• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۱۰۴۱۸
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۵
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

نویسنده و کارگردان تئاتر:هنرمندان تئاتر نتوانستند بیرق شهدا را به دوش بکشند

وبینار «بررسی تئاتر انقلاب اسلامی» به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما نخستین روز این وبینار دو روزه به موضوع «زیبایی شناسی تئاتر انقلاب اسلامی» اختصاص داشت ونویسنده و کارگردان تئاتر:هنرمندان تئاتر نتوانستند بیرق شهدا را به دوش بکشند حجت‌الاسلام‌ خسروپناه استاد دانشگاه، محمدعلی خبری، هوشنگ توکلی، محمود فرهنگ و حسن دولت‌آبادی از فعالان هنر تئاتر سخنرانی کردند.
محمود فرهنگ کارگردان تئاتر در این نشست به طرح این مسئله پرداخت که آیا تئاتر انقلاب اسلامی توانسته است زیبایی‌هایی آرمان‌های امام خمینی را به تصویر بکشاند و توانسته آثاری را درباره انقلاب اسلامی ارائه بدهد که شالوده انقلاب اسلامی را نه‌فقط در ایران بلکه در دنیا نشر و قوام دهد؟
این کارگردان تئاتر همچنین گفت: هنر اصلی را شهدا انجام دادند و هنرمندان تئاتر نتوانستند بیرق شهدا را به دوش بکشند. شاید ما در آسمان هنر تئاتر انقلاب اسلامی نتوانستیم آثاری را هم در حوزه ادبیات نمایشی و هم حوزه تئاتر ارائه بدهیم. شما کنکاش کنید چند اثر در حوزه ادبیات نمایشی تولیدشده و چند نمایش در مورد انقلاب اسلامی به شایستگی، ارزش و رسالت انقلاب اسلامی را با آن شهدا و آرمان‌ها به ما نشان دادند. تقریباً می‌توانیم بگوییم چیزی را در این حوزه نداشتیم.
محمود فرهنگ اضافه کرد:البته در حوزه دفاع مقدس تلاش‌هایی شده است جشنواره‌هایی برگزارشده است؛ در سال‌های ۶۱ جشنواره‌هایی مثل جشنواره گل‌چهرگان بسیج، جشنواره ۱۷ شهریور، جشنواره شهدای محراب، تئاتر سنگر و پس از تعطیلی، برخی از آن‌ها به جشنواره تئاتر فجر پیوستند. در جشنواره فجر سال ۶۰ تا دهه‌های ۷۰ ؛ولی متأسفانه این مسئله به‌تدریج کمرنگ و کمرنگ‌تر شد و در جشنواره‌های فجر در سال‌های گذشته بویی از انقلاب اسلامی و فجر انقلاب اسلامی به مشام ما نمی‌رسید. شاید چند نمایش به‌عنوان نمایش‌های دفاع مقدس که بعضاً ضد جنگ بودند و ربطی به دفاع مقدس نداشتند ارائه می‌شد برای این‌که خیلی از مسئولین بتوانند بگویند که ما ویترین خود را پر کردیم.
وی گفت: یک وقتی شخصیت‌هایی مانند شهید همت‌ها، باکری‌ها و دیگر شخصیت‌های بزرگی که در دفاع مقدس به شهادت رسیدند را داشتیم اما نتوانستیم زیبایی‌های نهفته در شخصیتشان را نشان دهیم. کشف زیبایی‌های نهفته در شخصیت آن‌ها مثل دفاع، قهرمانی، شجاعت، جسارت و اسلام‌شناسی و موقعیت‌شناسی و پیروزی، موفقیت، شهادت‌شناسی به عهده هنرمندان نمایش است که متأسفانه به وقوع نپیوسته است.
این بازیگر تئاتر افزود :خوشبختانه در حوزه ادبیات داستانی و در حوزه رمان‌های دفاع مقدس، یادداشت‌ها و خاطرات رزمندگان دفاع مقدس به‌طورجدی کارکردیم اما متأسفانه آن زیبایی‌هایی که در ادبیات دفاع مقدس و انقلاب کشف شده است، نتوانسته به‌عنوان یک چشمه زلال به ادبیات نمایشی تئاتر کشور ورود کند و بتواند آن زیبایی‌شناسی تئاتر انقلاب اسلامی را بروز دهد.
وی اضافه کرد:امیدوار هستم بارقه‌هایی از امید برای تجلی زیبایی‌شناسی تئاتر انقلاب اسلامی را در آینده تئاتر ببینیم و در آینده، برنامه‌ریزی راهبردی تئاتر کشور برای ریل‌گذاری دقیق‌تر برای رسیدن به سند مهندسی که در اختیار شورای انقلاب فرهنگی و از مطالبات رهبر انقلاب است انجام شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو زمین‌لرزه پیاپی وراوی شهرستان مهر را لرزاند
پیش بازی‌های روز دوم از هفته دهم لیگ برتر فوتبال
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
کاهش ۵۰ درصدی آب ورودی سد‌های خراسان شمالی 
آمادگی می‌تواند پایلوت طرح ملی حکمرانی داده و آموزش مدیران هوشمند باشد
مضرات نوشیدن آب سرد برای بدن
جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
خبرنگار صداوسیما جایگاه نخست رویداد رسانه‌ای «ن» را به‌دست آورد
امشب، آخرین مهلت ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۵
گلایه اهالی روستای طَورِه شوط از عدم تکمیل مدرسه
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (شانزدهم آبان ۱۴۰۴)
آغاز لیگ برتر بدمینتون مردان کشور با نمایش قدرت تیم‌های برتر
آغاز لیگ برتر بدمینتون بانوان کشور با گرامیداشت یاد زنده‌یاد صابر کاظمی
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)