• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۲۵۵۹۷
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
یونس پناهی:

لزوم تمرکز پژوهشکده‌ها بر کاهش هزینه‌های درمان ناباروری

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، بر تمرکز پژوهشکده‌ها بر کاهش هزینه‌های درمان ناباروری تاکید کرد.

لزوم تمرکز پژوهشکده‌ها بر کاهش هزینه‌های درمان ناباروریبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، گردهمایی معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی عضو کلان منطقه ۱۰ آمایشی با موضوع بررسی فعالیت‌ها و برونداد‌های دانشگاه‌ها در حوزه تحقیقات و فناوری برگزار شد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در این گردهمایی با بیان اینکه اگر تهدیدات حوزه سلامت را حل کنیم، هزینه سلامت نیز به طرز قابل توجهی کاهش می‌یابد، گفت: همانگونه که هزینه درمان در کشور بالاست، هزینه تحقیقات نیز بالاست که باید برای آن راهکار‌هایی پیدا کنیم.

دکتر یونس پناهی با اشاره به توسعه مرکز تحقیقات بالینی افزود: اگر مرکز تحقیقات بالینی را توسعه دهیم درخواست‌ها برای ایجاد مرکز تحقیقاتی با رشته‌های تخصصی کاهش پیدا می‌کند و این راهکار می‌تواند یکی از روش‌های کاهش هزینه‌های تحقیقات و چابکسازی باشد.

وی با تاکید بر اینکه باید فرآورده‌های خونی که در اختیار سازمان انتقال خون قرار می‌گیرد در حوزه تحقیقات به درستی استفاده شود، ادامه داد: انتظار داریم مدیریت خون بیمار در اولویت برنامه‌ها قرار گیرد، ضمن اینکه باید رابطه معنی داری میان سازمان انتقال خون ایران و دانشگاه‌های علوم پزشکی در جهت امور تحقیقاتی برقرار شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، خطاب به دانشگاه توانبخشی و رفاه اجتماعی گفت: تعدادی از افراد کشور به علت گذراندن هشت سال دفاع مقدس، تصادفات جاده‌ای و عوامل دیگر دچار معلولیت هستند، باید متناسب با نیاز‌های جامعه معلولان در حوزه توانبخشی برنامه داشته باشیم و انتظار می‌رود دانشگاه توانبخشی در این حوزه پیشرو دانشگاه‌های دیگر باشد، همچنین به مسئله سلامت اجتماعی از اعتیاد تا اختلالات روانی توجه ویژه شود که از نکات مهم و ضروری هر جامعه‌ای است و از مسئولیت‌های دانشگاه توانبخشی به‌شمار می‌رود.

دکتر پناهی افزود: زیرساخت‌های انستیتو پاستور نیز باید به نحوی فراهم شود تا در اختیار پژوهشگران دانشگاه‌های مستقر در تهران قرار گیرد، زیرا انستیتو پاستور تحت نظر وزارت بهداشت است و وظیفه ذاتی وزارت‌خانه نیز حمایت و تسهیل‌گری است. امکانات انیستیتو نیز در زمینه ارائه تجهیزات می‌تواند از حمایت‌های مهم ما به دانشگاه‌ها باشد.

وی با اشاره به اینکه ارتقا کمّی جمعیت از شعار‌های اصلی کشور است و در همین راستا نیز در وزارت بهداشت قرارگاه جمعیت راه‌اندازی شده است، گفت: این معضل جدی جامعه است و همه دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها باید در این حوزه کمک کنند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: در جهاد دانشگاهی پژوهشکده‌ای مرتبط با این حوزه فعال است، انتظار می‌رود علت‌های رشد منفی جمعیت در کشور را بررسی کنید؛ علت‌های اجتماعی، اقتصادی و ناباروری زوجین از مسائل اصلی است که در پژوهشکده‌ها باید به آن پرداخته شود و توصیه جدی داریم که بر مسئله کاهش هزینه‌های درمان ناباروری تمرکز شود.

راه‌های پیشگیرانه از ابطال مقالات بررسی شود

سعید بیرودیان دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی، نیز با اشاره به اینکه دریافت مجوز کد اخلاق از کمیته اخلاق تسریع و تسهیل خواهد شد، گفت: از کمیته‌های اخلاق در دانشگاه‌های علوم پزشکی انتظار فعالیت بیشتری وجود دارد، همچنین باید راه‌های پیشگیرانه از ابطال مقالات بررسی شود، از سوی دیگر مردم باید به تولیدات بومی حوزه سلامت اعتماد کنند و این از وظایف کمیته ملی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی است.

وی افزود: موضوع حساسیت اجتماعی از موضوعات اخلاق است، باید دید طرح‌ها و پروپوزال‌ها چه مشکلاتی را از جامعه حل می‌کند آیا به محصول منجر می‌شود؟ یکی از نکات مهمی است که باید به آن توجه شود.

کلان مناطق آمایشی بر مبنای ماموریت تقسیم‌بندی شود

محمدرضا منظم رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت، نیز پس از استماع گزارش معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های عضو کلان منطقه ۱۰ آمایشی گفت: امسال به عنوان «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین» نام‌گذاری شده است، باید برنامه‌هایی داشته باشیم که رنگ و بوی تحول و تغییرات اساسی داشته باشد، انتظار داریم دانشگاه‌ها و معاونان پژوهشی به این مسئله توجه کنند.

وی پیشنهاد کرد: کلان منطقه‌های آمایشی از تقسیم بندی جغرافیایی، خارج و بر مبنای ماموریت‌ها مجدد تعریف شود.

منظم گفت: همچنین دانشگاه‌های مستقر در تهران به علت سابقه و فعالیت‌هایشان هر یک می‌توانند سرگروه تعدادی از دانشگاه‌ها باشند تا در مسیر تحقق یک یا چند ماموریت کلان در کشور با یکدیگر هم‌افزایی کنند و کشور از نتایج آن بهره‌مند شود و شاهد تحولات اساسی در عرصه سلامت کشور باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست مدیران امور دانشجویی کشور در سمنان
بزرگداشت زنده یاد نوشیروانی نیکوکار بزرگ در بابل
احیای یک طرح فولادی در تربت‌حیدریه پس از ۱۴ سال 
پایان مسابقات مینی‌فوتبال کارگری بوکان
برگزاری یادواره شهدای معلم و دانش‌آموز در عجب‌شیر
تفرقه در امت اسلام، خواست صهیونیسم جهانی است
پیش بینی دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای بهره‌برداری از قطعه ۲ _ج محور ارومیه - مهاباد- میاندوآب
عرضه رایگان زمین حذف می شود؟!
تاکید رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی بر برخورد با قبح زدایی و هنجارشکنی هدفمند
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از طرح ساماندهی و زیباسازی ساحل زرینه‌رود
همه اصناف مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند
جشنواره برگ‌های رنگارنگ سرکان در قاب دوربین عکاسان
آغاز حملات گسترده هوایی به جنوب لبنان
افتتاح مرحله سوم کارخانه نوآوری زاهدان با حضور وزیر علوم
برگزاری مانور استانی مقابله با پشه آئدس در بندرگز
ستاد اربعین ۱۴۰۵ استان کرمانشاه کار خود را آغاز کرد
علت کمبود نهاده‌های دامی، خشکسالی و هشداری که باور نشد
افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر صنعتی در افغانستان
آغاز ساخت زیر گذر شهدا در بوکان
رایزنی غریب آبادی با مقامات عربستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)