رد پای حقوقهای نجومی در دانشگاههای علوم پزشکی
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی از پرداخت حقوق حدود ۳۰۰ میلیون تومانی در برخی از دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ حجتالاسلام حسن شجاعی با تصریح بر اینکه ۱۲۵ هزار میلیارد تومان بودجه دانشگاههای پزشکی است، بدون اینکه حسابرسی دیوان محاسبات وجود داشته باشد، گفت: این مسئله سبب شده گاهی شاهد پرداخت حقوقهای نجومی به مدیران این دانشگاهها باشیم.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در برنامه «بدون خطخوردگی» رادیو گفتگو از ریشههای شکلگیری حقوقهای نجومی گفت و با اشاره به نمونهای در این حوزه بیان کرد: بودجهای که برای دانشگاهها دیده میشود، بر اساس مصوبات هیئتامنای دانشگاهها باید به مصرف برسد و در واقع از حسابرسی دیوان محاسبات هم معاف باشد.
وی افزود: استدلالی که فعالین این بخش دارند این است که باتوجهبه فعالیتهای علمی که در دانشگاهها صورت میپذیرد، دست مدیران علمی برای هزینه کرد در بخشهای علمی و پژوهشی باز باشد و اگر سختگیریهانسبت به مسائل علمی رخ دهد، باعث کاهش سرعت علم میشود. اشکال این است که همین حکم را برای دانشگاههای علوم پزشکی نیز در نظر گرفتهاند.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتگو با بیان اینکه ۱۲۵ هزار میلیارد تومان بودجه دانشگاههای علوم پزشکی کشوردر سال جاری است، اظهار کرد: ۸۵ درصد از این بودجه سهم بهداشت و درمان است و عملاً ۱۵ درصد از آن صرف آموزش پزشکی میشود.
حجتالاسلام شجاعی افزود: اگر آن استدلال مبنی بر باز گذاشتن دست مدیران علمی برای هزینه کرد بودجه را بپذیریم؛ آمار موجود نشان میدهد خطای فاحشی رخداده است که برای هزینه کرد ۱۵ درصد بودجه، دست دانشگاههای علوم پزشکی را در ۸۵ درصد باقیمانده نیز باز گذاشتهایم؛ درحالیکه این مقدار مربوط به آموزش نیست و مربوط به بهداشت و درمان است.
وی با تصریح اینکه ۱۲۵ هزار میلیارد تومان بودجه در حوزه دانشگاههای پزشکی مصرف میشود بدون اینکه حسابرسی دیوان محاسبات وجود داشته باشد، عنوان کرد: این مسئله سبب شده است گاهی شاهد پرداخت حقوقهای نجومی به مدیران و اعضای هیئتعلمی این دانشگاهها باشیم.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با ذکر مثالی از حقوقهای نجومی گفت: رئیس دانشگاه علوم پزشکی یکی از استانها ماهیانه ۲۸۹ میلیون تومان حقوق دریافت میکرده است که ۷۲ میلیون تومان از آن، مربوط به حق محرومیت از مطب بوده است. این عناوین برای دریافت حقوق را هیئتامنای دانشگاههای علوم پزشکی به وجود میآورند و نظارت دیوان محاسبات نیز بر آنها وجود ندارد.