• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۱۲۸۱۲
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۰
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل
کارشناس صنعت هوایی در گفتگوی اختصاصی با صداوسیما؛

برخی فرودگاهها بدون توجیه اقتصادی ساخته و هم اکنون بلا استفاده اند

کارشناس صنعت هوانوردی گفت: برخی از فرودگاههایی که در گذشته ساخته شدند بدون لحاظ کردن مولفه های اقتصادی ، اجتماعی و ظرفیت مناطق ساخته شدند و در نتیجه، هم اکنون کم پرواز یا فاقد پرواز هستند.

آرمان بیات در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداو سیما با اشاره به مزیت های فرودگاهها در توسعه اقتصادی، گردشگری و فرهنگی مناطق اطراف خود افزود: بجز آئین نامه احداث و بهره برداری فرودگاها که مصوب هیات وزیران است هیچ سند بالا دستی مستقلی در خصوص احداث و بهره برداری نداریم که این آیین نامه هم صرفا حریم و نحوه بهره برداری و احداث را مشخص می کند و سیاست گذاری مشخصی در خصوص نحوه جانمایی و آمایش ساخت فرودگاهها نکرده است.
وی خاطرنشان کرد: از مجموع 53 فرودگاه تحت مالکیت شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، تنها فرودگاه مهرآباد مزیت اقتصادی دارد و فرودگاه مشهد نیز در فصل هایی از سال می تواند اقتصادی باشد و درآمدهای آنها کفاف هزینه هایشان را بدهند.
این کارشناس صنعت هوانوردی افزود: نکته دیگر در خصوص وضعیت فرودگاهها این است که از مجموع 18 میلیون مسافری که سالانه تا پیش از شیوع کرونا از فرودگاهها استفاده می کردند، 12 میلیون نفر آنها صرفا از طریق 5 فرودگاه کشور تردد می کنند و سایر فرودگاهها به دلیل نداشتن زیر ساخت های مناسب، اقتصادی نیستند.
بیات با اشاره به اینکه ریشه این مشکل این است که پروازی در این فرودگاهها صورت نمی گیرد افزود: بر همین اساس، درآمد فرودگاههای غیر اقتصادی در دو یا سه روز ابتدایی هر ماه به پایان می رسد.
وی در خصوص مشکلات موجود در جانمایی و آمایش ساخت فرودگاهها نیز گفت: وقتی فرودگاهها بر اساس مولفه های اجتماعی، اقتصادی و ظرفیت های مناطق ساخته نمی شود و صرفا بر اساس اصرارهای سیاسی ساخته شده و توسعه می یابد، نتیجه این می شود که نمی توان از آنها بهره برداری مناسب کرد.
کارشناس صنعت هوایی گفت: بیش از 70 درصد مجموعه ناوگان هوایی کشور، بیش از 100 صندلی برای مسافر دارند در صورتیکه طبق نیاز کشور، باید زیر 70 صندلی داشته باشند چون کشور ما بخاطر شرایط خود، به هواپیماهای منطقه ای بیش از هواپیماهای پهن پیکر احتیاج دارد.
وی در خصوص راههای درآمد زایی فرودگاهها نیز گفت: درآمد فرودگاهها به دو بخش هوانوردی شامل رفت و آمد مسافران و بخش غیر هوانوردی خارج از سطوح پروازی تقسیم می شود و در کشور ما، عمده درآمد فرودگاهها به ناوبری هوایی و پروازهای عبوری از آسمان کشور وابسته است و سهم پروازهای داخلی و اجاره اماکن داخل فرودگاهها هرکدام فقط 10 درصد درآمد فرودگاهها را شکل می دهد.
وی افزود: درآمد ایجاد شده از محل پرواز های عبوری، درآمدی ملی است که باید صرف اقدامات عمرانی شود اما این درآمد صرفا برای حمل و نقل هوایی و اداره فرودگاهها هزینه می شود.
به گفته این کارشناس صنعت فرودگاهی ، هزینه ساخت هر فرودگاه بزرگ که مورد استفاده هواپیماهای پهن پیکر قرار گیرد با نصب تجهیزات ناوبری آن بدون محاسبه ارزش زمین و تملک آن، بین 500 تا600 میلیارد تومان است در صورتی که با این مبلغ می توان حداقل 20 فرودگاه محلی در شهرهای مختلف کشور ساخت و اگر بر اساس نیاز منطقه، هواپیماهای سبک داشته باشیم بسیار به صرفه تر است و موجب توسعه دسترسی های مردم و توسعه اقتصادی و فرهنگی مناطق مختلف کشور می شود.
بیات پروازهای هوایی را امن ترین گونه حمل و نقل در کشور دانست و گفت: بیش از 95 سال است که هواپیمایی غیرنظامی در ایران فعالیت می کند اما در همه این سالها، 3 هزار نفر بخاطر سوانح هوایی کشته شده اند در صورتی که حوادث جاده ای، سالانه 17 هزار کشته و هزاران زخمی برجای می گذارد.
کارشناس صنعت هوایی، با طرح یک مثال در خصوص اهمیت توسعه هواپیماهای کوچک و سبک برای توسعه فرودگاهها گفت: یکی از فرودگاههای کشور که بدون استفاده باقی مانده فرودگاه اراک است که این شهر با داشتن بیش از سه هزار واحد صنعتی که 90 درصد دفاتر سهامداران آنها در تهران قرار دارد، اگر این افراد با هواپیماهای کوچک پیکر رفت و آمد می کردند بسیار در هزینه ها و وقتشان صرفه جویی می شد اما همه مدیران و سهامداران شرکتهای مستقر در اراک باید برای جلسه ای یک ساعته با یکی از مسئولان استان، حداقل یک روز بین تهران و اراک در تردد باشند و این امر نشان می دهد که کشور باید به سمت الگوی متفاوتی از توسعه صنعت هوایی حرکت کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تمدید اعتبار ۳ مرحله از طرح رفع سوء تغذیه کودکان در گیلان
افزایش تأمین مالی زنجیره تولید در کشور
صدور یک هزار و ۵۰۰ کارت سوخت به صورت آنی در خوزستان
خواجه نصیر، فیلسوف و حکیم تراز اول ایران
دیدار با خانواده شهید مردمی اغتشاشات اخیر پایتخت
انتخاب بهارستان بعنوان پایلوت ساماندهی و بازیافت نخاله‌های ساختمانی در استان تهران
تامین اعتبار نیم‌همتی برای تحقق هفت عنوان برنامه قرآنی
مشارکت در اکتساب فناوری حوزه مواد ضدخوردگی نانوساختار
باد میهمان ساعات آینده آسمان اصفهان است
بررسی مسائل صنفی مهندسان ساختمان گلستان همزمان با روز مهندس
واکنش‌ها به اظهارات سفیر آمریکا درباره سرزمین موعود
هشدار درباره خطر نابودی میراث میلیون‌ساله هیرکانی در نبود تجهیزات
برپایی سفره افطاری در مسجد روستای رشنو شهرستان رومشکان
روایتی از سفره‌های ساده افطاری
خداییان: پرونده‌های تخلفات اداری باید ظرف ۳ ماه رسیدگی شوند
برگزاری محافل روزانه جزءخوانی قرآن در مجموعه انتظامی استان
تجارت ایران با اتحادیه اروپا به ۳ میلیارد و ۷۱۷ میلیون یورو رسید
تخفیف ۳۰ درصدی تأسیسات گردشگری ایلام
بررسی مشکلات متقاضیان مسکن کوی پرواز شهر همدان
نوروز بدون معطلی در ایستگاه‌های ریلی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بزرگترین پل فلزی زیرقوسی در شمال کشور به ایستگاه پایانی رسید
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
واگذاری قطعات زمین در کرمان
رقابت قرآنی دانش آموزی در شهرستان جویم
کشف ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بیضا استان فارس
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
بارش پراکنده و وزش باد شدید در برخی استان‌ها
تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه حذف چهار صفر از پول ملی
برگزاری دادگاه کوروش کمپانی
بقائی: ادعای توافق موقت ایران و آمریکا؛ بی مبناست
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۷ نظر)
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت  (۲ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)