• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۲۵۶۹۲
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۱
اجتماعی » حقوقی و قضایی

نهاد‌های مردمی برای همکاری با قوه قضائیه برخط ثبت‌نام کنند

نهاد‌های مردمی می‌توانند از طریق ورود به درگاه «خدمات قضایی من» برای ثبت نام اقدام و در زمینه‌های گوناگون با قوه قضائیه مشارکت کنند.

نهاد‌های مردمی برای همکاری با قوه قضائیه برخط ثبت‌نام کنندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در حوزه قضا هم، مانند سایر حوزه‌ها، مناسب‌ترین شیوه برای رفع مشکلات شهروندان اعتماد و همکاری بین حاکمیت و مردم است. قوه قضاییه سال‌هاست که راهکار مشارکت با نهاد‌های مردمی را برای حل بسیاری از مسائل شهروندان انتخاب کرده است. این مشارکت اکنون در همه حوزه‌ها از سیاستگذاری و تدوین لوایح قضایی گرفته تا برنامه‌های اصلاحی، حمایتی و مشاوره مددجویان مشاهده می‌شود.

به این منظور، نهاد‌های مردمی می‌توانند در مراحل اولیه بدون نیاز به مراجعه حضوری و صرفا از طریق ورود به درگاه «خدمات قضایی من» برای ثبت نام اقدام و در زمینه‌های گوناگون با قوه قضاییه مشارکت کنند. با کلیک روی آیکون سامانه مشارکت نهاد‌های مردمی به صفحه ثبت نام نهاد‌های مردمی برای همکاری با قوه قضاییه به این نشانی هدایت می‌شوید. در این صفحه بخش‌های ورود به سامانه، نهاد‌های مجاز، شرایط و الزامات و موضوعات همکاری نمایش داده داده شده است.

با کلیک روی ورود به سامانه، امکان ثبت نام برای نهاد‌های مردمی به صورت الکترونیک فراهم می‌شود. نهاد‌های مردمی به عنوان شخص حقوقی شناخته می‌شوند و پیش از ثبت نام باید مجوز‌های لازم را دریافت کرده باشند.

همچنین ضروری است که نهاد‌های مردمی پیش از ثبت نام در سامانه مشارکت نهاد‌های مردمی، در سامانه ثنا احراز هویت شده باشند که این کار با معرفی نماینده سازمان به عنوان کاربر امکان‌پذیر است. نماینده نهاد با وارد کردن کد ملی، رمز شخصی و شناسه حقوقی ۱۱ رقمی می‌تواند وارد سامانه شود و فرایند ثبت نام را انجام دهد.

طبق بند الف ماده یک دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل نهاد‌های مردمی با قوه قضاییه، سازمان‌های مردم‌نهاد، مساجد، هیئت‌های مذهبی، گروه‌های تبلیغی و سازندگی، انجمن‌های علمی، خیریه‌ها و بقاع متبرکه به عنوان نهاد‌های مجاز برای مشارکت با قوه قضاییه معرفی شده اند.

منظور از سازمان‌های مردم‌نهاد، سازمان‌های غیر دولتی است که طبق «آیین‌نامه اجرایی تاسیس و فعالیت سازمان‌های غیر دولتی» با عناوینی، چون جمعیت، انجمن، کانون، مرکز، گروه، مجمع، خانه، موسسه و نظایر آن فعالیت می‌کنند. این سازمان‌ها مجوز فعالیت خود را باید از مراکز ذی‌صلاح مثل وزارت کشور، نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی، وزارت ورزش و جوانان و دستگاه‌های دیگر دریافت کنند.

بدیهی است که همکاری نهاد‌های مردمی با قوه قضاییه، با رعایت و التزام به دستورالعمل‌های مربوطه امکان پذیر است. تعهد به حفظ حریم خصوصی اشخاص مرتبط با پرونده‌ها و عدم درز و افشای اطلاعات طرفین دعوا از الزامات همکاری با قوه قضاییه به شمار می‌آید. همچنین ارائه خدمات بر اساس اصل داوطلبانگی و غیرانتفاعی بودن نهاد‌های مردمی و البته عدم بهره‌برداری از قِبَل همکاری با قوه قضاییه در جهت اهداف و منافع شخصی، سیاسی، صنفی و غیره، بخش دیگری از شرایط و الزامات نهاد‌های مردمی برای همکاری با قوه قضاییه است.

نهاد‌های مردمی در راستای قوانین موجود می‌توانند در بخش‌های متنوعی با قوه قضاییه همکاری کنند. مشارکت در پذیرش و نگهداری اطفال و نوجوانان بزهکار فاقد، ولی و سرپرست قانونی و مشارکت در پذیرش اطفال و نوجوانان به منظور ارائه خدمات تحصیلی، حرفه‌آموزی و درمان اعتیاد آنان از موارد همکاری نهاد‌های مردمی با قوه قضاییه به شمار می‌آید.

همچنین این نهاد‌ها می‌توانند در سیاستگذاری، تهیه و تدوین لوایح قضایی، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها با قوه قضاییه همفکری و مشارکت کنند. مشارکت در نهضت آموزش حقوق و تکالیف به مردم و توسعه گفتمان‌های قضایی، ارائه خدمات حقوقی (آموزشی، مشاوره ای، حمایتی) به بزه‌دیدگان خاص و افراد بی بضاعت هم از مواردی است که نهاد‌های مردمی را به همکاری با قوه قضاییه ترغیب می‌کند.

همچنین میانجی‌گری و صلح و سازش که این روزها، به ویژه در مورد محکومان به قصاص و همچنین محکومان مالی در رسانه‌ها بازتاب یافته است، بخشی دیگر از حوزه‌های متنوع همکاری نهاد‌های مردمی با قوه قضاییه است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری همایش بصیرتی یوم الله ۱۳ آبان در خرم آباد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در تبریز
جلسه سرنوشت ساز روانخواه و تاج
برپایی مراسم عزاداری دانش آموزی در ایام فاطمیه
سرمربی الشرطه: ۳ امتیاز را نگرفتیم، اما بازی عالی بود
کاهش ۸ درجه ای دمای هوا در سمنان
برگزاری نشست نخبگانی بسیج دانش آموزی در لرستان
رکوردشکنی سامانه املاک و اسکان با ثبت ۲۲ میلیون اقامتگاه اصلی
پیروزی حسین وفایی در اسنوکر قهرمانی بین‌المللی
بیرانوند: گل نخوردن به تیم شخصیت می‌دهد
شناسایی و دستگیری راننده متخلف سانحه تصادف در کیش
برگزاری نخستین دیدار تیم‌های ملی فوتسال و والیبال بانوان ایران
پیشرفت ۵۰ درصدی مرمت بافت تاریخی چالشتر چهارمحال و بختیاری
تاخیر در آغاز فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس ۶ شهرستان خوزستان
شناسایی و پرورش استعداد‌های ورزشی دانش‌آموزان
کاهش دماهای کمینه در اغلب نقاط لرستان
اسکوچیچ: پیروزی با چنگ و دندان به دست آمد/ بیرانوند عملکرد استثنایی داشت
تولید ۱۰ درصد تخم‌مرغ کشور در آذربایجان‌شرقی
ورزشی‌های دوازدهم آبان ماه در استان سمنان
برتری نمایندگان کرمان درلیگ برتر فوتبال بانوان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان؛ سه شنبه ۱۳ آبان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)