• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۲۵۷۳۲
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۸
سیاسی » امنیتی و دفاعی

امداد غیبی در طبس، صحرا را برای دشمن جهنم کرد

واقعه طبس یکی از وقایع روشنی بود که خداوند با امداد غیبی خود حق را بر باطل پیروز کرد و آمریکا با همه امکانات شکست مفتضحانه‌ای خورد.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، عملیات پنجهٔ عقاب آمریکا در ایران و معروف به واقعه صحرای طبس، نام عملیاتی نظامی بود که توسط نیروی دلتای نیروی زمینی ایالات متحده در ۵ اردیبهشت ۱۳۵۹ برای آزادسازی آمریکایی‌های گروگان گرفته شده در سفارت ایالات متحده در تهران انجام شد که نخستین تجربهٔ عملیاتی نیروی دلتا بود.
در پی ناکامی دولت ایالات متحده آمریکا در اعمال فشار سیاسی و اقتصادی برای آزادی گروگان‌های آمریکایی در تهران که توسط گروهی به نام دانشجویان پیرو خط امام گروگان گرفته شده بودند، جیمی کارتر، رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده، دستور انجام عملیات آزادسازی را صادر کرد.
طی این عملیات، شش هواپیما و هشت بالگرد نیرو‌های مسلح آمریکا برای آزادی ۵۳ گروگان در تهران، وارد حریم هوایی ایران شدند.
در حین این عملیات، سه بالگرد دچار نقص فنی شده و در نهایت، عملیات با کشته شدن هشت نفر در نزدیکی طبس و برخورد یک هواپیمای سی-۱۳۰ و یک بالگرد سی‌اچ-۵۳ و باقی‌ماندن پنج بالگرد بر روی زمین، شکست خورد.

 

امداد غیبی در طبس، صحرا را برای دشمن جهنم کرد

 

سایر نیرو‌های حاضر در عملیات و پنج هواپیمای باقی‌مانده، خود را به ناو هواپیمابر نیمیتز و جزیرهٔ مصیره در عمان رسانده و فرار را به قرار ترجیح دادند؛ و این بود داستان پیروزی طوفان الهی بر ظلم و ستم دشمنان که با تمام قدرت نظامی نتوانستند بر قدرت الهی پیروز شده و در این محل معجزه الهی را از نزدیک دیده و لمس کردند که پیروزی حق بر باطل وعده خداوند است.

آمریکا با زبده‌ترین نیرو‌ها و بهترین تجهیزات خود در طبس شکست خورد
«حاج ابوالقاسم احمدی» پیشکسوت دفاع مقدس، پژوهشگر و استاد معارف دانشگاه در این زمينه با گرامیداشت پنجم اردیبهشت سالروز شکست مفتضحانه آمریکا در صحرای طبس گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران انواع توطئه‌ها ودسیسه‌ها توسط آمریکا بر علیه انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
وی با بیان اینکه سفارت‌خانه آمریکا در تهران تبدیل به مرکز جاسوسی علیه انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گردید، تصریح کرد: این لانه جاسوسی در ایران در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۵۸ توسط دانشجویان پیرو خط امام تسخیر و نیرو‌های آمریکایی مستقر در آن که همگی جاسوس بودند به گروگان گرفته شدند.
وی یادآور شد: آمریکا در حمله به ایران از مجهزترین و پیشرفته‌ترین امکانات نظامی و روش ها جنگی با بودجه هنگفت و به کارگیری بهترین بالگردها و هواپیما‌ها و زبده‌ترین کماندو‌های خود که در این عملیات نظامی با بهانه آزادسازی گروگان‌ها ولی در اصل برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی و از بین بردن انقلاب اقدام کرد.

 

امداد غیبی در طبس، صحرا را برای دشمن جهنم کرد

 

احمدی افزود: آمریکا برای آزادی این گروگان‌ها اقدامات وسیعی انجام داد، اما هرگز مایل به تن دادن به خواست ایران نبود که بعد از عدم موفقیت در همه برنامه‌ها و اقدامات خود تهاجم نظامی علیه ایران را برنامه‌ریزی و تدارک دید.
وی گفت: شش فروند هواپیمای سی-۱۳۰ و هشت فروند بالگرد پیشرفته و ۹۰ کماندو آموزش دیده با رمز «پنجه عقاب» شرکت داشتند که طبق برنامه آن‌ها محل صعود اولیه این پرنده‌های آهنی صحرای طبس بود که دو فروند بالگرد در مسیر به سبب خرابی به مقصد نرسیدند و دور از انتظار بود.


دستور جمع‌آوری ضدهوایی و رادار‌ها توسط رئیس جمهور وقت
پیشکسوت دفاع مقدس اضافه کرد: آمریکا در این عملیات از بهترین و زبده‌ترین کماندو‌های خود و تعدادی از نظامیان فراری ایران استفاده کرده بود و بسیاری از قدرت‌های آن زمان با این حمله آمریکا موافقت داشتند و آمریکا از کمک کشور‌های منطقه نیز بهره‌مند بود، حتی در داخل نیز رئیس جمهور وقت ایران بنی‌صدر خائن و برخی از نظامیان خودفروخته همکاری گسترده‌ای با آمریکا داشتند که از جمله آن جمع‌آوری ضدهوایی‌ها و رادار‌ها بود.
وی با بیان اینکه هواپیما‌هایی که وارد صحرای طبس شدند همه پر از سلاح و مهمات نظامی برای استفاده در ایران و انجام عملیات‌های خرابکارانه آمریکا بود، گفت: شب عملیات طبق برآورد آمریکایی‌ها مهتابی بوده و از توفان و باد نباید هیچ خبری باشد و آن‌ها احتمال پیروزی خود را بیش‌از ۹۰ درصد می‌دانستند و اطمیمنان داشتند که با توجه به آموزش‌ها و شبیه‌سازی‌هایی که انجام داده بودند بتوانند به پیروزی رسیده و تمام مقدمات در ایران انجام شده بود، چون عوامل آن‌ها در ایران اقدامات لازم برای محل فرود هواپیما‌ها در اطراف و داخل شهر تهران و وسیله انتقال کماندو‌ها و بقیه موارد را سنجیده بوده تا زمینه این حمله فراهم شود.

امداد غیبی در طبس، صحرا را برای دشمن جهنم کرد

 

احمدی با اشاره به اینکه فرود هواپیما در بامداد پنجم اردیبهشت ۵۹ در صحرای طبس طبق ساعت مقرر انجام شد، اما بالگردها به دلیل توفان و خرابی با یک ساعت و نیم تأخیر وارد صحرای طبس شدند که بعد از اتفاقاتی که در صحرای طبس افتاد، موقع حرکت یک فروند بالگرد با هواپیمای حامل سوخت در هنگام سوختگیری با امداد الهی به خاطر توفان شن برخورد کرده که جهنم آتش بر پا می‌شود و آمریکا‌ها در آن سوختند.
وی افزود: آمریکا مجبور شد بعد از دست دادن دو بالگرد و آتش گرفتن این بالگرد و هواپیمای سوخت‌رسان و خرابی یک بالگرد با برجای گذاشتن پنج بالگرد خود، سواربر پنج هواپیمای سی-۱۳۰ دیگر شده و فرار را بر قرار تریج دادند.

بنی‌در دستور داد تا بالگرد‌های حامل اسناد بمباران شوند
پیشکسوت دفاع مقدس اضافه کرد: در روز بعد به دستور بنی‌صدر خائن بالگردهای جا مانده در صحرای طبس در چند نقطه بمباران شدند که حاوی اسناد بسیار مهمی بودند و اگر باقی می‌ماند چهره بسیاری از عوامل نفوذی در داخل کشور بر ملا می‌شد.
احمدی گفت: شهید محمد منتظر قائم فرمانده سپاه یزد نیز در همین جریان بمباران به شهادت رسیدند.

 

امداد غیبی در طبس، صحرا را برای دشمن جهنم کرد

 

بمباران بیت امام، هدف بعدی آمریکا بود
وی با بیان اینکه اگر آمریکا می‌توانست این عملیات را با موفقیت صورت دهد، بمباران پایگاه‌های هوایی در سراسر ایران، بمباران محل سکونت حضرت امام (ره)، کمیته انقلاب اسلامی، فرودگاه‌ها، سپاه، ایستگاه‌های رادیویی و بسیاری از محل‌های حساس ایران اقدام بعدی آن‌ها بود و هدف نهایی ضربه کلی زدن به ایران و از بین بردن نظام و انقلاب بود، متذکر شد: شیطان بزرگ، آمریکای جنایتکار با برخورداری از دقیق‌ترین و پیچیده‌ترین امکانات نظامی و تدارکات همه جانبه با همکاری افراد نفوذی در داخل قصد نابودی نظام جمهوری اسلامی ایران را داشت هر چند به بهانه آزادی عوامل خود وارد ایران شد.

 

امداد غیبی در طبس، صحرا را برای دشمن جهنم کرد

 

پیشکسوت دفاع مقدس با اشاره به اینکه با شکست این عملیات، امداد الهی شکل گرفت و سوره فیل یکبار دیگر در ایران اسلامی تفسیر شد، گفت: ماجرای طبس یکی از رسواترین توطئه‌های شکست خورده آمریکا علیه نظام و انقلاب اسلامی ایران و معجزات الهی بود.
احمدی افزود: در محل شکست مفتضحانه آمریکا در صحرای طبس که در ۱۲۵ کیلومتری جاده طبس به یزد واقع شده، مسجد شکر توسط سپاه احداث شده و مجموعه‌ای در آنجا ساخته شده است که هم اکنون نیز موزه بین‌المللی اسکتبارستیزی توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در حال برنامه‌ریزی و ساخت می‌باشد.
وی خاطرنشان کرد: امیداوریم این امداد‌های الهی پیشتیبانی که از ابتدای انقلاب وجود داشته در استمرار انقلاب ادامه داشته و بتوانیم با نیت خالص خادم انقلاب و نظام و اسلام باشیم.

«حجت‌الاسلام محمدجواد زنجانی‌طبسی» امام جمعه موقت طبس و یکی از شاهدان عینی این واقعه گفت:  یک روز بعد از این واقعه به همراه دو تن از همکارانم از طرف کمیته انقلاب اسلامی برای محافظت به محل حادثه رفتیم.
وی با تشریح صحنه‌ای که دیده بود، افزود: امکاناتی که آمریکایی‌ها به ایران و این منطقه آورده بودند شامل بالگرد و انواع اسلحه‌ها نشان می‌داد که این امکانات فقط برای نجات گروگان‌ها نبوده بلکه هدف اولشان گرفتن مراکز مهم تهران برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی بوده است.

 

امداد غیبی در طبس، صحرا را برای دشمن جهنم کرد


جریان مسافران مشهد - یزد در واقعه طبس چه بود؟
زنجانی‌طبسی با اشاره به اینکه، چون خداوند پشتیبان این انقلاب بوده آمریکایی‌ها با آن همه تجهیزات و امکانات نظامی و پشتیبانی‌های کشور‌های منطقه و همچنین نفوذی‌های داخلی کار از پیش نبرد و شکست سختی را تجربه کرد، افزود: کماندو‌های آمریکایی پس از استقرار در صحرای طبس در حال برنامه‌ریزی برای اجرای نقشه خود بودند که نیمه‌های شب متوجه عبور یک اتوبوس و کامیون از این مسیر شدند و گمان کردند که نیرو‌های ایرانی متوجه حضور آن‌ها در منطقه شده و قصد درگیری و مقابله دارند، جلو رفتند و اتوبوسی که از یزد به مشهد مقدس در حرکت بود را متوقف کردند و مسافران آن را پیاده ساختند تا با هواپیما به کشوری دیگر منتقل سازند که در همان لحظه توفان شن آغاز شد و یک بالگرد در حال سوخت‌گیری از هواپیما به دلیل برخورد با هواپیما دچار انفجار شد و در آتش سوخت.
امام جمعه موقت طبس یادآور شد: هر چند آمریکا تمام شرایط را برای مهیا بودن این عملیات در ایران را از قبل سنجیده بود، اما با توفان ناباورانه شن تمام نقشه‌های نقش بر آب شد.

 

امداد غیبی در طبس، صحرا را برای دشمن جهنم کرد

 

وی افزود: در این شرایط نظامیان آمریکایی از انتقال مسافران اتوبوس ایرانی صرف نظر کرده و مسافران ایرانی را دوباره سوار اتوبوس کردند، اما همه لاستیک‌های اتوبوس را به گلوله بستند تا افراد نتوانند این عملیات دشمن را اطلاع دهند.
زنجانی طبسی با بیان اینکه واقعه طبس و شکست مفتضحانه آمریکا در این عملیات باید درس عبرتی برای تمام دشمنان ایران و مظلومان دنیا باشد که اراده الهی بر پیروزی حق بوده و خداوند در این باره وعده تحقق داده است، اضافه کرد: آمریکا و تمام سرکردگانش همچنان که در طول تاریخ مشاهده می‌شود از هیچ توطئه‌ای علیه ایران غافل نمانده‌اند، اما هوشیاری ملت ایران و وجود رهبری فرزانه که مدبرانه و هوشمندانه این انقلاب را رهبری می‌کنند سبب شده همیشه این نقشه‌ها با کمک الهی نقش بر آب شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هنر نقالی و طنین شور شاهنامه‌خوانی در خرمدره، زنجان
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
یادداشت رئیس مجلس در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
کشف و معدوم سازی ۱۴۰ تن فرآورده خام دامی و تخم مرغ در آذربایجان شرقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
استعفا در شرایط حساس
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پزشک معالج کاظمی: خانواده صابر رضایت دادند تا پیکر به پزشکی قانونی نرود
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)