• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۱۵۲۴۸
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۹
آذربایجان شرقی » علمی و فرهنگی

لزوم جایگزینی تولید مبتنی بر دانش با اقتصاد تک‌محصولی

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی گفت: تولید مبتنی بر دانش و اشتغال‌آفرینی باید جایگزین اقتصاد تک‌محصولی شود.

لزوم جایگزینی تولید مبتنی بر دانش با اقتصاد تک‌محصولیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین آل‌هاشم در نشست طرح جامع اشتغال دانش‌بنیان در دانشگاه تبریز یادآور شد: تکیه ‌بر اقتصاد تک‌محصولی و سنتی به همراه تهدیدها و تحریم‌ها موجب راکد ماندن تولید صنایع داخلی و مهاجرت نخبگان می¬شود . 
امام‌جمعه تبریز افزود: لازمه تحقق شعار سال تقویت کسب‌ و کارهای دانش‌بنیان، واگذاری تصدی‌گری تولید به شرکت‌های دانش‌بنیان از طرف بخش دولتی و خصوصی، فرا قوه‌ای بودن شعار سال و ضرورت تصویب قوانین و راهکارهای مناسب در قوه مقننه و تشکیل دادسراهای تخصصی در خصوص مسائل دانش‌بنیان است .
وی خاطرنشان کرد: پایین بودن سهم دانش‌بنیان‌ها در درآمد ناخالص ملی کشور، وجود نیروی انسانی غیرمتخصص در بخش‌های مختلف، ضعف در حکمرانی دستگاهی و استفاده از دانش نوین مدیریت اقتصادی کلان در کشور، فقدان سامانه جامع اطلاعات نیازها و توانمندی‌ها، بروکراسی پیچیده از موانع مهم توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هستند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین آل‌هاشم بهبود سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی، طراحی برنامه‌های متناسب یک یا چندساله، ایجاد سامانه‌های منسجم و چابک از تولید تا توزیع و مصرف، تهیه بانک اطلاعاتی نیازهای اقتصادی کشور را از راهکارهای بهبود شرایط اقتصادی کشور برشمرد و بر ضرورت رفع موانع، توسعه صندوق‌های حمایت تخصصی، فعال کردن شتاب‌دهنده‌ها، توجه به سهم تعاونی‌ها در بخش تولید، بهره‌گیری از نیروی جوان و دانشگاهی، ترویج فرهنگ مصرف تولیدات داخلی و جلوگیری از خام‌فروشی و قاچاق کالا، حذف واسطه‌ها و جلوگیری از گرانی کاذب تأکید کرد.
 
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدرضا میرتاج‌الدینی نماینده مردم تبریز، اسکو آذرشهرهم با اشاره به اینکه در جهان امروز توسعه اقتصادی بدون اتصال به علم و دانش امکان‌پذیر نیست بر ضرورت استفاده از ظرفیت سه ‌میلیونی اشتغال دانش‌بنیان برای حل مشکل بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاه¬ها تأکید و آمادگی مجلس را برای پیشبرد اهداف مدنظر جهت تحقق شعار سال اعلام کرد.
 
روح‌الله متفکر آزاد، رئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به تصویب قوانین حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در سال 1389 و تکمیل و رفع اشکالات آن در سال 1400 افزود: تصویب قانون جهش دانش‌بنیان به‌عنوان یک قانون جامع به همراه قانون مجوز کسب کارها بسیاری از مسائل موجود درزمینهٔ اشتغال دانش‌بنیان را تسهیل کرده و با اجرای کامل آن شاهد پیشرفت‌های اساسی درزمینهٔ اقتصادی خواهیم بود.
 
صفر نصر‌اله‌زاده رئیس دانشگاه تبریز هم با بیان اینکه طرح جامع اشتغال با هدف تسهیل‌گری و تقویت باورهای فرهنگی در خصوص اشتغال و بهره‌گیری از پتانسیل شرکت‌های دانش‌بنیان، در دانشگاه تبریز از سال گذشته آغاز شد خاطرنشان کرد: ضرورت دارد با تشکیل کارگروه‌های تخصصی ضمن استفاده از ظرفیت‌های موجود تمهیدات لازم برای فعالیت‌های جدید فراهم شود.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت ۱۵ میلیون گل نرگس در پلدختر لرستان
آغاز برداشت کُنار از باغات جنوب سیستان و بلوچستان
ممنوعیت تردد شناور‌های مسافربری از بندر کیش به چارک و آفتاب، ۲۰ بهمن
لحظه شماری لرستانی‌ها برای خلق حماسه‌ای ماندگار در ۲۲ بهمن
نخستین خانه صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان در چابهار افتتاح شد
تجلیل از ۲۲ زنده‌نام و چهره ماندگار در تبریز
ثبت بارش در ۶۲ ایستگاه هواشناسی و بارانسنجی سیستان و بلوچستان
دیدار با خانواده شهید هادی صادق پشتیری در صومعه سرا
پیشرفت مطلوب مرحله دوم بهسازی بارانداز‌های بندر امام خمینی
از بحران تا فرصت؛ ضرورت اجرا و عملیاتی نمودن روش‌های مختلف استحصال آب و جمع‌آوری بارش‌ها
ورزشی‌های نوزدهم بهمن ماه در استان سمنان
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
ایمن سازی بیش از ۸ هزار رأس دام سنگین علیه بیماری لمپی‌اسکین در رامهرمز
تجلیل از طوایف پیشرو در پویش نه به تیراندازی در شوش 
برگزاری مسابقات تیراندازی نیرو‌های نظامی و انتظامی بندر ماهشهر+فیلم
بسته خبر‌های کوتاه ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
برپایی جشن تولد فرزندان شاهد خوزستان+فیلم
مرکز ۱۲۲ آبفای قم از مراکز برتر کشور
بیانیه مجمع بسیجیان خوزستان به مناسبت سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی
پیشرفت ۶۲ درصدی طرح جمع آوری گاز‌های مشعل در میدان نفتی آغاجاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست
اعلام میزان بارش ها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
کشاورز زنجانی در جمع کشاورزان نمونه باغبانی کشور قرار گرفت
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
سرلشکر موسوی: ایران مقتدرانه به هرتجاوزی پاسخ می‌دهد
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)