش»، «مهرالله رخشانی مهر معاون وزیر و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور»، «پرویز کرمی دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق»، «حمید ذوالفقاری رییس مرکز توسعه فناوری‌های معاونت علمی و فناوری» و «محمدصادق موحد معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان» تشکیل می‌دهند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هنر نقالی و طنین شور شاهنامه‌خوانی در خرمدره، زنجان
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
یادداشت رئیس مجلس در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
کشف و معدوم سازی ۱۴۰ تن فرآورده خام دامی و تخم مرغ در آذربایجان شرقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
استعفا در شرایط حساس
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پزشک معالج کاظمی: خانواده صابر رضایت دادند تا پیکر به پزشکی قانونی نرود
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)