• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۳۷۴۸۰
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۱

مورا به جای تهران باید به واشنگتن برود

بن بست در مذاکرات وین نتیجه پیروی دولت بایدن از راهبرد ضد برجامی ترامپ است و اروپا باید امریکا را تحت فشار قرار دهد تا از این راهبرد دست بکشد.

مورا به جای تهران باید به واشنگتن برود

روز یکشنبه رسانه ها از تلاش جدید مقام های اروپایی برای نجات توافق هسته ای خبر دادند و در این ارتباط وال استریت ژورنال به نقل از مقام های غربی نوشت قرار است انریکه مورا مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا  به تهران برود تا بن بست به وجود آمده در مذاکرات شکسته شود.
اما این سوال مطرح است که سفر مورا به تهران چه سودی می تواند داشته باشد در حالیکه گره های توافق هسته ای در واشنگتن است و تا مقام های امریکایی این گره ها را باز نکنند امیدی به احیای برجام نخواهد بود.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا 8 مه  2018, خروج از برجام را اعلام و تحریم های یکجانبه علیه ایران وضع کرد تا شاید با پیگیری راهبرد فشار حداکثری, تهران را وادار کند بار دیگر پشت میز مذاکره بنشیند و محدودیت های بیشتری را در برنامه هسته ای خود بپذیرد.
ترامپ یک سال بعد در  ۸ آوریل ۲۰۱۹ هم برای اینکه امکان بازگشت دولت بعدی امریکا به برجام دشوار شود سپاه پاسداران نیروی نظامی رسمی ایران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد که با استقبال نتانیاهو نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی روبرو شد و او در توییتر نوشت که ترامپ "یکی دیگر از درخواست های مهم مرا اجابت کرد."
با گذشت زمان و بی تحرکی سه کشور اروپایی در اجرای تعهدات برجامی شان و اکتفا کردن این سه کشور به شعارهای توخالی این ظن تقویت شد که اروپا فقط در نقش پلیس خوب درحال ایفای نقش است و راهکارهای اروپا از جمله راه اندازی سامانه اینستکس در عمل هیچ کارآیی ندارد.
این شرایط سبب شد تا  ایران هم گام های پنجگانه ای را در کاهش تعهدات هسته ای خود بردارد و برنامه جامع اقدام مشترک را به بازگشت دیگرطرف ها به برجام مشروط نماید.
واکنش ایران که شکست راهبرد فشار حداکثری ترامپ را به نمایش گذاشته بود اهرم فشاری بود که دموکراتها از آن درتبلیغات انتخاباتی بارها ااستفاده کردند و بایدن با شعار بازگشت به دیپلماسی و احیای برجام به کاخ سفید راه یافت. اما با اینکه هم تیمی های بایدن از جمله وندی شرمن بارها از شکست راهبرد فشار حداکثری سخن گفتند و حتی روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مقام های امریکایی نوشت آنها به همتایان اسراییلی خود گفته اند خرابکاری‌های متعدد اسراییل در سایت های هسته ای یران در نهایت نتیجه معکوس داشته، چرا که ایران تاسیسات خود را سریعتر و پیشرفته تر از قبل بازسازی کرده است. اما با این حال در عمل دولت بایدن هیچ تجدید نظر رفتاری در به کنار گذاشتن راهبرد فشار حداکثری ترامپ از خود نشان نداد. 
علاوه بر این در حالی جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز شنبه به فایننشال تایمز گفت که او به دنبال یک "راه میانه" برای پایان دادن به بن بست در مذاکرات احیای برجام است و به هیمن منظور قصد دارد انریکه مورا  را به تهران بفرستد که چند روز قبل تر سنای امریکا در دو مصوبه بار دیگربه تحریم بانک مرکزی و حفظ سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی وزارت خارجه امریکا رای مثبت داد.
در هر حال ظاهرا مورا به تهران می آید اما به نظر نمی رسد که این سفر نتیجه ای در برداشته باشد مگر اینکه اودست پُر باشد. در حال حاضر شرایط تغییر کرده جنگ در اوکراین سب شده است تا نیاز به انرژی به شدت افزایش یابد,  تهران حتی اگر برجام هم احیا نشود نفت خود را می فروشد و حتی با قطع همکاری سوئیفت و تحریم بانک مرکزی پول نفت را دریافت می کند و در واقع آنچه قرار است از برجام عائد ایران شود در حال حاضر این امتیازها محقق شده است و بنابر این این امریکاست که باید در رفتار خود تجدید نظر کند و در این رابطه اروپا به دلیل نزدیکی به غرب آسیا و نیازهای امنیتی ونیاز مبرم به انرژی و همکاری اقتصادی با کشورهای این منطقه,  به امریکا فشار آورد تا راهبرد شکست خورده فشار حداکثری را کنار بگذاد تا توافق هسته ای باردیگر احیا شود و بر این اساس سفر به واشنگتن باید جایگزین سفر انریکه مورا به تهران می شد.

----------------------------------------
رضا محمدمراد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پلمب کلینیک غیرمجاز دامپزشکی در تبریز
ارائه خدمات درمانی به بیماران با حضور ۸۳ پرستار در بیمارستان کیش
همایش توسعه بهداشت جمعی و احیای قلبی ریوی
اوسمار ویرا رسما سرمربی پرسپولیس شد
نواخته شدن زنگ پدافند غیرعامل در مدارس آذربایجان شرقی
صعود تیم ملی تنیس روی میز ایران به جمع ۸ تیم برتر مسابقات قزاقستان
پیش بینی وزش باد شدید در سمنان
ساماندهی سگ‌های بلاصاحب و کنترل آنها در سطح شهر
تساوی وباخت مسی‌های کرمان درلیگ یک فوتبال
معرفی حریفان ملی‌پوشان ایران در مسابقات تن‌بال قهرمانی جهان
آغاز اردوی تیم ملی کاراته ناشنوایان ایران اعزامی به المپیک توکیو در رشت
قهرمانی تیم شایان در مسابقات والیبال جام شهدای برکاده کوچصفهان
استقبال از سرمربی برتر فوتبال زنان آسیا در بم
نایب قهرمانی ایران در کشتی آزاد زیر ۲۳ سال جهان
بسته خبر‌های کوتاه ۵ آبان ۱۴۰۴
نمایشگاه تخصصی پدافند غیر عامل شهرداری کرمان
افتتاح خط دوم ایست و بازرسی مرصاد
بازگشت دو معدن به چرخه تولید در نقده
 تأکید بر نقش حیاتی پرستاران و هشدار درباره چالش سرانه نیروی انسانی
پوشش ۹۰ درصدی تعرفه‌های دولتی درمان ناباروری توسط بیمه سلامت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
لحظه «تصمیم»؛ وقتی عقربه‌های ساعت بیمارستان بعثت از حرکت ایستاده بود
افزایش تعداد مصدومان تصادف دو اتوبوس در جاده مخصوص کرج به ۲۶ نفر
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد
اعلام اسامی برترین‌های چهل و هشتمین دوره مسابقه های سراسری قرآن
تحقق ۶۰ درصد توسعه شبکه فیبر نوری تا پایان دولت چهاردهم
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو
نتایج روز هشتم بازی‌های آسیایی جوانان؛ بحرین
سرقت مسلحانه از طلافروشی در رودان
کارگروه ویژه رسیدگی به مطالبات پرستاران تشکیل شد
ریابکوف: روسیه شانه به شانه در کنار ایران ایستاده است
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت
سقوط بالگرد و جنگنده آمریکایی در دریای جنوبی چین
اوقات شرعی اهواز، ۵ آبان ۱۴۰۴
فروش اینترنتی بلیت بازی فجر سپاسی و استقلال  (۱۴ نظر)
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
فرصت ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۵ برای اولویت‌های جدید فراهم شد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
حمله احتمالی دشمن ناکام‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه خواهد بود  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
آسفالت معابر شهرستان کهگیلویه در دستور کار  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)