• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۳۸۶۴۰
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۷
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

دشواری‌های ثبت آثار در یونسکو، ایران را به سمت آیسسکو برد

رئیس آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران گفت: تاکنون پنج اثر فرهنگی و تاریخی ایران به طور رسمی در فهرست میراث جهان اسلام ثبت شده است.

دشواری‌های ثبت آثار در یونسکو، ایران را به سمت آیسسکو بردبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، عبدالکریم صادق دوست افزود: این آثار شامل منظر فرهنگی قلعه الموت در قزوین، مجموعه آرامگاهی شیخ احمد جام در تربت جام، مجموعه تاریخی بسطام در شاهرود، منظر فرهنگی ماسوله در گیلان و گنبد علویان همدان است.
رئیس آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه ­­ثبت آثار و میراث‌فرهنگی در فهرست آیسسکو می‌تواند مجموعه‌ای منسجم از آثار جهان اسلام را پیش روی ما قرار دهد، از ارسال این فهرست به سازمان ملل در آینده‌ای نزدیک خبر داد.
صادق دوست افزود: سالهاست که ثبت آثار و میراث فرهنگی در فهرست‌های جهانی از جمله یونسکو از اهمیت بالایی برخوردار است، اما همواره محدودیت‌ها و چالش‌هایی هم در مسیر ثبت به‌خصوص در یونسکو وجود دارد که از آن جمله می‌توان به محدودیت ثبت تنها یک اثر از هر کشور در سال اشاره کرد که این موضوع­ برای کشوری مانند ایران که دارای آثار تاریخی و فرهنگی بی شماری می‌باشد، دشوار است. ضمن آنکه اگر اثری انتخاب و پرونده آن ارسال شود و بنابر هر دلیلی آن اثر در آن سال در یونسکو ثبت نشود، آن کشور دیگر فرصتی برای معرفی اثر دوم ندارد و فرصت آن سال را از دست می‌دهد.
وی گفت: هرچند یونسکو معروف‌ترین مرجع ثبت میراث‌فرهنگی در دنیا به شمار می‌رود، اما اخیرا مراکز دیگری نیز فعال شده‌اند که روند ثبت را تسهیل و البته ویژگی‌های خاص‌تری را متوجه آن می‌کنند که ­یکی از این مراکز، آیسسکو است. ­ سازمان جهانی اسلامی برای آموزش و پرورش، علوم و فرهنگ یا همان آیسسکو نهادی تخصصی که تحت حمایت سازمان همکاری اسلامی فعالیت می‌کند و در زمینه‌های آموزش، علوم، فرهنگ و ارتباطات در کشور‌های اسلامی و به منظور حمایت و تقویت روابط بین کشور‌های عضو خود به فعالیت مشغول است.
صادق دوست تصریح کرد:­ هرچند قطعنامه‌ی تأسیس سازمان جهانی اسلامی برای آموزش و پرورش، علوم و فرهنگ در سومین کنفرانس اجلاس اسلامی، در سال ۱۹۸۱ در مکه مکرمه صادر شد، اما از آن سال تا امروز فقط برای دو سال این نهاد درصدد تهیه فهرست آثار میراث‌فرهنگی کشور‌های عضو و البته ثبت آن‌ها برآمد.
رئیس گروه کمیسیون ملی آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران با اشاره به ثبت شهر‌های کشور‌های اسلامی در آیسسکو گفت: آیسسکو حدود دو سال است که درصدد اقدامی جدید برای ثبت شهر‌های کشور‌های اسلامی برآمده است. خوشبختانه تاکنون موفق شدیم حدود ۱۰ اثر از ایران را به عنوان نخستین گام در آیسسکو معرفی و تعدادی از آن‌ها را ثبت کنیم.
صادق‌دوست افزود: ما نماینده آیسسکو در ایران و مجرای رسمی ارتباط آن سازمان با عوامل داخلی کشور هستیم از این رو امور تخصصی را به ارگان‌های تخصصی آن واگذار کرده‌ایم. نباید فراموش کرد که فهرست آیسسکو بعد‌ها به سازمان ملل ارسال و در سطح جهانی به اشتراک گذاشته خواهد شد. تمام کشور‌های عضو آیسسکو می‌توانند ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی خود را ثبت و به اشتراک بگذارند. تاکنون حدود ۳۰۰ اثر در آیسسکو ثبت شده و با توجه به دشواری‌ها و محدودیت‌هایی که ثبت آثار در یونسکو دارد، این راه می‌تواند ثبت آثار کشور‌های اسلامی را ساده‌تر و سریع‌تر کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان سردرگمی میان سامانه‌ها؛ دولت در مسیر ایجاد زیست‌بوم دیجیتال
زنجان، قطب نوآوری هوش مصنوعی و استارتاپ‌های فناور
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تعریض جاده قره پشتلوی زنجان
قانون کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی در انتظار اجرا
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
پیگیری رفع آلودگی دره خرگوش دراستان زنجان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
آخرین وضع مصدومان سپاهان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ آبان ۱۴۰۴
هفته نهم فوتبال بوندس لیگا؛ باواریایی ها همچنان می تازند
اختتامیه سی‌وهفتمین جشنواره تئاتر آذربایجان‌شرقی
رقابت ۲۵۰ ورزشکار جانباز در مسابقات تنیس روی میز کشور
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
مسابقات اتومبیلرانی قهرمانی استان در بروجرد
بازدیداستاندار قم از محل احداث نیروگاه خورشیدی در جاده قم به گرمسار
رزمایش ارزیابی آمادگی مولدهای برق اضطراری در مراکز حیاتی لرستان
معرفی برترین‌های مسابقات بومی محلی دختران بسیجی استان قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
دیدار تیم‌های صنعت نفت آبادان و برق شیراز در مرحله سوم جام حذفی
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
میدان امیر چخماق یزد
عراقچی: موشک هایمان را در نبردی واقعی آزمایش کردیم
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
انتشار فراخوان برای پیشنهاد شعار مشترک فاطمیه ۱۴۰۴  (۱ نظر)