پخش زنده
امروز: -
وکیل بین المللی تاکید کرد برنامه جاسوسی گسترده آمریکا از مردم ناقض قانون اساسی و قوانین بین المللی است.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، به نقل از شبکه تلویزیونی پرس تی وی، هر روز ابعاد جدیدی از جنجال بر سر برنامه گسترده آمریکا برای جاسوسی از مردم خود پیدا می شود. گزارش جدیدی حاکیست اداره امنیت ملی آمریکا از سامانه ای مخفی برای جاسوسی از مردم و رصد تقریبا همه کارهای افراد روی اینترنت استفاده می کند. در این گزارش که گاردین آن را منتشر کرده، آمده است این سامانه که «اکس کی اسکور» نام دارد، گسترده ترین سامانه برای جمع آوری اطلاعات افراد در روی اینترنت است.
ادوارد کوریگان وکیل بین المللی در کانادا گفت : دولت آمریکا با این برنامه به همه اطلاعات افراد و شرکتها دسترسی پیدا می کند که از جمله آنها اطلاعات مربوط به معاملات تجاری، گفتگوهای خصوصی و محرمانه میان طرفها، روابط اقتصادی و تجاری، زد و بندها در بازار بورس و احتمال دسترسی به اطلاعات خصوصی افراد که قابل استفاده برای باجگیری از افراد و فشار بر آنهاست. این کار دولت آمریکا نقض آشکار قانون اساسی و حقوق قانونی مردم آمریکاست.
افشای برنامه جاسوسی آمریکا برای اولین بار از طرف ادوارد اسنودن کارمند قراردادی سابق سیا انجام شد که هم اکنون تحت تعقیب آمریکاست. این در حالیست که پیش از این واشنگتن استفاده از هر گونه برنامه ای را برای جاسوسی از شهروندان خود تکذیب می کرد زیرا این کار خلاف قانون اساسی آمریکاست. افشای این برنامه نگرانیهای زیادی را بوجود آورده است که اداره امنیت ملی آمریکا هیچ اهمیتی به حریم خصوصی افراد نمی دهد و عملا حریم خصوصی افراد در آمریکا به یک رویای دست نیافتنی تبدیل شده است.
ادوارد کوریگان گفت این کار دولت آمریکا تجاوز گسترده به حریم خصوصی افراد است و کاملا غیرقانونی است. هم اکنون اداره امنیت ملی آمریکا به دیوی تبدیل شده است که هر موقع می خواهد قوانین را زیر پا می گذرد و همین ممکن است به واکنش شدید اروپاییها و دیگر کشورها منجر شود زیرا هیچ کشوری حق چنین کاری را ندارد.
افشای برنامه جاسوسی گسترده آمریکا سبب شد کاخ سفید جلسه ای اضطررای را با برخی اعضای مهم کنگره برگزار کند. گزارشها حاکیست باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا گروهی متشکل از قانونگذاران را از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات به کاخ سفید دعوت کرده است درباره نگرانیهای آنها درباره این برنامه بحث و تبادل نظر کنند. کاخ سفید باید به سؤالات زیادی در این خصوص پاسخ دهد. در کل برنامه جاسوسی گسترده آمریکا از مردم نشان می دهد واشنگتن از مردم خود می ترسد.