• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۳۴۴۴۵
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۴
اقتصادی » آب و انرژی

هدر رفت ۷۵ درصدی بارش‌های کشور

عضو کمیسیون آب و کشاورزی مجلس گفت: از بارش سالانه ۴۰۰ میلیارد مترمکعب در کشور فقط ۱۰۰ میلیارد مترمکعب در دسترس قرار می‌گیرد که این به معنای هدررفت ۷۵ درصدی بارش‌هاست.

هدر رفت ۷۵ درصدی بارش‌های کشوربه گزارش خبرگزاری صداوسیما علیرضا عباسی در مصاحبه با رسانه ملی با اشاره به اینکه میزان بارندگی سالانه کشورمان تقریباً یک سوم متوسط بارندگی جهان است، افزود: متوسط میزان بارندگی در دنیا حدود ۷۵۰ تا ۸۰۰ میلیمتر است و ما حداکثر حدود ۲۴۰ تا ۲۵۰ میلیمتر بارندگی داریم که این میزان از چند دهه اخیر کاهش نیز پیدا کرده است.
 
وی ادامه داد: اگر این عدد رو در مساحت کشور که حدود ۱۶۵ میلیون هکتار است ضرب کنیم ما حدود ۴۰۰ میلیارد متر مکعب سالانه بارندگی داریم که از این رقم تقریباً ۳۰۰ میلیارد متر مکعب به عناوین مختلف از دسترس ما خارج می‌شود و ما فقط روی ۱۰۰ میلیارد مکعب برنامه ریزی می‌کنیم و قسمت عمده آن ۱۰۰ میلیارد مکعب یعنی نزدیک ۷۰ تا ۷۵ میلیارد متر مکعب هم در کشاورزی مصرف می‌شود. 
 
عباسی با تاکید برتمرکز در حوزه‌های مختلفی که بیشترین هدررفت یا مصرف آب درآن وجود دارد، ادامه داد: برای مثال در حوزه هدررفت اولیه باید بتوانیم حداقل یک درصد از آن ۳۰۰ میلیارد متر مکعب را قابل جذب برای سفره‌های زیرزمینی کنیم و یا در حوزه کشاورزی به سنجش بهره وری آب بپردازیم چراکه درصد قابل توجهی از این آب‌ها در کشور قابل برنامه ریزی است. ما علاوه بر مدیریت عرضه باید تقاضا را مدیریت کنیم. میزان تقاضا و بهره وری در حوزه کشاورزی باید محاسبه شود و با افزایش بهره وری کاهش موجودی آب در کشور را جبران کرد. 
 
عباسی در مورد مصوبات مجلس درباره نظارت و اجرای راهکار‌های مذکور افزود: پیش از این قوانین مصوب شده‌ای وجود داشت که به این حوزه‌ها پرداخته بود. در سال ۱۳۹۳ طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی کشور مصوب شد، در سال ۱۳۹۴ قانون توسعه و بهینه سازی آب شهری و روستایی در کشور مصوب شده و همینطور برنامه ملی سازگاری با کم آبی مصوب شده است. اما آن‌طور که باید و شاید به صورت جدی به مسئله کم آبی پرداخته نشده و به جای مدیرت تقاضا بیشتر به مدیریت عرضه آب پرداخته شده است در حالی که ما باید مدیریت تقاضا داشته باشیم و بر اساس آن میزان تخصیص آب به حوزه کشاورزی مشخص شود و در ادامه این بخش کشاورزی است که با افزایش بهره وری می‌تواند خود را همگام با این کمبود آب کند.
 
 
 علیرضا رحیمی، کارشناس حوزه منابع آب در ادامه این گفتگو گفت: سرزمین ما سرزمینی خشک بوده و هزاران سال است که با کم‌آبی دست و پنجه گرم می‌کنیم. گذشتگان سعی کرده اند برای مقابله با این خشکسالی راه حل‌هایی مانند ساخت آب انبار‌ها و قنات‌ها را پیدا کنند. 
 
وی افزود: حجم منابع آبی ما در حال حاضر نسبت به ۵۰ سال گذشته در بحرانی‌ترین حالت قرار دارد. راه حل گذر از این شرایط بحرانی مدیریت منابع آب، مدیریت تکنولوژی و تخصیص‌های بهینه آب است.
 
مصطفی نادری، استاد دانشگاه، در ادامه برنامه گفت: در بسیاری از کشور‌های اروپایی و آمریکایی اتاق فکر‌هایی وجود دارد که در آنجا مسائل کلان در همه حوزه‌ها از جمله آب مورد بررسی قرار می‌گیرد و دولت‌ها در نقش مجری، سیاست‌های حاصل از این اتاق فکر‌ها را اجرا می‌کنند. اما آن چیزی که ما شاهدش هستیم عملکرد سلیقه‌ای دولت‌ها است. برای مثال در سال آبی ۹۷ و ۹۸ بعد از گذشت سال‌ها ما ظاهرا دچار ترسالی شدیم و مدیران دولت گذشته گفتند که دیگر خشکسالی تمام شده و تمام سیاست‌ها را به سمت ایجاد صنایع، سکونتگاه‌های و کشت محصولات بیشتر خصوصا محصولات آب‌بر نظیر برنج، هدایت کردند، اما این در حالی بود که اساسا ما با وجود این بارش‌ها در دوره خشکسالی بودیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
در مسیر مدیریت شهری
شرق اصفهان در مسیر توسعه
تغییر سبک زندگی و دیابت
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
بارش برف در دماوند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت بی رویه آب عامل تشدید بحران دریاچه ارومیه
واگذاری ۴ هکتار زمین به ۲۸۰ خانوار مازندرانی در طرح جوانی جمعیت
اعلام برنامه‌های هفته بسیج در اشنویه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
امضای تفاهم نامه آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
زهرا نجفی در پرتاب نیزه از کسب نشان بازماند
ثبت روزانه ۵۸ ازدواج در آذربایجان‌غربی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
لطافت برف و باران در هوای آذربایجان شرقی
ساماندهی ۱۰ هزار و ۲۶۰ متقاضی جوانی جمعیت و تک واریزی در زنجان
فعالیت ۱۶۰ هزار خادم رضوی در کشور
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار‌های اموال تملیکی آذربایجان غربی
کاهش تصادفات معطل تکمیل طرح
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)