• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۱۹۷۰۸
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۲
اجتماعی » حقوقی و قضایی
رئیس قوه قضاییه مطرح کرد

آشنایی با مفاهیم قرآن، راه مقابله با ناهنجاری‌ها

رئیس قوه قضاییه گفت : آشنایی با مفاهیم متعالی قرآنی بهترین راه مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی است.

آشنایی با مفاهیم قرآن، راه مقابله با ناهنجاری‌هابه گزارش خبرگزاری صداوسیما ، شب گذشته همزمان با شانزدهمین روز از ماه مبارک رمضان، محفل انس با قرآن کریم با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای و جمعی از قاریان ممتاز کشور برگزار شد.

رئیس قوه قضاییه در سخنانی در جریان این محفل نورانی، ضمن بیان نکاتی در باب عظمت و فضیلت ماه مبارک رمضان ماه نزول قرآن به در پیش بودن لیالی پرفیض قدر اشاره کرد و گفت: شب قدر از هزار ماه برتر است و در این شب مقدرات همه بندگان تعیین می‌شود و فرشتگان الهی به زمین نازل می‌شوند و نورانیت و معنویت خاصی حکمفرما می‌شود و بدین سبب دعا و نیایش و عبادات انسان‌ها ارزش مضاعفی می‌یابد.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به خطبه پیامبر اکرم (ص) در باب اهمیت ماه مبارک رمضان و فراز «أَنْفَاسُکُمْ فِیهِ تَسْبِیحٌ وَ نَوْمُکُمْ فِیهِ عِبَادَةٌ وَ عَمَلُکُمْ فِیهِ مَقْبُولٌ وَ دُعَاؤُکُمْ فِیهِ مُسْتَجَابٌ» از آن خطبه نورانی، بیان داشت: در ماه مبارک رمضان که ماه بهار قرآن، ماه برگزیده الهی، ماه مهمانی خدا و ماه برکت و مغفرت است، نفس‌های مؤمن تسبیح، خواب او عبادت، عملش پذیرفته و دعایش مستجاب است.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای با بیان اینکه قرآن چراغ هدایت از ضلالت و گمراهی و شفای بیماری‌های روحی و رحمتی برای مؤمنین است، تصریح کرد: ما به عنوان خادمان و پیروان قرآن باید در رفتار و گفتار و کردارمان، رنگ و بوی قرآنی آشکار و هویدا باشد؛ باید با امانتداری خود، با عدالت‌ورزی خود، با مواسات و احسان به مردم و همنوعان نشان دهیم که با قرآن مأنوس هستیم و شاگرد و مُتلمّذ مکتب قرآن و اهل‌بیت علیهم‌السلام می‌باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به اهمیت مقوله ترویج و نشر معارف قرآنی با بهره‌گیری از امکانات فناورانه و نقش و رسالت مسئولان فرهنگی کشور در این زمینه، گفت: قرآن حجت خداست بر خلق و نجات‌دهنده انسان و بهترین و برترین همراه اوست؛ تمام مسائل و موارد مورد نیاز انسان در قرآن وجود دارد؛ آشنایی با قرآن یعنی معرفت به توحید و معاد و زیست مؤمنانه و نیکو با همنوعان و سایر مخلوقات الهی لذا اُنس و عمل به قرآن تضمین کننده سعادت دنیوی و اخروی است و در این راستا ترویج و نشر معارف قرآنی در سطح جامعه بسیار حائز اهمیت است.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به هدایتگری قرآن در زمینه چگونگی رفتار انسان با همنوعان خود و سایر مخلوقات خداوند، بیان داشت: قرآن به ما می‌آموزد که در رفتار اجتماعی خود با دیگران چگونه مواجه شویم؛ با تدبّر در قرآن می‌آموزیم با آن‌ها که مغضوب درگاه الهی هستند یا آن‌هایی که لغزیده‌اند و امکان توبه و بازگشت را دارند و آن‌هایی که در مسیر احقاق حق جهد و شتاب لازم را ندارند، چگونه برخورد کنیم.

رئیس دستگاه قضا افزود: قرآن کریم با تعابیر نغز و بسیار لطیف و دل‌انگیزی، جلوه‌های حیات بر روی زمین را نمایان می‌سازد و انسان با فهم و تدبّر در این آیات شریفه است که نحوه رفتار با محیط زیست و اجزای آفرینش را در می‌یابد.

وی با بیان اینکه آشنایی با مفاهیم متعالی قرآنی بهترین راه مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی و شیطان و شیطان‌صفتان و هوا‌های نفسانی است، گفت: مسئولان و نخبگان و جامعه قرآنی ما در جهت نشر و تبیین معارف بلند قرآنی برای آحاد جامعه در قشر‌ها و سنین مختلف، وظیفه و مسئولیت خطیری برعهده دارند و امید است که بتوانند با بکارگیری شیوه‌های نیکوی تبیین معارف قرآنی، این چراغ هدایت را بیش از پیش در جامعه اسلامی ما و سراسر گیتی پرتوافکن سازند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در پایان با بیان اینکه کلام خداوند در انسان اثر وضعی دارد، خاطرنشان کرد: از برترین شرافت‌های ماه مبارک رمضان، نزول قرآن و از برترین عبادات در آن، تلاوت و تفکّر و تأمّل در معانی و حقایق قرآن است.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، حجت الاسلام و المسلمین قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به سهم بسزای جامعه قرآنی در موضوع «جهاد تبیین» که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، اظهار کرد: وظیفه همه نهاد‌های فرهنگی کشور این است که به صورت تمام و کمال در خدمت جامعه قرآنی باشند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به عدم برگزاری بسیاری از محافل اُنس با قرآن در دو سال گذشته به سبب شیوع ویروس منحوس کرونا، از رئیس قوه قضاییه به سبب برگزاری این جلسه که با حضور قاریان ممتاز بین‌المللی کشورمان برگزار شد قدردانی کرد و گفت: آخرین محفل اُنس با قرآن که به میزبانی دستگاه قضایی برگزار شد به دوره ریاست مرحوم آیت‌الله شاهرودی بر قوه قضاییه برمی‌گردد و ما از حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به سبب اینکه بانی خیر شده و این جلسه نورانی و قرآنی را برگزار کردند، تقدیر و تشکر می‌کنیم.

شایان ذکر است در این محفل انس با قرآن که با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای و جمعی از قاریان ممتاز کشور برگزار شد، قاریان مهدی غلام‌نژاد، امین پویا، احمد ابوالقاسمی، علی‌اکبر بصائری و حافظ ۷ ساله قرآن کریم «زینب بوژمهرانی» آیاتی چند از کلام‌الله مجید را قرائت کردند و ابتهال خوانی و تواشیح نیز اجرا شد.

در پایان این محفل نورانی قرآن، نماز جماعت مغرب و عشا به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اقامه شد و حاضران روزه‌ی خود را همراه با رئیس قوه قضاییه افطار کردند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری محفل شعرخوانی «چکامه کتاب» در ارومیه
نصف جهان، دروازه بلاروس به خلیج فارس
برخورد جدی با دور دور و حرکات مخاطره آمیز در منطقه صفاییه و بافت تاریخی یزد
پیروزی ماخاچ قلعه در یک چهارم در حضور حسین نژاد
معرفی سرپرست جدید اداره کل غله و خدمات بازرگانی مازندران
دمای هوا تغییرات محسوسی ندارد
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
واژگونی خودرو در محور خوشاب به قوچان با ۳ مصدوم
تشدید سرکوب مهاجران در آمریکا
ارزش چهار میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری صادرات محصولات فناورانه استان قزوین 
بازدید نماینده رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از رامهرمز
دو مسمومیت ناشی از گاز گرفتگی در انار
تنفس هوای نا سالم در تهران
خطر آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی در مصرف‌کنندگان آبمیوه‌های دودزا
قطعی فیبر در مسیر تهران-شیراز علت افزایش پینگ بازی‌ها
برگزاری مسابقات آمادگی جسمانی ویژه دانش‌آموزان غیر ایرانی در قم
جلوگیری از هدر رفت بیش از ۴۷ هزار متر مکعب آب در اشکذر
تهرانِ معنوی در مسیر جهانی شدن با محوریت گردشگری مساجد
ضرورت تامین ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیزات بیمارستان ولایت 
درخشش قرارگاه منطقه‌ای کربلا در مسابقات قرآن و عترت خانواده کارکنان سپاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)