• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۱۴۷۳۵
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۶
اقتصادی » صنعت

افراط و تفریط در صدور پروانه معدنی

یک فعال معدنی گفت: هم اکنون در صدور پروانه معدنی در کشور دچار افراط و تفریط شده ایم.

آقای سعید صمدی در گفتگو با خبرنگار گروه صنعت و معدن خبرگزاری صداوسیما گفت: پیش از این هر متقاضی دریافت پروانه معدنی با معرفی منطقه و درخواست اکتشاف بدون هیچ مشکلی در صورتیکه کسی آن منطقه را ثبت نکرده بود، در اقدامی افراطی بلافاصله آن را ثبت می‌کردند و فعالیت خود را آغاز می‌کردند.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
به گفته صمدی در حال حاضر دولت بخش قابل توجهی از کشور را به عنوان پهنه‌های معدنی به برخی سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی واگذار کرده (تفریط) و این در حالی است که طبق قانون معادن در صورتی که برای آن حوزه بخش خصوصی آماده فعالیت باشد سازمان و شرکت‌های دولتی حق فعالیت اکتشافی در آن را ندارند.
 
کوتاه شدن دست بخش خصوصی واقعی در فعالیت‌های معدنی 
 
این فعال معدنی ادامه داد: به عنوان مثال اگر بخشی به عنوان پهنه به سازمانی مانند ایمیدرو می‌دهند باید قبل از آن وزارتخانه یقین داشته باشد که برای این محدوده متقاضی بخش خصوصی وجود نداشته باشد که این برابر قانون معادن است. ولی متاسفانه بدون درنظر گرفتن چنین بحث هایی، بخش‌های قابل توجهی از کشور به طور عمده به سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ دولتی داده شده که تحت عنوان پهنه در ایران فعالیت می‌کنند و با این کار دست بخش خصوصی واقعی کوتاه شده است. 
 
صمدی گفت: هم اکنون وقتی متقاضی اکتشاف برای آغاز فعالیت اکتشافی، نقشه کشور را باز می‌کند با غیر قابل کار شدن بخش عمده‌ای از پهنه‌های اکتشافی مواجه می‌شود.
 
وی با ذکر مثالی توضیح داد: به عنوان مثال سال گذشته یکسری پهنه را به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران برای انجام اکتشاف اختصاص دادند، اما ایمیدرو پهنه‌ها را به صورت دسته دوم به مناقصه گذاشت و به افراد دیگری واگذار کرد که در مقابل این کار درصدی از آن‌ها بگیرند که خلاف قانون معادن بود، اما علنی و با صراحت انجام دادند.
 
این کارشناس حوزه معدن ادامه داد: در آن زمان رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران بودم و به معاون وزیر وقت صنعت نامه نوشتم که این کار خلاف قانون است یعنی حتی اگر ایمیدرو آن پهنه را گرفته و نمی‌تواند فعالیتی در آن انجام دهد باید پهنه را به دولت برگرداند تا دولت مجددا به مناقصه بگذارد و یا با ساز و کار‌های قانونی آن را به بخش خصوصی واقعی واگذار کند که تحقق نیافت و متاسفانه این نوع بنگاه داری در هفت، هشت سال اخیر در کشور به خصوص در حوزه معدن گسترش زیادی یافته است.
 
رعایت نشدن اصل ۴۴ در واگذاری پهنه‌های اکتشافی
 
وی در ادامه تاکید کرد: در واقع علی رغم اینکه بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی کشور همه پهنه‌های معدنی باید به بخش خصوصی واگذار می‌شد، اما تحت عنوان استخراج و فروش یا اجاره دادن معادن و عناوین مختلف آمدند و دوباره دولت را درگیر کردند.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
به گفته صمدی همه این‌ها به اعتقاد من خلاف قانون و مقررات بود و در بحث اکتشافی همین اتفاق هم افتاد و پایان داستان اکتشاف آماری غیر واقعی ارائه دادند، اما من به عنوان یک فعال معدنی ابتدا می‌گویم شما با این مقدار فعالیت چند پروانه کشف دارید و پروانه کشفتان را ارائه کنید، ولی در واقعیت چیزی برای عرضه کردن ندارند که این مورد به خصوص در دولت قبل متاسفانه خیلی زیاد بود. 
 
وی افزود: معدنکاران در این دولت امیدوار به اصلاح این موارد در جهت واگذاری پهنه‌های اکتشافی به بخش خصوصی واقعی بودند، ولی متاسفانه، چون مدیران تغییر نکردند روند به همان شکل قبل ادامه پیدا کرده است.
 
لزوم وضع قانونی برابر در واگذاری پهنه‌های اکتشافی 
 
وی پیشنهاد داد باید همه معدنکاران و همه کسانی که دارای صلاحیت معدنکاری هستند باید طبق قانونی مشخص، تعداد معینی مهندس حوزه اکتشاف، عملکرد مالی مشخص، کار و رزومه موفق در حوزه اکتشاف داشته باشند، یعنی همه افراد دارای صلاحیت در گرفتن پهنه‌ها و گرفتن مناطق مستعد جهت کار اکتشافی به یک نسبت برابر باشند.
 
همچنین پهنه‌هایی که به سازمان‌های دولتی و شرکت‌های دولتی بر خلاف قانون معادن واگذار شده است مجددا به بخش خصوصی واقعی واگذار کنند چرا که خود دولت هم نتوانسته در پهنه‌ها فعالیتی داشته باشد و در این مورد اسناد و مدارکی داریم که رسما اعلام مزایده کردند و به صورت دست دوم به مجموعه‌های بخش خصوصی واگذار کردند.
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واژگونی مرگبار پژو ۴۰۵ در دامغان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم بهمن به افق آبادان و خرمشهر
برف و باران در استان تهران
اعلام نتایج اعتراضات آزمون استخدامی سال ۱۴۰۴ وزارت آموزش و پرورش
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ
رژیم صهیونی بیش از ۱۵۲۰ نوبت آتش بس در غزه را نقض کرده است
روسیه: امیدواریم آمریکا در قبال ایران عقلانیت نشان دهد
آمریکا شریک اصلی نسل‌کشی در غزه است
زلنسکی: ۵۵ هزار نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند
ایران قدرت بازدارندگی خود را تقویت کرده است
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
بر پایی جشن نیمه شعبان در مسجد نیمه سوخته بروجرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توجه ویژه به علم آموزی بعد از انقلاب در لرستان
بارش باران و رویش بذر امید در دل کشاورزان لرستانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
افتتاح خانه موسیقی تهران
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
توفان و گردوخاک در مرکز و شرق کشور
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)