• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۲۵۱۵۳
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۱
اجتماعی » جامعه و شهری

افزایش ۳۴ درصدی مراجعه خودروها به مراکز معاینه فنی

مدیرعامل شرکت ستاد مرکزی معاینه فنی خودرو‌های تهران با اشاره به مراجعه ۱۸۶ هزار دستگاه خودرو در نخستین ماه امسال گفت: این آمار در مقایسه با پارسال ۳۴ درصد افزایش داشته است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین مقدم با بیان اینکه از آمار اعلامی، ۱۴۶ هزار دستگاه خودرو برای مراجعات اول بوده است، ادامه داد: طی این یک ماه، تعداد نقص فنی مربوط به آلایندگی ۱۸ هزار، همراستایی ۱۱ هزار، کمک فنر ۵ هزار، تست ترمز ۱۳ هزار و وضعیت ظاهری ۱۹ هزار دستگاه خودرو شناسایی شده است.
مدیرعامل شرکت ستاد مرکزی معاینه فنی خودرو‌های تهران  افزود: در مجموع ۲۸ درصد از خودرو‌ها به علت نقص فنی موفق به اخذ معاینه فنی در مراجعه اول نشده‌اند. البته تعدادی از این خودرو‌های مردود دارای چند نقص فنی بوده‌اند.

افزایش ۳۴ درصدی مراجعه به مراکز معاینه فنی
به گفته مقدم؛ حدود ۱۳۹ هزار گواهی معاینه فنی در فروردین ۱۴۰۱ صادر شده که از این تعداد، حدود ۲۸ هزار گواهی مربوط به معاینه فنی برتر است. در مجموع حدود ۲۰ درصد از خودرو‌های مراجعه کننده به مراکز معاینه فنی شهر تهران دارای معاینه فنی برتر هستند.

استفاده ۸۰ درصدی شهروندان از پذیرش اینترنتی مراکز معاینه فنی

وی درباره آمار پذیرش اینترنتی، توضیح داد: از ابتدای امسال حدود ۱۷ هزار و ۵۲۹ دستگاه خودرو (۱۱ درصد از مراجعات اول) با استفاده از سامانه نوبت دهی اینترنتی و با تعیین وقت قبلی به مراکز معاینه فنی شهر تهران مراجعه کرده اند؛ تقریباً شهروندان از ۸۰ درصد ظرفیت پذیرش اینترنتی استفاده کرده‌اند.
مدیرعامل شرکت ستاد مرکزی معاینه فنی خودرو‌های تهران در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه آیا امسال هم معاینه فنی تاکسی‌ها رایگان است یا خیر، گفت: در سال ۱۴۰۱ هزینه مراجعه اول معاینه فنی تاکسی‌های شهر تهران در هشت مرکز معاینه فنی بیهقی، سراج، الغدیر، شقایق، دماوند، چمران، نیایش و آبشناسان رایگان است. خودرو‌های تاکسی در صورت داشتن پروانه تاکسیرانی معتبر که از طریق سامانه سیما تاکسی سازمان تاکسیرانی قابل استعلام و کنترل است، می‌توانند سالانه در هر نوبت مراجعه به مراکز معاینه فنی اعلام شده از این طرح رایگان هزینه مراجعه اول استفاده کنند.
مقدم در ادامه اضافه کرد: طرح رایگان که از سال ۱۴۰۰ به اجرا در آمده با هدف کاهش آلودگی هوا، حمایت مالی از رانندگان عزیز تاکسی، ترویج فرهنگ استفاده از خودرو‌های سالم و حفظ سلامت شهروندان انجام شده است.

اعتبار معاینه فنی خودرو‌ها تا چه زمانی است؟

وی درباره زمان اعتبار معاینه فنی خودروها، توضیح داد: مطابق قانون گواهی معاینه فنی یک خودرو تا زمانی دارای اعتبار است که خودرو دارای نقص فنی که موجب کاهش ایمنی در عبور و مرور و یا انتشار بیش از حد مجاز گاز‌های آلاینده هوا و یا آلودگی بیش از حد مجاز صدا شود، نباشد.
مدیرعامل شرکت ستاد مرکزی معاینه فنی خودرو‌های تهران در ادامه هشدار داد: افرادی که پس از اخذ معاینه فنی نسبت به تغییر وضعیت ظاهری و نصب تجهیزات غیر استاندارد مانند گارد و یا لامپ‌های زنون و هدلایت اقدام می‌کنند، توسط پلیس متوقف و بلافاصله معاینه فنی آن‌ها ابطال می‌شود.
وی همچنین از شهروندان درخواست کرد با توجه به متفاوت بودن ساعت کاری، جهت اطلاع از آخرین وضعیت کاری مراکز به سایت ستاد معاینه فنی خودرو‌های تهران به آدرس inspection.tehran.ir مراجعه کنند.

افزایش ۳۴ درصدی مراجعه به مراکز معاینه فنی
افزایش ساعت فعالیت مراکز معاینه فنی در راستای افزایش مراجعه

مقدم در ارتباط با وضعیت کاری مراکز افزود: باتوجه به افزایش تقاضا و مراجعات به مراکز معاینه فنی خودرو شهر تهران در راستای مدیریت امور مشتریان و تسهیل در ارائه خدمات شایسته به مراجعه کنندگان عموما مراکز تا ساعت ۱۸ و واحد‌های سیار معاینه فنی تا ساعت ۱۹ فعال هستند. همچنین دو مرکز آبشناسان و الغدیر در دو شیفت کاری تا ساعت ۲۲ ارائه خدمات می‌کنند.
مدیر عامل شرکت ستاد مرکزی معاینه فنی خودرو‌های تهران درباره انجام معاینه فنی برتر در مراکز پایتخت هم گفت: معاینه فنی برتر در ۹ مرکز منتخب بیهقی، سراج، آبشناسان، دماوند، الغدیر، شقایق، نیایش، چمران و خاوران انجام شده و این مراکز منتخب به استناد ضوابط قانونی و ممیزی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران دارای گواهی صلاحیت صدور معاینه فنی برتر هستند. خودرو‌ها می‌توانند به صورت اختیاری در صورت احراز شرایط لازم نسبت به اخذ معاینه فنی معمولی و یا برتر اقدام کرده و با اخذ معاینه فنی برتر از تخفیف ۳۰ درصدی عوارض تردد در طرح کاهش و طرح ترافیک استفاده کنند. تفاوت معاینه فی برتر و عادی تنها در فرآیند آزمون آلایندگی خودرو بوده و از لحاظ هزینه پرداختی یکسان است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
هشدار دستگاه قضا درباره کلاهبرداری با وعده ارزهای دیجیتال
درخشش کشتی گیران البرزی در المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان
آتش سوزی در یک واحد مسکونی یک مصدوم بر جای گذاشت
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۵ آذر ۱۴۰۴
افت شدید منابع آبی استان/ کاهش ۹۲ درصدی بارش‌ها در زنجان
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۵ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۵ آذر ۱۴۰۴
اجرای رزمایش «کارزار خدمت» در محله بهمن‌آباد چوار
بسته خبر‌های کوتاه چهارم آذر ۱۴۰۴
پیگیری ویژه کمیسیون اصل نود برای رفع کُندی در اجرای سامانه جدید گمرکی
بررسی طرح‌های سرمایه‌گذاری در حوزه ورزش استان کرمان
رونمایی از سامانه جامع قوانین و مقررات مالیاتی
خبر‌هایی از بازگشایی خیابان امام خمینی شهمیرزاد
آغازگام دوم رويداد راه اندازي کسب و کار در استان کرمان
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاههاست
تداوم آلودگی هوا و کاهش کیفیت آن در سمنان
رزمایش بزرگ «جهادگران فاطمی ۵» در رودبار جنوب
فعالیت ۲۵ پایگاه مقاومت بسیج در کیش
مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر شهید گمنام دفاع مقدس در اهواز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
مدارس سمنان غیر حضوری شد
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاههاست
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)