• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۱۰۰۰۸
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۸
فارس » علمی و فرهنگی
بسته سلامت امروز:

روزه داری و بیماری‌های قلبی و عروقی

امروزه مهم‌ترین علت مرگ و میر در کشور‌های جهـان، بیمـاری هـای قلبـی و عروقـی اسـت و سالانه عده زیادی از افراد جامعه به شمار این بیماران افـزوده می‌شود.

روزه داری و بیماری‌های قلبی و عروقیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی گفت:تمایل این بیماران برای روزه داری موجب شده که پزشکان و مشاوران تغذیه همواره مورد سوال قرار گیرند تا از عدم ضرر و آسیب روزه داری برای خود مطمئن شوند.


تاثیر کم آبی بدن (دهیدراتاسیون) و گرسنگی ناشی از روزه داری بر بیماران قلبی


راضیه حسینی با بیان اینکه اگر چه تاکنون چیزی در این زمینه به طور قطع ثابت نشده است، در مواردی مانند بیماری قلبی کنترل نشده و نارسایی قلبی شدید ممکن است منجر به افزایش احتمال برخی پیامد‌های بعدی شود افزود: به طوری که نخـوردن و نیاشـامیدن اگر حساب شده باشد می‌تواند حتی مفید باشد. به طور کلی دهیدراتاسیون در حد معمولی در روزه دار‌ها مشکل ایجاد نمی‌کند، مگر کـسانی کـه داروهـای «وازودیلاتور» و «دیورتیک» مصرف می‌کنند که امکان سرگیجه در آن‌ها وجود دارد؛ بنابراین نکته مهـم، تنظیم دارویی برای این بیماران است.

توصیه‌های تغذیه‌ای در وعده‌های سحر و افطار برای بیماران قلبی
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی گفت:بیماران بهتر است تا حد امکان دارو‌های ادرارآور را به جای سحر در وعده افطـار اسـتفاده کنند تا دچار کم آبی نشوند.

حسینی ادامه داد:این افراد باید تعداد دفعات وعده‌های غذایی را زیاد و حجم غذا را کاهش دهند. چرا که خوردن غذا‌های سنگین در وعده‌های کم، کار قلب را افزایش داده و ایسکمی و نارسایی آن را تشدید می‌کند.
وی اضافه کرد:توصیه می‌شود از مواد دیر هضم با منابع فیبر کافی مثل سبزی‌ها و میوه‌ها استفاده شود، چرا که علاوه بر تاثیر مثبت روی قلب، در جلوگیری از گرسنگی و تشنگی بسیار مؤثر است.
حسینی با اشاره به اینکه بیماران باید از مصرف مقدار زیاد غذای چرب در هنگام افطـار و سـحر خـودداری کنند، هنگام افطار غذای سبک مصرف کنند و دو تا سه ساعت بعد، شام کامل‌تر‌ی را میـل کننداظهار داشت:بیمار باید در هنگام روزه داشتن از انجام فعالیت‌های ورزشی خودداری کند و بهتر است سه تا چهار ساعت بعـد از افطار ورزش کند.
وی همچنین افزود:متخصصان توصیه می‌کنند که ۳ تا ۶ ماه بعد از عمل جراحی قلب، حتـی در صورت موفقیت آمیز بودن آن، از روزه داری خودداری شود.
به گفته این کارشناس ارشد تغذیه روغن‌های گیاهی حاوی اسید‌های چرب غیراشباع چند زنجیره‌ای مثل کانولا (کلزا)، زیتون، سویا، آفتابگردان، گلرنگ و ذرت را در وعده‌های غذایی خود جایگزین روغن‌های جامد مصرف کنند.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی با بیان اینکه از مصرف منابع فلاونوئید‌ها از جمله انگور، چای سبز و سیب در فاصله افطار و سحر غافل نشوندگفت:مصرف انواع سبزی مثل کلم، کدو سبز، پیازچه، گل کلم، هویج، سبزی‌های سبز تیره و سبزی‌های سالادی در وعده‌های سحر و افطار گنجانده شود زیراحاوی عوامل محافظت کننده (مثل فولات، ویتامین سی و فلاوونوئیدها) در برابر بیماری‌های قلبی هستند.

حسینی کارشناس ارشد تغذیه در پایان به این نکته باید اشاره کرد که روزه به طور کلی برای این بیماران مفید است. اگر چه ممکن است روزه داری طولانی علائم ناشی از بیماری‌های قلبی را افزایش دهد و در مواردی حتی با تشدید بیماری‌های ایسکمیک قلبی همراه باشد؛ بنابراین در همه بیماران قلبی در مورد روزه داری نمی‌توان نسخه واحد و یکسانی تجویز کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)