• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۲۴۰۹۳
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ضرورت سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان و طرح‌های کاربردی

رئیس دانشگاه تهران گفت: تقریباً صددرصد مبلغ حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه تهران از محل درآمد اختصاصی، شرکت‌های دانش‌بنیان و مجریان پروژه‌های کاربردی پرداخت شده است.

ضرورت سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان و طرح‌های کاربردیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران گفت: با توجه به قانون همسان‌سازی در قانون بودجه ۱۴۰۱ و تشکیل کمیته‌ای مستقل زیر نظر مستقیم معاون اول رئیس‌جمهور، به زودی معوقه حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه تهران مطابق احکام صادرشده پرداخت خواهد شد.
وی با انتقاد از عملکرد سازمان برنامه‌وبودجه در زمینه تامین اعتبار حقوق اعضای هیات علمی در فروردین ماه ۱۴۰۱، افزود: متاسفانه به دلایلی که علت آن برای ما روشن نیست، سازمان برنامه و بودجه از تامین اعتبار حقوق اعضای هیات علمی در فروردین ماه ۱۴۰۱ امتناع نموده و دانشگاه تهران را مجبور کرده که حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه تهران از محل اعتبارات مربوط به پژوهش‌های کاربردی و قرارداد‌های تحقیقاتی اعضای هیات علمی و شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شود. این پدیده نادر در سالی که مزین به عنوان دانش‌بنیان است، جای تعجب بسیاری دارد.
رئیس دانشگاه تهران افزود: اعتبار تخصیصی سازمان برنامه و بودجه برای فروردین ۱۴۰۱ فقط برای پرداخت حقوق کارکنان دانشگاه کفایت می‌کرد و تقریباً صددرصد مبلغ حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه تهران از محل درآمد اختصاصی، شرکت‌های دانش‌بنیان و مجریان پروژه‌های کاربردی پرداخت شده است که امری بی‌سابقه محسوب می‌شود. این اتفاق عجیب در شرایطی رخ می‌دهد که دانشگاه تهران در پی دستور رییس‌جمهوری، در بازگشایی کامل حضوری دانشگاه‌ها پیشگام بوده است و برای امور جاری دانشگاه به شدت در مضیقه مالی قرار دارد.
مقیمی تاکید کرد: درآمد‌هایی که حقوق فروردین ۱۴۰۱ اعضای هیات علمی از محل آن‌ها پرداخت شده است، باید در راستای ماموریت‌های دانش‌بنیان و ارتقای زیرساخت‌های دانشگاه هزینه و سرمایه‌گذاری شود، نه اینکه برای پرداخت حقوق و تامین هزینه‌های جاری صرف شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه یکی از مخاطبان اصلی شعار سال ۱۴۰۱ (تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین) دانشگاه‌ها هستند، اظهار کرد: در حالی که ما در دانشگاه و پارک علم و فناوری به دنبال توسعه کسب‌وکار‌های دانش‌بنیان و افزایش چند برابری شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران هستیم، ایجاد دغدغه در حوزه‌هایی نظیر پرداخت حقوق اساتید، مغایر کمک به نهاد دانشگاه جهت ایفای ماموریت‌هایش برای تحقق شعار سال است.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به تاکیداتی که رئیس‌جمهوری در نشست اخیر با اساتید دانشگاه‌ها برای رفع دغدغه‌ها و پیگیری مطالبات اساتید داشتند، گفت: رئیس‌جمهوری در نشست هم‌اندیشی با اساتید دانشگاه‌ها تاکید کردند که حفظ کرامت و منزلت اساتید دانشگاه در کشور یک وظیفه همگانی است. در پی این حمایت صریح رئیس‌جمهوری، حداقل انتظار از زیرمجموعه‌های اجرایی این است که تامین منابع حقوق اساتید را به برداشت از درآمد‌های حاصل از قرارداد‌های پژوهشی دانشگاه ارجاع ندهند.
وی افزود: با وجود تاکیدات صریح رئیس‌جمهوری درباره حفظ کرامت و منزلت اساتید و همچنین ضرورت شتاب گرفتن رشد علم و فناوری در کشور، اما متاسفانه در بخش‌هایی شاهد هستیم که نه تنها کمکی برای تحقق این تاکیدات و ضروریات صورت نمی‌گیرد، بلکه مانع‌تراشی‌هایی هم انجام می‌شود. با این حال، همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند "در دفاع از جامعه نخبگان و حرکت علمی کشور تا نفس دارم ذره‌ای کوتاه نخواهم آمد"، ما نیز به عنوان سربازان ولایت در خط مقدم علمی، در مقابل تصمیمات آگاهانه یا ناآگاهانه افرادی که مانع حرکت علمی کشور شوند، با تمام وجود خواهیم ایستاد.
دکتر مقیمی گفت: با توجه به حمایت‌های رئیس‌جمهور و معاون اول رئیس‌جمهور و اقدامات جهادی و انقلابی وزیر علوم، امیدواریم موانع موجود هر چه سریع‌تر برطرف شود و با احیای موضوع استقلال اداری و مالی دانشگاه‌ها در برنامه هفتم توسعه کشور، مدیریت کارآفرینانه در نظام آموزش عالی کشور برای تحقق دانشگاه کارآفرین مورد عنایت قرار گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود کاوران شهیدان خوشنام به شهر لنده
برگزاری مانور شبیه سازی آلودگی منابع آب در ارسنجان
توصیه های بهداشتی در شرایط نارنجی آلودگی هوا
فضای عمومی تربت جام معطر به عطر شیهد گمنام وطن
افتتاح طرح‌های ارتباطی متمرکز در روستای کوهستانی شهرستان علی آبادکتول
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
امیر حسین زارع چهارمین طلا تیم ملی کشتی آزاد را به ارمغان آورد
زمان‌بندی قطع برق چاه‌های مجاز کشاورزی در استان
بررسی مسائل ومشکلات کمپ‌های ترک اعتیاد ماده ۱۶
سردار سلیمانی: صهیونیست‌ها خون‌ریزتر از چنگیزخان هستند
طلای روح‌الله رستمی در پاراوزنه‌برداری
روزنمایی از ترجمه کتاب اسفار اربعه ملاصدرا به زبان ترکی
گردهمایی گروه‌های تربیتی صالحین در مرکز استان
هوای شهر‌های ارومیه، مهاباد و شاهین دژ، ناسالم برای گروه‌های حساس
مراسم عزاداری ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در مصلی ارومیه
فرهنگ عذرخواهی در میان مدیران، کمرنگ شده است
فراز‌هایی از خطبه‌های نماز جمعه شهر‌های گلستان؛ جمعه ۳۰ آبان
اجرای هزار برنامه به مناسبت هفته بسیج در اصفهان
تشییع پیکر شهید گمنام در پارسیان
آذرپیرا سومین طلای کشتی آزاد را کسب کرد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)