• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۱۹۰۷۸
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۸
اقتصادی » اقتصاد کلان

معافیت‌های مالیاتی غیرهدفمند، پاشنه آشیل نظام مالیاتی

رئیس کل سازمان امور مالیاتی با تاکید بر لزوم ساماندهی معافیت‌های مالیاتی گفت: معافیت‌های مالیاتی گسترده و غیرهدفمند، پاشنه آشیل نظام مالیاتی است.

معافیت‌های مالیاتی غیرهدفمند، پاشنه آشیل نظام مالیاتیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از رسانه مالیاتی ایران، داود منظور، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، در نخستین بازدید میدانی سال جدید در جمع مدیران، معاونین و روسای امور مالیاتی اداره کل امور مالیاتی مودیان بزرگ تاکید کرد: معافیت‌های مالیاتی گسترده و غیرهدفمند، پاشنه آشیل نظام مالیاتی است و ساماندهی معافیت‌های مالیاتی در دستور کار سازمان قرار دارد.

وی معافیت‌های گسترده و غیرضرور را از چالش‌های اساسی نظام مالیاتی برشمرد و گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که معافیت‌های مالیاتی، ساماندهی و هدفمند شوند که در اینصورت می‌توان انتظار داشت، نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی نیز افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا کند.

منظور با بیان اینکه حجم گسترده معافیت‌های مالیاتی در کشور نیازمند بازنگری است، گفت: لغو معافیت مالیاتی صادرات مواد خام و نیمه خام و همچنین حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد از جمله مصادیق ساماندهی معافیت‌های مالیاتی است.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به برخی تغییرات در سیاست‌های این سازمان و اعمال جهت گیری‌های جدید در نظام مالیاتی، ضمن اشاره به برنامه ریزی برای کمک به تسریع امور در فرآیند‌ها تاکید کرد: امسال بخشودگی جرایم، هدفمند خواهد بود.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور خاطرنشان کرد: بخشودگی برخی جرایم باعث ایجاد فرهنگ و رویه نادرست برای به تاخیر انداختن پرداخت مالیات، بی نظمی در تمکین مالیاتی و به طور کلی قانون گریزی می‌شود؛ بنابراین امسال رویکرد این سازمان برای بخشودگی جرایم مالیاتی متفاوت خواهد بود.

وی با بیان اینکه تکریم مودیان خوش حساب و مودیانی که به موقع به تکالیف قانونی خود عمل می‌کنند یک اصل و ضرورت است، گفت: اجازه سوء استفاده به کسانی که به اشکال مختلف درصدد فرار مالیاتی یا اجتناب از پرداخت مالیات هستند را نمی‌دهیم.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، فساد را خط قرمز این سازمان قلمداد کرد و گفت: قاطبه همکاران این دستگاه به اصول و ارزش‌های سازمانی پایبند و متعهد هستند و برخورد قاطع و جدی با متخلفان در دستور کار قرار دارد و اجازه نمی‌دهیم، عده‌ای معدود، وجهه و اعتبار سازمان را در نزد مردم خدشه دار نمایند.

منظور در ادامه با تاکید بر اینکه تحول در نظام مالیاتی در حال رقم خوردن است، تصریح کرد: تحقق بیش از ۱۱۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی سال گذشته نتیجه تلاش حداکثری و زحمات بی وقفه همکاران این سازمان است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان یکی از اقدامات اساسی سازمان برای هوشمندسازی نظام مالیاتی است، گفت: در کنار اجرای این قانون، اگر پایه‌های جدید همچون مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد نیز اجرایی شوند، تحول مورد انتظار در نظام مالیاتی به شکل مطلوب رخ خواهد داد.

وی، اصلاح و تحول در نظام مالیاتی را مطالبه ملی و اولویت مهم کشور خواند و گفت: آینده رشد و توسعه اقتصادی کشور درگرو اصلاحات نظام مالیاتی است.

منظور اظهار داشت: اثرات فشار‌ها و تکانه‌های خارجی با مالیات ستانی نوین، قابل خنثی سازی است و باید به سمتی حرکت کنیم که بخش اعظم بودجه کشور از محل مالیات‌ها تامین شود. نظام مالیاتی پیشرو می‌تواند بودجه فارغ از نفت ایجاد کند و همه ما مسئولیم که در این گفتمان سازی مشارکت کنیم.

وی با اشاره به شناسایی حدود یک میلیون مودی جدید عنوان داشت: امسال تغییراتی در اجرای ماده (۱۰۰) قانون مالیات‌های مستقیم خواهیم داشت و تولید اظهارنامه برآوردی برای بخش قابل توجهی از مودیان نیز در دستور کار سازمان قرار دارد.

منظور ادامه داد: اینکه طلافروشان و آهن فروشان بزرگ از تبصره ماده (۱۰۰) استفاده کنند از عدالت مالیاتی به دور است و تبصره ماده (۱۰۰) برای کسب و کار خرد طراحی شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سرشماری ۱۴۰۵ ستون فقرات برنامه‌ریزی، عدالت و حکمرانی هوشمند چهارمحال و بختیاری
تأکید استاندار زنجان بر حرفه‌ای‌سازی سازمان‌های مردم‌نهاد و پایداری مالی آن‌ها
گلخانه‌ها، موتور محرکه امنیت غذایی و ارزآوری پایدار؛ نگاهی به موفقیت هرمزگان و قزوین
گام مشترک ایران و عراق در تقویت امنیت مرزها
ساخت ماکت‌های زیبا با وسایل دور ریختنی
عراقچی: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
اعزام تیم موی‌تای ایران به مسترز ابوظبی ۲۰۲۶
استقرار ۸ تیم راهداری در محور‌های مواصلاتی هشترود
پیام مشترک نماینده ولی فقیه در گیلان و استاندار در پی درگذشت چشم پزشک برجسته کشور و نیکوکار گیلانی
بازگشایی مسیر گردنه سخوید
توسعه زیرساخت‌های آموزشی ، ورزشی ماهنشان در دستور کار
فراجا درصف اول مقابله با فتنه اخیر کشور بود
روایت توطئه شکست خورده آمریکایی–صهیونی در جمع رسانه‌های پاکستان
بر زمین افتادن دومین طشت رسوایی کشته سازی شبکه ایران اینترنشنال درگلستان
هشدار نماینده سنای پاکستان درباره تشدید تنش‌ها در خلیج فارس
توسعه تجارت ملی با اتصال بندر خشک پیشگامان به بندر شهید رجایی
پرداخت تسهیلات به کسب و کار‌های دانش بنیان در کهگیلویه و بویراحمد
ملی‌پوشان مهابادی ترامپولین ایران در اردوی کیش
موکب حسینه اعظم زنجان میزبان عاشقان مهدی
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
استان یزد بارانی ‌می‌شود
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)