• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۰۶۵۹۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

رونمایی از ۹ دستاورد جدید در روز فناوری هسته‌ای

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: از ۹ دستاورد از جمله سه رادیو داروی جدید تشخیص و درمان سرطان در ۲۰ فروردین رونمایی می‌شود.

رونمایی از ۳ رادیو دارو جدید در ۲۰ فروردینبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، آقای محمد اسلامی، در نشست خبری امروز چهارشنبه، ۱۷ فروردین، در تشریح دستاورد‌های شانزدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای افزود: تولیدات در سازمان انرژی اتمی بر مبنای دانشی و تولید محصولات دانش‌بنیان است.

رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه افزود: تلاش شده فناوری‌های صنعت هسته‌ای بر اساس فکر، دانش و تلاش شبانه‌روزی جوانان دانشمند خود این فناوری‌ها را به دست بیاورد تا ایران به‌عنوان کشور صاحب دانش هسته‌ای شناخته شود.

آقای اسلامی افزود: روز ملی فناوری هسته‌ای امسال با دو نگاه باتوجه‌به عملیات‌های روانی علیه ایران برگزار می‌شود.

وی گفت: اول در راستای جهاد تبیین، تاریخ هسته‌ای کشور را علی‌رغم سیاه‌نمایی‌ها و القائات و عملیات روانی علیه ایران ما تکلیف داریم در جهت روشنگری افکار عمومی دنیا و همین‌طور مردم خودمان حرکت کنیم.

تدوین برنامه جامع راهبردی توسعه انرژی اتمی

رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه اظهار کرد: در این راستا اسنادی رونمایی می‌شود سند جامع راهبردی توسعه انرژی اتمی است که تدوین و مراحل تصویب خود را طی کرده را تا افق ۱۴۲۰ نشان می‌دهد. با رونمایی از این سند اقدام بعدی ما طراحی چارچوب برنامه خود بود که با استناد به این سند، برنامه و چهارچوب برنامه اتمی ایران را در سایت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بارگذاری کنیم که هم رفع ابهام شود و هم کیفیت و چگونگی برنامه‌های ایران معرفی شود.

رونمایی از ۹ دستاورد جدید هسته‌ای در ۲۰ فروردین

وی گفت: نگاه دوم به رونمایی از دستاوردهای گذشته مربوط می‌شود. برای سال ۱۴۰۱، ۹ دستاورد جدید رونمایی می‌شود که از این میان سه دستاورد در حوزه رادیو داروها و دو دستاورد برای اولین‌بار در حوزه پلاسما است که کاربرد در درمان سرطان دارد.

آقای اسلامی افزود: با مشارکت وزارت بهداشت امیدواریم این محصولات پلاسما مرحله بالینی را طی و وارد چرخه درمان شود.

وی گفت: محصولات جدیدی در حوزه پلاسما با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان در جهت آفت‌زدایی محصولات کشاورزی نیز تولید شده است.

وی افزود: چهار دستاورد دیگر در حوزه لیزر و سامانه‌های کنترلی و عکس‌برداری، ۲۰ فروردین به دست رئیس‌جمهور رونمایی خواهد شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

اقدامات و تعهدات در مذاکرات وین متناظر است

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره مذاکرات وین نیز گفت: مذاکرات توسط تیم مذاکره‌کننده ایرانی انجام شده و مراحل خودش را طی می‌کند موضوع حائز اهمیت، اراده جمهوری اسلامی ایران است که همواره پیش‌گام بوده برای این‌که اعتمادسازی کرده و ابهامات را برطرف کند، ولی هیچ زمان ملت ایران حرف غیرقانونی و زور را نپذیرفته و نمی‌پذیرد. برای حسن‌نیت خود در زمانی که برجام تصویب شده بود، سازمان انرژی اتمی عیناً بر اساس برجام عمل کرد و هیچ‌کدام از اطراف موضوع به تعهداتشان به بهانه‌های عمل نکردند، ولی الان که اراده کردند که برگردند و تعهداتشان را انجام دهند، اقدامات و تعهدات در مذاکرات متناظر است و هر گام با گام متناظر برداشته می‌شود.

وی گفت: امیدواریم طرف مقابل پایبند به تعهدات قبلی باشد.

فناوری هسته‌ای کشور، تماماً ایرانی است

آقای اسلامی در ادامه با بیان اینکه هیچ کشوری به ایران در رسیدن به فناوری هسته‌ای کمک نکرده و این ظرفیت با تحقیقات به‌دست‌آمده است، اظهار کرد: امروز چرخه سوخت در ایران از صفر تا صد کاملاً ایرانی است و این ظرفیت چیزی نیست که در اختیار همه کشور‌ها باشد و ایران این انحصار را شکسته است.

وی گفت: ما هدف‌گذاری کرده‌ایم که به سمت ساخت نیروگاه‌های اتمی تماماً ایرانی گام برداریم.

تکمیل مرکز ملی یون درمانی تا سال ۱۴۰۲

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در خصوص تکمیل مرکز ملی یون درمانی در البرز گفت: مرکز ملی یون درمانی بخش ساختمانی‌اش تأخیر داشته و امروز از وضعیت بهتری برخوردار است و از هفته‌های آینده نصب خواهد شد و امیدواریم تا سال آینده به بهره‌برداری برسد و در جهت درمان سرطان گام مؤثری بردارد و ایران با تأسیس این مرکز ششمین کشور صاحب این مرکز درمانی خواهد شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

اسلامی: تا زمانی که رژیم صهیونیستی هست ادعا‌های کذب علیه ایران هست

آقای اسلامی در خصوص روابط ایران و آژانس و در پاسخ به سؤالات ادعایی گفت: تا زمانی که رژیم صهیونیستی هست ادعا‌های کذب علیه ایران هست و امیدواریم بر اساس توافقات بررسی اسناد تا خردادماه به اتمام برسد و نمایندگان آژانس گزارش خود را منتشر کنند.

رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص ادامه مذاکرات با روس اتم هم‌زمان با کندی روند مذاکرات برجامی افزود: این مذاکرات ادامه دارد.

میزان ذخایر ۲۰ و ۶۰ درصد اورانیوم در کشور

وی گفت: میزان ذخایر ایران تغییری نکرده و در خصوص پروژه پیشروان طرح مذکور در حال انجام است.

اسلامی در خصوص نگه‌داشتن ذخایر ۶۰ درصدی در ایران برای تولید رادیو دارو گفت: این مورد انجام شده و امروز آن ذخایر به‌عنوان یک ظرفیت برای تولید رادیو دارو مورداستفاده قرار گرفته و میزان آن کمتر از ۳ کیلوگرم است.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سؤالی درباره بحث تحقیق و توسعه در مذاکرات در وین نیز اظهار داشت: تحقیق و توسعه عمدتاً درباره ماشین‌هاست و آنچه گفت‌وگو شده در چارچوب نظرات سازمان انرژی اتمی است و امیدواریم متناظر تعهدات طرف مقابل تحقق یابد. بحث تحقیق و توسعه چهار سال مدت محدودیت ما کاهش‌یافته و از ۱۵ سال به ۱۱ سال کاهش‌یافته و امیدواریم سریع‌تر این مراحل طی شود که با اما و اگر و اشاره صحبت نشود.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره برنامه سازمان انرژی اتمی برای بحث کمبود آب در منطقه که سؤال خبرنگار دیگری بود، گفت: سازمان انرژی اتمی دو مطلب را دنبال می‌کند. یکی از طریق ظرفیت ژئوفیزیک هوابرد که ذخایر کشور را شناسایی می‌کند و بخشی هم برای آب است که برای دستگاه‌های مربوطه انجام می‌شود. در بخش آب‌شیرین‌کن‌ها در بوشهر که دولت و مردم انتظار داشتند، در حال توافق با وزارت نیرو هستیم برای این‌که ظرفیت آب‌شیرین‌کن ۷۰ هزارمترمکعبی را در بوشهر ایجاد کنیم. در حال حاضر ظرفیت آب‌شیرین‌کن ما در بوشهر ۵ هزار مترمکعب است که باید با استفاده از ظرفیت داخلی، ظرفیت‌های جدیدی را ایجاد کنیم.

معاون رئیس‌جمهور درباره این که آیا تحریم‌های آمریکا علیه روسیه بر همکاری ما با روسیه اثر می‌گذارد نیز اظهار داشت: وزیر خارجه روسیه رسماً اعلام کرد که یک نامه‌ای از وزارت خارجه آمریکا دریافت کرده و نگرانی برای تضمین را بیش از این دنبال نمی‌کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

سازمان انرژی اتمی در بحث غنی‌سازی کوتاهی نکرده است

اسلامی درباره حضورش در سازمان انرژی اتمی و این‌که تا چه اندازه این سازمان وظیفه خود را در حفظ فناوری هسته‌ای حفظ کرده است، خاطرنشان کرد: سازمان انرژی اتمی در بحث غنی‌سازی هیچ‌گونه کوتاهی را نکرده و همواره مسیر روبه‌رشدی را طی کرده است.

وی با بیان این‌که سازمان انرژی اتمی قانون اقدام راهبردی مجلس را تمام‌عیار اجرا کرده است، اظهار داشت: اگر ظرفیت غنی‌سازی از بین رفته بود نمی‌توانستیم ماشین‌های نسل جدید را نصب کنیم. سازمان انرژی اتمی در چارچوب تدابیر مقام معظم رهبری بر اساس مصوبات شورای امنیت ملی حرکت می‌کند. این نقطه امنیت ملی است؛ نه این‌که موضوع امنیتی است. امروز فناوری پیشرفته را به شما نمی‌دهند، از حضور دانشجویان ایرانی در دانشگاه‌های ممتاز در دنیا در علوم و فنون پیشرفته جلوگیری می‌کنند، چون تحت سلطه آنها قرار گرفته است. هدف ما خارج‌شدن از این سلطه بوده است و این هدف اتفاق افتاده و امروز زنجیره‌های ماشین‌های پیشرفته که الان در حال کار است و به شایستگی توانستند قانون اقدام راهبردی را پیاده کنند، نقطه قوتی شده که آنها را از ادامه طرح فشار حداکثری منصرف کرده است و خودشان اعتراف کردند فشار حداکثری شکست خورده و خود را آماده کردند به برجام برگردند.

اسلامی خاطرنشان کرد: گرچه در کشور بر مردم سخت گذشته ولی ما از این مرحله عبور کردیم و نمی‌توانند این حرکت را نادیده بگیرند. در این دوره که شروع به مذاکره کردند بحث ازبین‌بردن ظرفیت غنی‌سازی و تخریب ماشین‌‌ها و ... را مطرح و خواسته‌های قبلی خود را مطرح کردند و با پاسخ دندان‌شکن ایران مواجه شدند و از پیگیری آنچه می‌خواستند انصراف دادند.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره زمان تولید برق هسته‌ای گفت: الان واحد یکم نیروگاه بوشهر هزار مگاوات برق تولید می‌کند با فرکانسی که باعث تنظیمات فرکانس شبکه برق کشور می‌شود که به‌شدت موردنیاز وزارت نیرو است و این خودش گام بزرگی بوده است.

وی گفت: در حال حاضر نزدیک ۵۲ میلیارد کیلووات برق به شبکه برق کشور و مصرف نیروگاه تزریق شده است. گام دوم احداث دو واحد هزار مگاواتی مجزاست که آنها نیز در دست ساخت است و امیدواریم با تمهیدات مالی صورت‌گرفته این دو پروژه نیز سرعت بگیرد و با سرعت بالاتری آن دو پروژه را در چارچوب زمان‌بندی انجام دهیم. نزدیک به ۹ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد که باید منابع مالی آن را تأمین کنیم. گام جدید ما ده‌هزار مگاوات جدید خواهد بود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
قرار بود در فروردین سال 1397 از یک باتری اتمی رونمایی کنند که قادر به تولید 50 سال برق به صورت پیوسته می باشد و مسئولان ایرانی مدعی بودند که این باتری می تواند در موبایل ، لپ تاپ ، صنایع و بیابانهای دورافتاده فاقد برق مورد استفاده قرار گیرد.

چرا رو نمایی نشد
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
نشست شورای دستگاه‌های نظارتی استان وشرکت‌های بزرگ اقتصادی در کرمان
جشنواره آرای برتر قضات برای اصلاح مجرمان در کرمان
نمایشگاه ملی صنایع‌دستی درکرمان
استقبال از تکواندوکار زنجانی مدال آور در مسابقات جهان
راه‌اندازی سامانه جدید پیگیری شکایات و پرونده‌ها درقم
توزیع بیش از ۱۲۷۵ تن کود شیمیایی بین کشاورزان اسکو
تساوی دو بر دو سپاهان و آخال در نقش جهان
اختصاص بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آغاز مرحله دوم بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)