• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۲۶۷۵۲
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۱
مرکزی » اجتماعی

عمده آلودگی هوای اراک ناشی از گرد و غبار فرامنطقه‌ای است

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت:عمده آلودگی هوای اراک ناشی از گرد و غبار فرامنطقه‌ای است که ۲۶ استان کشور تحت تاثیر آن قرار دارند.

عمده آلودگی هوای اراک ناشی از گرد و غبار فرامنطقه‌ای استبه گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ " مهدی مصطفوی " سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی با اشاره به روز زمین پاک گفت: به این مناسبت اقداماتی، چون پاکسازی تالاب میقان با حضور دانش آموزان، افتتاح تصفیه خانه فاضلاب دو واحد صنعتی در شهرستان زرندیه و آموزش دانش آموزان در مدارس انجام شد و پویش "مسیر سبز؛ ایران پاک" با هدف پاکسازی جاده‌های استان، از فردا و از شهر مهاجران آغاز می‌شود.
وی تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون با پدیده گرد و غبار و کانون‌های فرامنطقه‌ای مواجه هستیم و وضعیت خوبی را شاهد نیستیم و تا امروز ۱۸ روز آلوده را در اراک پشت سر گذاشته ایم.
مصطفوی بیان کرد: در سال گذشته، اراک، هشت روز پاک، ۱۹۲ روز سالم، ۱۴۴ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۷ روز ناسالم برای تمامی گروه‌های سنی، سه روز بسیار ناسالم و یک روز خطرناک را تجربه کرد و در واقع ۱۶۵ روز ناسالم ثبت شد که در ۱۴ روز دی اکسید گوگرد آلاینده مسئول بوده است.
مصطفوی با اشاره به اینکه در سال گذشته، بیشترین آلودگی با ۲۰ روز، در شهریورماه و مهرماه ثبت شد و عمده آلاینده مسئول ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون بود و در برخی از روزها، به صورت لحظه‌ای دی اکسید نیتروژن و ازون در هوا وجود داشت.
وی بیان کرد: ۵۵ روز ناسالم در سال ۱۳۹۹ به ۱۶۵ روز در سال ۱۴۰۰ رسید، البته از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۹ روند آلودگی به شدت نزولی بوده است، اما به دلیل خشکسالی وسیع در سال گذشته، گرد و غبار فرامنطقه‌ای و منطقه ای، وارونگی هوا در نیمه دوم سال و آلاینده‌های ناشی از فعالیت صنایع از جمله مازوت سوزی نیروگاه حرارتی شازند، این آلودگی در سال گذشته شدت گرفت.
وی با اشاره به وجود دو ایستگاه پایش و سنجش هوا در شهر‌های شازند و ساوه، گفت: در سال گذشته ۴۶ روز ناسالم برای گروه‌های حساس، ۶۷ روز ناسالم برای تمامی گروه‌های سنی و ۸ روز بسیار ناسالم در شازند ثبت شد و به دلیل وجود تنها یک ایستگاه، ۶۸ روز نیز آماری از وضعیت هوا دریافت نشد، همچنین در ساوه نیز ۵۳ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۹ روز برای تمامی گروه‌های سنی ثبت شد و ۴۶ روز نیز آماری از وضعیت آلودگی هوا دریافت نشد.
مصطفوی در خصوص وضعیت آلودگی هوا در سال جاری بیان کرد: امسال ۱۵ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و سه روز برای تمامی گروه‌های سنی ثبت شد و در حال حاضر اراک پس از اهواز و اصفهان، سومین شهر آلوده کشور به شمار می‌رود.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: عمده آلودگی ناشی از گرد و غبار فرامنطقه‌ای است که ۲۶ استان کشور تحت تاثیر آن قرار دارند و ۸ کانون عمده گرد و غبار از جمله کانون جنوب عربستان، کانون امارات، قطر، بحرین و دریای مکران، کانون جنوب عربستان و عراق، کانون جنوب غربی عراق، کانون شمال عراق، کانون ترکمنستان و کانون جنوب افغانستان در این رابطه شناسایی شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تاسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
تجلیل نماینده مردم بروجرد از فرزندان وخانواده های شهدای جنگ ۱۲ روزه
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
روز حماسه‌ساز سیزده آبان نقطه اوج استکبارستیزی
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
ممیزی و ارزیابی زیرساخت‌ها و عملیات فرودگاه بین‌المللی کیش
اطلاعیه قطعی گاز در روستای کبیر ۳
نمایش قدرت پتروشیمی ایران در جزیره کیش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
آغاز عملیات برگردان از کابل مسی به فیبر ملی بازار بزرگ تبریز
زنجان؛ روایت یک تیم فناور در حوزه هوش مصنوعی
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
رویداد استانی گفت‌وگوی اجتماعی با تشکل‌های دانش‌آموزی لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
آخرین وضع مصدومان سپاهان
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
تشییع پیکر مطهر آیت الله موسوی از علمای بزرگ خوزستان
سردار وحیدی: پدافندهوایی مقتدرانه پای دفاع از آسمان ایران ایستاد
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)