• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۴۰۹۳۰
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۵
اجتماعی » حقوقی و قضایی
قائم مقام سازمان بازرسی مطرح کرد

ضرورت نظارت الکترونیکی بر بازار توام با مشارکت مردم

قائم‌مقام سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر اینکه نظارت بر بازار باید مستمر، هدفمند و برای مردم اطمینان‌بخش باشد، بهترین نوع نظارت را نظارت الکترونیکی و توام با مشارکت مردم عنوان کرد.

ضرورت نظارت الکترونیکی بر بازار توام با مشارکت مردمبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، نشست بررسی وضع کالا‌های اساسی کشور شامل «گندم، آرد و روغن» با حضور نمایندگان دستگاه‌های متولی و بخش خصوصی در سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد.

احمد رحمانیان قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور در این نشست از حذف ارز ترجیحی و اصلاح قیمت‌ها در برخی از کالا‌های اساسی به عنوان یک ضرورت و واقعیت انکارناپذیر یاد کرد و برخی آسیب‌های وارد شده به اقتصاد کشور در سایه اجرای ارز ترجیحی را مورد اشاره قرار داد.

وی از افزایش قاچاق کالا، ایجاد رانت، توزیع ناعادلانه در تخصیص یارانه، پولشویی، احتکار، رشوه، عدم عرضه به عنوان بخشی از آسیب‌های وجود ارز دولتی یاد کرد و افزود: که این موضوع زمینه ساز وقوع برخی جرائم اقتصادی و باعث سنگین‌تر شدن حجم کار دستگاه قضایی با تشکیل پرونده‌های متعدد شد.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: با این وجود می‌توان گفت که منافع حذف ارز ترجیحی از مضرات آن بیشتر است.
دکتر رحمانیان با اشاره به جایگاه نظارتی سازمان بازرسی کل کشور در راستای اصل ۱۷۴ قانون اساسی، به طرح سؤالاتی از نمایندگان دستگاه‌های حاضر پیرامون وضع کالا‌های اساسی پرداخت.
میزان رشد قیمت گندم، آرد و روغن در سال جاری و پیش بینی و برنامه‌های دستگاه‌های مسئول برای روز‌ها و ماه‌های آینده و کنترل و جلوگیری از افزایش لجام گسیخته قیمت برخی کالاها، اولین سئوال طرح شده از سوی قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور بود.
دکتر رحمانیان درادامه وضع ذخیره‌سازی کالا‌های استراتژیک کشور را مورد پرسش قرار داد و از دستگاه‌های مسئول خواست برنامه‌ها و تدابیر خود در این زمینه را به سازمان بازرسی ارائه دهند.
سرپرست معاونت تولیدی سازمان بازرسی با اشاره به اقلام و کالا‌های ذخیره شده در انبار‌های تولیدکنندگان و خریداران عمده که با ارز دولتی در اختیار آن‌ها قرار داده شده، اتخاذ تدابیر لازم در رابطه با انبارگردانی این اقلام از سوی دستگاه‌های مسئول و به منظور جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی را خواستار شد و تاکید کرد: این موضوع نیازمند تهیه آمار دقیق از اقلام موجود در انبار‌ها است.
بحث اختصاص یارانه مستقیم کالا به مردم، موضوع دیگری بود که این مقام قضایی به آن اشاره کرد و گفت: که جزییات پرداخت یارانه به دهک‌های مختلف و پیش‌بینی تبعات تورمی آن به سازمان بازرسی منعکس شود.
وی با تأکید بر لزوم تقویت نظارت بر بازار هم‌زمان با اصلاح قیمت‌ها، تاکید کرد: نظارت بر بازار یک مطالبه عمومی است که باید مستمر، هدفمند و برای مردم اطمینان‌بخش باشد.
دکتر رحمانیان در همین رابطه احصاء مشکلات دستگاه‌ها در حوزه نظارت را ضروری دانست.
وی در بیان مصداق در این حوزه، نظارت بر نانوایی‌ها را مورد اشاره قرار داد و گفت: گلایه‌ها و نارضایتی مردم از نحوه نظارت بر نانوایی‌ها و برخورد با تخلفات در این حوزه، می‌طلبد که برنامه مشخصی در این زمینه تعریف شود و نظارت به نحو اساسی صورت گیرد.
دکتر رحمانیان از نمایندگان بخش خصوصی حاضر در نشست هم خواست مشکلاتشان در خصوص کالا‌های اساسی با حذف ارز ترجیحی را مطرح و چنانچه پیشنهادی برای رفع این مسائل دارند به صورت مکتوب به سازمان بازرسی ارائه دهند.
ضرورت اطلاع‌رسانی درست و اقناع افکار عمومی موضوع دیگری بود که قائم مقام سازمان بازرسی به آن اشاره و به نمایندگان دستگاه‌های ذی‌ربط تاکید کرد که به این موضوع توجه کنند.
در ادامه این نشست سیّد سعید راد معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، عباس عسکرزاده معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، امیرهوشنگ بیرشک دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران، سید داود موسوی معاون سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، محمدرضا مرتضوی رییس هیأت‌مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی، حمید امانی رئیس امور صمت سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان سازمان تعزیرات و اصناف گزارش اقدامات صورت گرفته را تشریح کردند.
دکتر رحمانیان پس از استماع اظهارات حضار، در بخش جمع‌بندی این نشست لزوم نگاه جامع و جامعیت لازم و اقدام بین بخشی برای حذف ارز ترجیحی از سوی دستگاه‌های مسئول را مورد توجه قرار داد و با تأکید بر ترسیم نقشه راه اقتصادی کشور گفت: هنوز نقشه راه اقتصادی واقع‌بینانه و همه‌جانبه‌ای برای کشور ترسیم نشده است.
قائم‌مقام سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه نظارت‌های فیزیکی و میدانی که باید انجام شود، خوب است، ولی کامل نیست، بهترین نوع نظارت را نظارت الکترونیکی و توام با مشارکت مردم عنوان کرد.
وی با اشاره به این مطلب که آن‌چنان‌که باید و شاید به نظارت مردمی توجه نشده است، اظهار کرد: مردم گلایه دارند که سامانه‌های اعلامی برای نظارت و شکایت پاسخگو نیستند و در صورت پاسخگویی هم راه به جایی نمی‌برد.
دکتر رحمانیان در عین حال خاطرنشان کرد که برخی مسائل به حدی واضح است که نیاز به گزارش مردمی نیست و باید سریعا از سوی متولیان امر تعیین تکلیف شود.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با انتقاد از عدم تحقق سامانه جامع تجارت بیان کرد: گزارش سازمان بازرسی حکایت از آن دارد که سامانه جامع تجارت به‌رغم زحماتی که برای آن کشیده شده، شکاف‌هایی دارد که به‌راحتی می‌توان از آن‌ها عبور کرد.
وی با اشاره به اهمیت توجه به بخش خصوصی در قیمت‌گذاری‌ها گفت: بازیگر اصلی عرصه تولید، بخش خصوصی است که حتماً باید به نظرات آن‌ها در خصوص قیمت‌گذاری توجه داشت.
قائم‌مقام سازمان بازرسی کل کشور به پراکندگی موجود در حوزه‌های مختلف مرتبط با حذف ارز ترجیحی اشاره کرد و افزود: متأسفانه هرکدام از دستگاه‌ها به‌صورت جداگانه تصمیماتی اتخاذ می‌کنند، این در حالی است که باید در این حوزه مدیریت جامع و واحدی اعمال شود.
دکتر رحمانیان در پایان با بیان اینکه «باید به دولت برای طی کردن بهتر مسیر اقتصادی پیش رو کمک کرد» یادآور شد: نمایندگان دستگاه‌های مختلف با توجه به شرایط موجود و پیش رو، تحلیل جامع و کاملی شامل پیش‌بینی‌ها و راه‌های برون‌رفت از مشکلات اقتصادی، تبعات و آثار سوئی که افزایش قیمت‌های اخیر در مسائل اقتصادی و بعضاً اجتماعی خواهد داشت، به سازمان بازرسی کل کشور ارائه دهند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جیره‌بندی آب در صورت صرفه‌جویی نکردن شهروندان تبریزی
مازندران، میزبان اردو‌های تیم گلبال مردان
اهدای بیش از ۲۷۰۰ واحد خون در پویش «مهر حسینی» در همدان
بررسی روندطرح انتقال فاضلاب مساکن ملی ومهر میاندوآب
نشست رئیس جمهور با استانداران
آغاز مرحله دوم بهسازی گذر شهر تاریخی استرآباد
ماندگاری هوای گرم در لرستان تا اخر هفته
تمدید مهلت اعلام علاقمندی برای شرکت در آزمون عملی رشته‌های علوم ورزشی و هنر
صدور گواهی انحصار وراثت در ثبت احوال
سلماس میزبان نخستین جشنواره ادبی شعر مقاومت آذربایجان‌غربی
دختران کاراته‌کا ناشنوا وارد پنجمین اردوی المپیکی شدند
بزرگراه اقلید–سورمق به نام سردار سرتیپ شهید حاج حسین نیکویی نام‌گذاری شد
مصوبه بنیاد شهید برای خانواده شهدا و جانبازان دفاع مقدس ۱۲ روزه
پیشرفت عملیات عمرانی و ایمن‌سازی گردنه اسدآباد برای تردد ایمن زائران اربعین 
احداث نیروگاه خورشیدی بر روی پشت بام ادارات
سمینار دانش افزایی داوران فوتبال قبل از شروع لیگ بیست و پنجم
تشکیل پرونده جنایات جنگی رژیم صهیونی در دادستانی تهران
تشکیل نخستین « کارگروه ملی لوازم خانگی» برای رونق تولید و رفع چالش‌ها
درخشش ورزشکارچهارمحال و بختیاری در مسابقات کشتی آزاد پیشکسوتان کشور
خرید سوابق بیمه خدمت سربازی برای بیمه‌شدگان صندوق بیمه اجتماعی، روستائیان و عشایر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)